پیلینگ پوست چیست ؟

  پنجشنبه، 17 مهر 1399   زمان مطالعه 5 دقیقه
پیلینگ پوست چیست ؟
لایه برداری یا همان پیلینگ شیمیایی یک فرآیند پوستی است که از محلول شیمیایی مختلفی برای لایه برداری پوست به کار می رود. پیلینگ شیمیایی پوست، باعث می شود که لایه رویی پوست برداشته شود تا بتواند سطح پوست را صاف کند و دیگر مزایایی مانند محو شدن خطوط و زخم ها را به همراه داشته باشد.

لایه برداری یا همان پیلینگ شیمیایی یک فرآیند پوستی است که از محلول شیمیایی مختلفی برای لایه برداری پوست به کار می رود. پیلینگ شیمیایی پوست، باعث می شود که لایه رویی پوست برداشته شود تا بتواند سطح پوست را صاف کند و دیگر مزایایی مانند محو شدن خطوط و زخم ها را به همراه داشته باشد.

پیلینگ شیمیایی

بیشتر پوست های خشک دارای ثبات ژل مانندی است و به صورت اعمال می شود، اما گاهی اوقات در قسمت های دیگر بدن مانند:گردن، دست ها و یا سینه استفاده می شود.

پس از اعمال پیلینگ شیمیایی به پوست، پوست تاول می زند و سپس پوست می اندازد، اگرچه پیلینگ شیمیایی در حال حاضر ایمن تر از قبل شده است و هدف از آن، حذف سلول های سطحی و کدر پوست است، که به طور معمول منجر به بهبود خطوط ریز، آکنه، تغییر رنگ و مزایای بیشتری می شود.

چه چیزهایی ممکن است در مورد فواید پیلینگ شیمیایی درک نشود؟

پیشرفت های اخیر در روش های لایه برداری مواد شیمیایی، به این معنی است که آن ها به رسوب کردن مواد شیمیایی در پوست مانند کلاژن کمک می کنند، که می تواند خطوط را کاهش داده و به بهبود کلی سلامت پوست کمک کند و بعد از این که لایه سطحی از پوست شما به دنبال پیلینگ شیمیایی برداشته شد، سلول های سازنده کلاژن را افزایش می دهند و اسید هیالورونیک بیشتری تولید می کنند که هر دو تاثیرات ضد پیری دارند.
لایه برداری را می توان به طرق گوناگون انجام داد:

1 - لایه برداری شیمیایی:

به وسیله مواد شیمیایی که عمدتاً از اسید با درصدهای متفاوت است انجام می گیرد. معمولاً از الفا هیدروکسی اسید ( AHA )؛ تری کلرو استیک اسید ( TCA ) و فـِنـُل با درصدهای متفاوت استفاده می شود.

2 - لایه برداری مکانیکی:

به وسیله ابزارهای تراشنده، لایه سطحی پوست را می تراشند از جمله:DERMABRESION (استفاده از یک دستگاه دوّار و تراشنده) و یا به وسیله سنباده.

3 - لایه برداری به روش لیزر:

معمولاً از لیزر CO2 برای این منظور استفاده می شود.انتخاب پوست مناسب جهت هر نوع پیلینگ در نتیجه ی عمل بسیار دخیل است؛ به این صورت که نمی توان هر نوع پیلینگ را برای هر نوع پوست انتخاب کرد.
جـدا از این کـه پیلینگ را در چـند جـلسه می توان انجـام داد، روش پیلینگ به صورت طـولانی و مداوم نیز صورت می گیرد ، این روش به وسیله کرم های دارای الفا هیدروکسی اسید با درصد متفاوت معمولاً کمتر از 15% انجام می گیرد.در این روش فرد هر شب از این کرم ها بر روی جـاهایی که می خـواهـد لایه برداری شود؛ استفاده می کند. در مواقعی که فرد از پیلینگ استفاده می کند باید از نور خورشید اجتناب کرده ، حتماً از ضدآفتاب در خارج از منزل استفاده کند. البته پیلینگ را نمی توان به همه افراد تجویز کرد.

