دسته بندی ها

سیاست
جامعه
حوادث
اقتصاد
ورزش
دانشگاه
موسیقی
هنر و رسانه
علم و فناوری
بازار
مجله خانواده
ویدیو
عکس

جستجو در ساعدنیوز

مجله خانواده / سبک زندگی / دانستنی های جنسی و زناشویی /

نکاتی درباره بهداشت دوران قاعدگی 

سه شنبه، 07 بهمن 1399
درساخت برخی پدها و تامپون های بهداشتی که در دوران قاعدگی مورد استفاده قرارمیگیرد، پنبه های مصنوعی و سفیدشده به کار میبرند. در ساختار این ترکیبات نوعی مواد شیمیایی مضر وجود دارد که بر اساس مطالعات انجام شده،تماس واژن و مخاط آن با این مواد،می تواند زمینه ساز بروز نازایی و سرطان واژن ودهانه رحم در بانوان شود.

به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، دوران قاعدگی بخش مهمی از زندگی زنان است که بعضی آن را دوره ای سخت و ناخوشایند می دانند. ولی همین دوران قاعدگی است که زنان را سالم نگه می دارد. رسیدن دختران به سن بلوغ نعمتی است که باید قدر آن را بدانیم. بسیاری از ما اهمیت نکات بهداشتی دوران قاعدگی را درک نمی کنیم و به آنها توجهی نداریم، درحالی که رعایت نکردن این نکات بهداشتی عواقبی ناخوشایند و حتی خطرناک دارد. آگاهی از نکات بهداشتی دوران قاعدگی و رعایت آنها موجب می شود که دوران قاعدگی سالمی داشته باشیم و از بروز بسیاری از مشکلات جلوگیری کنیم.

تخمدانها اندام جنسی دخترانه بوده که از همان ابتدای تولد وجود دارد. تخمک ها سلول های جنسی زنانه هستند که نقش مهمی در ایجاد قاعدگی و قدرت باروری فرد دارند نوزاد دختر در هنگام تولد تعداد قابل توجهی تخمک در تخمدان های خود دارد که تا زمان بلوغ نابالغ هستند و عملکردی ندارند. در حوالی سن بلوغ تخمدانها تحت تاثیر هورمون محرک فولیکولی که از هیپوفیز ترشح می شود، شروع به ساخت و ترشح هورمون های جنسی میکنند. استروژن و پروژسترون هورمون های جنسی زنانه هستند که سبب بروز صفات ثانویه جنسی در دختران می شوند. تاثیر استروژن و پروژسترون بر تخمدان ها موجب بالغ شدن تخمک های نابالغ شده و موجب راه اندازی سیکل های تخمدانی می شود.

به طور طبیعی سیکل تخمدانی حدود ۲۸ روز طول می کشد و شامل دو فاز مختلف هست. اولین فاز تخمدانی از اولین روز شروع قاعدگی آغاز می شود و تا روز چهاردهم سیکل ادامه دارد. نیمه بعدی سیکل از روز چهاردهم تا شروع خونریزی سیکل بعد ادامه دارد. حوالی روز چهاردهم، یکی از تخمک های فعال شده و از یکی از تخمدان ها آزاد می شود و وارد حفره رحم میشود. در این زمان اگر اسپرم در رحم وجود داشته باشد با تخمک ترکیب شده و اولین سلول جنینی به نام سلول تخم تشکیل می شود. در صورتیکه اسپرم وجود نداشته باشد، در اواخر نیمه دوم سیکل دیواره ضخیم شده رحم کم کم شروع به تحلیل و ریزش کرده و خونریزی قاعدگی را ایجاد می کنند و این به معنای شروع سیکل بعدی می باشد. قبل از شروع خونریزی به دنبال تغییرات هورمونی که در زنان اتفاق می افتد علائمی در آنها ایجاد می شود که مجموع این علائم سندرم پیش از قاعدگی گفته می شود. این علائم شامل سردرد، حالت تهوع ،بدن درد اسهال و یا یبوست،کج خلقی و تغییرات مود و.. هست.

سندرم پیش از قاعدگی

سندرم پیش از قاعدگی ممکن است در همه زنان یکسان نباشد. در برخی خفیف بوده و در برخی در حدی شدید است که آنها را نیازمند مصرف داروهای مسکن می کند. مصرف غذاهای نفاخ ،ترکیبات محرک همچون چای،قهوه، نوشیدنی های الکلی و... می تواند موجب شدت گرفتن علائم شود. متخصصین طب سنتی معتقد هستند مصرف غذاهایی با طبع سرد در دوران پیش از قاعدگی می تواند موجب افزایش علائم ناخوشایند در زنان شود. استحمام روزانه با آب گرم، ورزش های کششی و نرمشی و .. می تواند موجب افزایش قدرت بدنی فرد شود و از شدت علائم سندرم پیش از قاعدگی می کاهد.

