سکه ها در انواع گوناگون، با وزن های متفاوت و با عیارهای مختلفی ضرب می شوند که بنابر مشخصات آن ها قیمت گذاری می شوند، البته مرجع اصلی قیمت گذاری روی هر نوع سکه، بانک مرکزی هر کشور است که تعیین کننده قیمت نهایی، مالیات ارزش بر افزوده و حق ضرب هر نوع سکه است. علاوه بر این یکی دیگر از نکاتی که لازم است بدانید این است که از نظر ظاهری سکه نیم بهار آزادی و سکه ربع بهار آزادی و سکه تمام بهار آزادی طرح قدیم شبیه هم هستند و فقط در وزن و اندازه با هم تفاوت دارند، که در جدول زیر می توانید انواع سکه های بهار آزادی را با هم مقایسه کنید و تصویر پشت و روی هر کدام را مشاهده کنید؛ همچنین در مورد سال ضرب هر سکه جالب است این را هم بدانید که از سال 1358 تا 1386 هر سکه ای که ضرب می شد تاریخ همان سال روی آن حک می شد اما از سال 1386 به بعد در هر سالی که سکه ضرب می کنند این تاریخ را روی آن حک می کنند.
هر وقت سکه بخرید در بلند مدت سود دارد. هیچ وقت خانه یا ماشین را نفروشید سکه بخرید، ولی اگر پول راکد دارید، نمی خواهید کاری با آن داشته باشید سکه بخرید. اما همین خرید هم باید مدیریت شود. ممکن است که پول تان را بیشتر نکند، اما ضرر هم نمی کنید. شاید برای مدت کوتاهی سکه از روزی که خرید داشته اید، قیمتش نزول کند، اما در دراز مدت قطعاً سود خوبی دارد، بهتر است سرمایه راکد را همیشه برای خرید سکه کنار گذاشت.اگر می خواهیم سرمایه گذاری کوتاه مدت کنیم طلا خرید داشته باشیم تا نقره . سرمایه گذاری روی نقره در دراز مدت می تواند پاسخگو باشد.وقتی سرمایه راکد دارید، یک جا خرید نکنید و در دراز مدت خرید کنید، به دلیل نوسان داشتن نرخ سکه. مثلا ظرف دو ماه هر 10روز چند تا سکه خرید کنید. وارد شدن در بازار سکه اولش کمی سخته، اما سرمایه گذاری در این بازار قطعاً برایتان سود دارد. اگر پولی دارید، ولی برای مدت کوتاهی نیاز ندارید، ریسک نکنید.
یادتان باشد آدمها برای آرامش زندگی می کنند نه اینکه زندگی کنیم، تا در اختیار پول و سرمایه باشیم. خرید سکه بهترین فکر برای سرمایه گذاری است، اما فکر و ذهن تان را روی آن متمرکز نکنید.همچنین نگهداری آن هم آسان است. آنقدر که داشتن سکه می تواند سوددهی داشته باشد، نگه داشتن پول در حساب بانکی سود ندارد.
اولین نکته: سال ضرب شدن سکه را ببینید
زمانی که شما می خواهید سکه را خریداری کنید حتماً باید توجه کنید که سکه ضرب شده ی سال ۱۳۸۶ باشد. به دلیل اینکه معمولاً بازار این سکه ها از رونق بیشتری برخوردارند و این باعث می شود به راحتی به فروش برسند.
نکته دوم: طرح بانک
ممکن است زمانی که شما سکه ی خریداری کرده خود را بخواهید بفروشید فروشنده به شما بگوید که این سکه طرح بانک نیست یا مثلاً سکه شما ضرب شده بانک مرکزی نیست! این در حالی است که این مسئله در رابطه با سکه های طرح جدید تمام بهار آزادی به هیچ عنوان وجود ندارد و تمام سکه های ضرب شده بانک مرکزی هستند. ولی ممکن است در رابطه با ربع سکه، نیم سکه و حتی سکه های یک گرمی این مسئله وجود داشته باشد.