نکات قبل از پیلینگ

  • در افرادی که حامله هستند انجام پیلینگ ممنوع است و فقط برای انجام یک نوع پیلینگ ان هم برای کار با گلوکولیک اسید با رعایت شرایط خاص اشکالی ندارد.
  • افرادی که سابقه گوشت اضافه یا کلوئید دارند انجام پیلینگ های سطحی با احتیاط انجام بشوند و از انجام پیلینگ های عمق متوسط یا زیاد حنما پرهیز بشود.
  • افرادی که جزء تیپ های پوستی 5 و 6 هستند یعنی سیاه پوست و تیره هستند احتمال ایجاد اسکار و هیپرپیگمانتاسیون و یا کلوئید وجود دارد که بهتر است انجام نشود.
  • افرادی که سابقه مصرف راکوتان در طی 6 ماه گذشته دارند حتما باید از انجام پیلینگ پوست پرهیز بشود حتی از انجام پیلینگ سطحی باید صرف نظر کرد.
  • در افرادی که داروهای OCP یا همان داروهای ضدبارداری استفاده میکنند نیز از انجام پیلینگ باید خودداری شود زیرا احتمال ایجاد لک بالا برده میشود.
  • وجود تبخال فعال یا هرپس فعال مانع انجام پیلینگ میشود و حتما باید پرهیز بشود اما کسانیکه سابقه تبخال دارند باید به صورت پیشگیرانه مصرف داروهای پروفیلاکسی داشته باشیم مثلا آسیکلوویر که مانع از عود فعالیت بیماری بشویم.
  • در افرادی که دچار بیماری فاویسم یا کمبود آنزیم G6PD هستند (همان بیمارانی که به باقالی حساسیت دارند و سریعا دچار کم خونی و زردی میشوند) باید از انجام پیلینگ صرف نظر کنند این بیماران حتی با انجام پیلینگ های سبک با AHA دچار تجزیه گلبول قرمز میشوند.
  • زنان نسبت به مردان در مقابل انجام پیلینگ واکنش بهتری نشان میدهند . پوست آقایان ضخیم تر و چرب تر است بنابراین جذب دارو در پوستشان غیر یکنواخت است و ممکن است اثرات درمانی یک پیلینگ خوب را در سراسر پوست بطور یکسان مشاهده نکنیم.
  • بهتر است حداکثر 14 روز از انجام اعمال زیبایی مثل میکرودرم ابریژن گذشته باشد.
  • بیمارانی که مشکل قلبی دارند انجام پیلینگ با فنول برایشان ممنوع است و احتمال ایجاد مشکلات قلبی شدید تر وجود دارد.

نکات بعد از پیلینگ

انجام حرفه ای و اصولی شامل 2 مرحله مهم است :

مرحله اول انتخاب صحیح بیمار و نوع ماده پیلینگ است که حتما باید مورد یا موارد ممنوعه بیماران در نظر گرفته بشود که طی مطالب قبلی بطور کامل توضیح داده شده است.

مرحله دوم شامل اقداماتی است که باید افراد و پزشک معالج درمورد آن ،اقدامات لازم را انجام بدهند. مهم این است که طی دوره درمان از مواد مولتی ویتامین و مینرال استفاده مداوم بشود . بعد از پیلینگ باید مداوم از ضد آفتاب بدون رنگدانه و بدون روغن با SPF بالای 70 استفاده بشود و مهم این است که حتی در منزل که نورهای مصنوعی وجود دارد مثل انواع لامپ های کم مصرف و حتی نور مربوط به تلویزیونهای LED از کرم های ضد آفتاب با SPF پایین تر استفاده بشود.

نکته بسیار مهم این است که طی این ایام اصلا نباید از مواد آرایشی حاوی رنگدانه مثل انواع کرم پودر و … استفاده شود، زیرا در طی این ایام احتمال ایجاد لک بطور 100% بالا میرود. همچنین از کرم های ترمیم کننده خوب و کرم های مرطوب کننده مناسب حداقل به مدت 30 روز استفاده شود.نکته مهم این است که به پوست فرصت بدهیم تا در بهترین وضعیت ممکن عمل ترمیم و کلاژن سازی و جوانسازی واقعی انجام بشود.


دیدگاه ها

  دیدگاه ها
نظر خود را به اشتراک بگذارید
از سراسر وب   
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
آخرین ویدیو ها