به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، حدود نیمی از زنان باردار ممکن است در دوران بارداری خود به سوءهاضمه دچار شوند. بخشی از سوءهاضمه به دلیل تغییرات هورمونی بارداری و در ماه های آخر، به دلیل فشار آوردن رحم بر روی معده است. سوزش معده، احساس درد شدید و سوزش در قفسۀ سینه به دلیل ورود اسید معده به مری است. با ایجاد تغییری در رژیم غذایی و سبک زندگی خود می توانید سوءهاضمه و سوزش معده را کاهش دهید. درمان های بی خطری نیز برای رفع این عارضه در دوران بارداری وجود دارد.
علائم سوءهاضمه و سوزش معده
سوءهاضمه و سوزش معده، غیر از درد در قفسۀ سینه، علائم دیگری نیز دارد. برخی از این علائم شامل موارد زیر است:
- سوزش معده؛ احساس سوزش به خاطر ورود اسید از معده به مری
- احساس ناراحتی و سنگینی
- آروغ زدن
- برگشت غذا از معده به سمت بالا یا ترش کردن
- نفخ شکم
- حالت تهوع
- استفراغ
این نشانه ها معمولاً بلافاصله پس از خوردن یا آشامیدن بروز می کند، اما گاهی مدتی پس از غذا خوردن و دیرتر نیز به وجود می آید. سوءهاضمه در هر دوره ای از بارداری شما ممکن است پیش بیاید، اما نشانه های آن معمولاً از هفتۀ ۲۷ به بعد در نوبت ها و با شدت بیشتری بروز می کند.
بدن هر نوزاد تازه به دنیا آمده ای با دیگری متفاوت است. با اینکه احتمال دارد برخی از نوزادان با سر و بدنی پر مو به دنیا بیایند، برخی دیگر ممکن است تیکه هایی بدون مو بر سر و بدنشان داشته باشند. طبق افسانه های قدیمی، اگر مادری در دوران بارداری رفلاکس اسید معده را تجربه کند و دچار سوء هاضمه در بارداری باشد، آنگاه نوزادش با موی بیشتری به دنیا می آید. قبل از اینکه این گفته را هم افسانه بنامید، بهتر است بدانید که این حرف آنقدر ها هم غلط نیست!
طبق نتایج این تحقیق، زنانی که در دوران بارداری خود به طور منظم سوء هاضمه داشتند، صاحب نوزادانی شدند که به میزان قابل توجهی مو روی سر و حتی بدن خود داشتند. حتی در برخی موارد این مو توسط سونوگرافی هم تشخیص داده شده. از طرف دیگر، زنانی که در دوران بارداری خود سوء هاضمه را تجربه نکردند، صاحب نوزادانی شدند که کمتر از میزان میانگین مو داشتند یا حتی هیچ مویی نداشتند.
درمان های خانگی برای سوء هاضمه در بارداری
۱- به جای خوردن تعداد وعده های کم با حجم زیاد، می توانید تعداد وعده های بیشتر اما با حجم کمتر بخورید.
۲- از حرکات ناگهانی یا شدید مانند خم شدن، دراز کشیدن یا انجام دادن کار های خانه بلافاصله بعد از غذا خوردن خود داری کنید.
۳- کمتر غذا های شور، ترش، شیرین یا تلخ مصرف کرده و از مصرف نمک زیاد دوری کنید.
۴- از مواد غذایی که اثر قلیایی دارند مانند آووکادو، چای هربال، بادام، سبزیجات با برگ های سبز و ماست استفاده کنید.
۵- در صورت نیاز، با پزشک خود مشورت کرده و از قرص های جویدنی خنثی کننده ی اسید معده برای بهبود وضعتان استفاده کنید.