نکته سوم: قیمت سکه ها را چک کنید
قبل از خرید سکه سعی کنید از چند مغازه در شهر خود که بورس خرید و فروش سکه هستند قیمت سکه را بپرسید یا اینکه از طریق اینترنت در سایت ها قیمت ها را چک کنید تا زمانی که می خواهید سکه را خریداری کنید از وضعیت بازار اطلاع داشته باشید. متأسفانه فروشنده های بسیار زیادی وجود دارند که با توجه به عدم آگاهی خریدار از وضعیت بازار، قیمت های بالاتری را پیشنهاد می دهند و اگر خریدار از قیمت ها آگاه نباشد ممکنه مورد سو استفاده قرار بگیرد.
نکته چهارم: سکه را با وکیوم آدرس و مشخصات همان مغازه بخرید
شما اگر می خواهید سکه ای را خریداری کنید با توجه به اینکه سکه ها یک وکیومی را بر روی خود دارند بهتر است که سکه وکیوم شده را با آدرس و مشخصات همان مغازه خریداری کنید. این باعث می شود که شما اگر مجدداً بخواهید روزی سکه را بفروشید بتوانید با قیمت مناسب تری سکه را به همان مغازه بفروشید و چون برای سکه فاکتور صادر نمی کنند این کمک می کند تا شما از معتبر بودن سکه خاطرجمع باشید.
چند وقت پیش کلیپی در کانال تلگرامی مدیر پول ساز قرار داده بودم که نشان می داد شخصی که سکه ها را وکیوم کرده بود یک نوار فلزی نازک در داخل این وکیوم ها گذاشته بود و این باعث می شد که وزن سکه معادل وزن سایر سکه ها باشد اما این سکه ی تقلبی از وزن کمتری برخوردار بود و آن شخص به واسطه ی کلاه برداری و قرار دادن یک ورقه ی نازک سکه را هم وزن سکه های رایج در بازار به افراد می فروخت؛ بنابراین هنگام خرید به محل وکیوم شدن سکه دقت کنید و ترجیحاً از مغازه ای خرید کنید که خودش وکیوم کننده ی سکه ای که می فروشد باشد؛ بدین ترتیب اگر دو فردای دیگر تصمیم به فروش آن ها گرفتید خاطر شما از بابت معتبر بودن آن ها آسوده است.
نکته پنجم: از مکان های مجاز بخرید
سعی کنید سکه را از مراکز بورس خرید و فروش آن که در تهران بازار سبزه میدان و چهارراه استانبول است خریداری کنید. البته امیدوارم که بتوانید با توجه به شهری که در آن زندگی می کنید مکان معتبری را پیداکرده و سکه های خود را از آن جا خریداری کنید. این خرید و فروش سکه از مکان های مجاز چند مزیت دارد از جمله زمانی که شما سکه را از مکان های مجاز خریداری می کنید یک هولوگرام بر روی سکه های وکیوم شده می چسبانند که این هولوگرام های طلایی رنگ یک کد شامد دارد و همچنین نام مکانی که شما سکه را از آن خریداری می کنید بر روی آن ثبت شده است. در واقع شما هم دقیق می دانید که سکه را از کجا خریداری کرده اید و هم اینکه سکه اصل خریده اید و این می تواند اطمینان خاطر بیشتری نسبت به تقلب هایی که در بازار وجود دارد به شما بدهد و سرتان به راحتی کلاه نرود.
شما با تمرکز بیشتر بر پنج نکته بالا می توانید به هنگام سرمایه گذاری بر روی سکه خیال آسوده تری داشته باشید و سرمایه گذاری مطمئن تری را تجربه کنید.البته اگر می خواهید تمام ترفندها و نکات کلیدی سرمایه گذاری بر روی سکه و طلا را یادبگیرید پیشنهاد می کنم حتما “کتاب چگونه مثل آب خوردن از طلا سود کنیم؟” را تهیه نمایید،با آموزش های جدید و جذاب این محصول کاربردی به شما کمک می کنیم تا به سرعت با مهم ترین نکاتی که به هنگام خرید طلا و سکه باید از آن ها اطلاع داشته باشید آشنا شوید و بر اساس آموزش های این محصول شگفت انگیز بتوانید همیشه بر روی پر سودترین گزینه های طلا و سکه سرمایه گذاری کنید.