شروع دوران قاعدگی

در جوامع مختلف متناسب با سطح فرهنگ تحصیلات و باورهای اجتماعی جامعه شروع دوران قاعدگی می تواند همراه با استرس باشد در بسیاری از جوامع جهان سوم و سنتی مسئله قاعدگی زنان به یک تابو تبدیل شده است و و این مسئله موجب می شود که اطلاع رسانی درست به دختران نوجوان نشود. علاوه بر مسائل مربوط به آمادگی روحی دختران برای برخورد با این دوره جدید از زندگی شان، مسئله بهداشت فردی آنها در این دوران بسیار حائز اهمیت هست. در دوران قاعدگی دهانه رحم نسبت به حالت عادی باز تر بوده و همین امر امکان انتقال عفونت به حفره رحم وجود دارد.همچنین به علت وجودخون در دستگاه تناسلی،محیطی گرم برای رشد باکتری ها فراهم میشود و میتوانند سبب بروز واژینیت (عفونت وژن )شوند. بسیاری از زنان، از اواسط دوران قاعدگی،دچار خارش،افزایش ترشحات و ...میشوند که میتواند مطرح کننده عفونت های باکتریال وقارچی باشد. تعویض مرتب پدهای بهداشتی و خشک نگه داشتن لباس زیر،امکان این عفونت را کمتر می کند. درمواقع تماس طولانی مدت پدهای بهداشتی با پوست پرینه و ناحیه تناسلی، باکتری استاف اورئوس رشد کرده و سمی تولید میکند.توکسین (سم) این باکتری موجب به سندرم شوک توکسیک شده که بسیار خطرناک بوده و نیازمند اقدامات درمانی فوری می باشد. گاهی اوقات عفونت ایجاد شده،محدود به واژن نیست و می تواند به قسمت های فوقانی تر(رحم و لوله های فالوپ) گسترش پیدا کند. بروز التهاب وعفونت های مکرر،می تواند سبب ایجاد چسبندگی در رحم ولوله فالوپ (لوله های تخمدانی) شده وبه این ترتیب زمینه را برای نازایی فراهم می کند.

شوینده های قلیایی جهت شستشو واژن

استفاده از شوینده های قلیایی جهت شستشو واژن، سبب عدم تعادل ph محیط واژن شده و این امر به نوبه خود شانس رشد باکتری و قارچ ها را بالا میبرد. شستشو با آب ولرم کافی و مناسب هست. درساخت برخی پدها و تامپون های بهداشتی که در دوران قاعدگی مورد استفاده قرارمیگیرد، پنبه های مصنوعی و سفیدشده به کار میبرند. در ساختار این ترکیبات نوعی مواد شیمیایی مضر وجود دارد که بر اساس مطالعات انجام شده،تماس واژن و مخاط آن با این مواد،می تواند زمینه ساز بروز نازایی و سرطان واژن ودهانه رحم در بانوان شود.

کاپ های قاعدگی

استفاده از کاپ های قاعدگی از نظر سطح بهداشتی مطلوب تر بوده و استفاده از آ ن به خانم ها در سنین باروری توصیه می شود. استحمام روزانه جهت رفع اسپاسم عضلات و کسالت، توصیه میشود. این نکته را باید در نظر داشت که نشستن در وان و ..می تواند خطر ابتلا به عفونت ونازایی را، در دوران قاعدگی، افزایش دهد.


پسندیدم دیدگاه ها

استخاره آنلاین
فال حافظ آنلاین
فال امروز چهارشنبه 19 اردیبهشت
از سراسر وب
دیدگاه خود را ثبت نمایید
رپر سرشناس در تهران بستری شد + جزئیات
محاسبه آنلاین هزینه چاپ کتاب
(ویدئو) ممانعت از ورود آناهیتا همتی به کلاس چون شهریۀ دانشگاهشو پرداخت نکرده بود
علی دایی در کنار همسر دوم و دختر کوچک و نازنینش +عکس
محاسبه آنلاین هزینه چاپ کتاب در چند ثانیه
عشق و حال شبانه با خودروی پلاک دولتی کار دست آقای راننده داد! / راننده از صحنه تصادف گریخت + فیلم
ترجمه تخصصی متن
ویراستاری تخصصی مقاله
رونمایی از فرزند پسر دیده نشده و بزرگ مرحوم مهرداد میناوند/ چقد شبیه پدرشه +عکس
(ویدئو) برج آنالما تاور یک آسمان‌خراش معلق با منظره‌های نفس‌گیر!