به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، عصبانیت بیشتر در دوران بارداری می تواند در اثر تغییرات هورمونی ایجاد شود. این تغییرات باعث نوسانات خلقی می شوند و حساسیت خانم ها را بیشتر می کنند و احساسات آن ها قوی تر و شدیدتر می شود. آن ها حتی ممکن است از چیزی عصبانی شوند که مدت ها قبل اتفاق افتاده است، ولی حالا ناراحتشان می کند، بنابراین این نوع از عصبانیت ها با تمام شدن این دوران نیز، رفع می شوند.
چطور با نوسانات خلقی در دوران بارداری کنار بیایید که کمتر عصبانی شوید؟
شاید نوسانات خلقی در دوران بارداری غیرقابل اجتناب باشد، اما به این معنی نیست که نتوانید در این باره کاری انجام دهید.
صبور باشید و با خودتان بیشتر مدارا کنید: این خیلی مهم است. هیچ چیزی بدتر از این نیست که احساس بدی داشته باشید. به خاطر داشته باشید که در این تجربه، شما تنها نیستید و زنان بسیاری درست در همین لحظه در سر تا سر دنیا، باردار هستند و موقعیتی نزدیک به شما را دارند. این دوره هم خواهد گذشت و نیاز به صبوری شما دارد.
با همسر خود و یا فرزندان بزرگترتان صحبت کنید: ممکن است کنترل خود را از دست بدهید، ممکن است بی دلیل گریه کنید و … بگذارید که همسرتان و کودکانتان بدانند که این شرایط به خاطر وضعیتی است که موقتی می باشد. از قبل به آن ها بگویید که انتظار چنین شرایطی می رود و پیشتر حتی عذرخواهی هم کنید. در شرایطی که دارید تقریباً تمام خانواده تغییرات را احساس می کنند پس با توضیح دادن شرایط آن ها را هم مطلع کنید تا با شما همکاری داشته باشند
ترس را رها کنید: قطعاً شما می خواهید بارداری سالم و موفقی داشته باشید و احتمالاً قبل از بارداری اطلاعاتی راجع به مراقبت های مادر و جنین، برنامه ی غذایی، زایمان و … به دست آورده اید، اما اگر کتاب ها و اطلاعاتی که می خوانید بیشتر نگران تان می کنند، آن ها را کنار گذارید و دیگر مطالعه نکنید و برعکس دنبال یک چیز مثبت و مؤثر بروید. چیزی که سرگرم تان کند و انرژی های منفی را از شما دور کند. نگرانی های خود را در صورتی که بی مورد نباشند، به پزشکتان بگویید.
خود را برای حالت تهوع داشتن آماده کنید: این قسمت از بارداری، بدترین قسمت آن است. بخشی که فکر می کنید کاملاً خارج از کنترل شما است. با برنامه غذایی و مصرف ویتامین هایی که دکتر پیشنهاد می کند، می توان تا حدی آن را کم کرد (مثلاً بو هایی که دوست ندارید را حذف کنید)، اما به هر حال این حقیقت را در مورد بارداری بپذیرید و سعی کنید به جای بدخلقی با آن کنار بیایید.
برنامه خواب منظمی داشته باشید: در ۶ ماه اول بارداری، برنامه ی خواب می تواند نظم و روال بهتری داشته باشد، ولی قطعاً سه ماه آخر، دچار مشکلاتی در این رابطه می شوید. کم خوابی باعث احساس خستگی و کوفتگی می شود و بدخلق تان می کند، بنابراین از هر فرصتی حتی برای چرت زدن هم استفاده کنید.
سعی کنید حمایت کسی را داشته باشید: شما نیاز به همراهی و مصاحبت با یکی از کسانی که دوستش دارید، دارید. همسر، دوست یا یکی از افراد خانواده می تواند زمان بیشتری را با شما باشد و این به آرام تر شدن شما کمک می کند. معمولاً مادر ها در چنین شرایطی می توانند بیشترین کمک را کنند.
یوگا و مدیتیشن را فراموش نکنید: یوگا و مدیتیشن کمک زیادی به کاهش استرس ها و نگرانی هایتان می کنند و با انجام آن ها احساس راحتی و خوشبختی بیشتری می کنید. اگر نمی توانید در کلاس های یوگا شرکت کنید با دانلود برنامه ها در خانه تمرین کنید.
به مشاور مراجعه کنید: اگر شرایط آنقدر جدی و حاد شده که حتی خودتان هم به سختی اوضاع را تحمل می کنید، از یک مشاور راهنمایی بگیرید. با او حرف بزنید و کمک بخواهید که چطور این دوره نه ماهه را راحت تر به اتمام برسانید. دقت داشته باشید که نوسانات خلقی و عصبانیت در دوران بارداری ربطی به افسردگی بعد از زایمان که به برخی از زنان دست می دهد، ندارد.