به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، وقتی برای خرید خودرو به سراغ اتومبیل های دست دوم می روید، همیشه استرس و ریسک خرید خودروی تصادفی وجود دارد. این بستگی به شانس شما دارد که فروشنده از تصادفی بودن خودرو، مطلعتان سازد یا این که از ترفندهای پنهان کردن تصادفی بودن خودرو، استفاده نماید. حتی نکات ضروری حین تحویل گرفتن خودروی صفر کیلومتر، نیز وجود دارند و ضمن خرید خودروی نو و دست اول هم باید مواردی را چک کنید. اما این موضوع در خصوص خودروهای دست دوم اهمیت بیشتری پیدا می کند.
البته موضوع تصادفی بودن خودرو، در چک لیست خرید خودروی دست دوم موضوعی نسبی است. سرانجام باید بپذیریم که خودروهای دست دوم، کمابیش مشکلاتی داشته و نمی توانیم انتظار بی عیب و نقص بودن آن ها را داشته باشیم. اما تصادفات سنگین که به بدنه یا بخش فنی خودرو، آسیب های فراوان و خاصی وارد کرده اند، با خط و خش های جزئی یا تصادفات سبک و سطحی؛ تفاوت دارند.
از همین روی جای دارد که از روش های تشخیص تصادفی بودن خودروی دست دوم اطلاع داشته باشیم.
تشخیص رنگ بدنه خودرو تصادفی
ماشینی که در معرض حادثه رانندگی قرار گرفته؛ به میزان شدت سانحه، نیاز بیشتری به صافکاری و رنگ بدنه دارد. برای بررسی وضعیت نقاشی، باید زمانی را صرف ارزیابی بخش های مختلف اتومبیل (کاپوت، درها، اسکلت، سقف، صندوق عقب، ستون ها و لبه های هر یک) را با دقت زیاد، ارزیابی کنید تا نشانی از نقاشی دوباره بر روی آن ها وجود نداشته باشد. مورد مهم دیگر، بررسی هماهنگی درجه رنگ بین قطعات موجود در خودرو تصادفی است.
راهکارهای بسیاری مانند انعکاس نور در بخش نقاشی شده، اثرات لکه های ریز رنگ یا سمباده روی بدنه و … برای تشخیص رنگ ماشین تصادفی وجود دارد. البته برای این موضوع، دستگاه ها و قلم های بسیار دقیقی جهت شناسایی تراکم اضافه رنگ، حتی در حد بسیار کم نیز وجود دارد که کارشناسان خودرو کارکرده نیز از آن ها کمک می گیرند. فراموش نکنید که نتیجه کارشناسی تخصصی، قابل استنادتر است.
شناسایی وجود زنگ زدگی در ماشین تصادفی
خودرویی دچار زنگ زدگی می شود که در معرض آسیب جدی قرار گرفته و لایه های بخش مورد حادثه از بین رفته باشد؛ در غیر این صورت، اتومبیلی که ضربه ندیده، زنگ زده هم نمی شود.
بنابراین تمام بخش های بدنه را با حوصله نگاه کنید؛ اگر موردی دیده شد، به تصادف احتمالی آن شک کنید!
در این روش بهتر است که زیر ماشین را هم مورد بررسی قرار دهید؛ زیرا زنگ موجود روی بدنه با کمک رنگ قابل پوشاندن است، اما قرار نیست که زیر وسیله نقلیه هم نقاشی شود.
مورد دیگر، وجود زنگ زدگی روی پیچ های قطعات است که نشان از باز و بسته شدن یا تعویض بخش مورد نظر در اثر سانحه دارد. در نظر داشته باشید که این راهکار به عنوان یک نکته بسیار ریز در تشخیص خودرو تصادفی به شمار می آید.
وجود ناهماهنگی بین قطعات ماشین آسیب دیده
نقطه اتصال قطعات خودرو و فاصله بین بخش های مختلف (قاب درها، سپر، گلگیر، در صندوق عقب ، قاب سانروف و …) را به دقت بررسی کنید تا با هم در یک راستا و میزان باشند.
این روش، یک راه بسیار ساده است؛ زیرا هماهنگ سازی قسمت صدمه دیده با سایر قسمت های اتومبیل، کار بسیار سختی است که بیشتر تعمیرکاران، قادر به انجام آن نیستند.
تشخیص آسیب دیدگی سقف خودرو تصادفی
سقف ماشین نسبت به سایر بخش ها، ضخامت کمتری دارد؛ بنابراین در صورت صدمه د یدن به راحتی، قابل تشخیص است. در واقع صافکاری سقف، سختی بسیاری برای تعمیرکار اتومبیل به همراه دارد؛ زیرا نازکی آن به دلیل ظرافت بالا، بسیار دردسرساز است.
اگر متوجه هر گونه تورفتگی، برجستگی یا نامیزانی در سقف شدید؛ به نظر می رسد که ماشین کارکرده مورد نظر، تصادفی بوده و چپ کرده است. در این شرایط، توصیه می کنیم که خرید آن را به طور کلی فراموش کنید؛ زیرا قطعا مشکلات بسیاری برای شما به همراه خواهد داشت.
تعمیرات اسکلت بدنه ماشین حادثه دیده
یکی از راهکارهای مهم در تشخیص خودرو تصادفی که با وجود آن، باید به صورت جدی در خرید خود، تجدید نظر کنید؛ آسیب دیدگی اسکلت بدنه است. صافکاری روی این بخش، منجر به نرم و نازک شدن لایه آن می شود که در نتیجه، اسکلت را از سایر بخش ها متمایز می کند.
در نظر داشته باشید که صافکاری اسکلت، کار بسیار ظریف و البته پرهزینه ای برای صاحب خودرو است که بخش قابل توجهی از مردم از عهده هزینه های زیاد آن برنیامده و سعی می کنند، برای رفع مشکل از یک تعمیرکار معمولی کمک بگیرند؛ نتیجه آن، اسکلت بدنه ای خواهد بود که به طور صد در صد شباهتی به قبل از تصادف ندارد.
تشخیص تصادف با بررسی سلامت چراغ های جلو
برای تشخص این موضوع کافیست که روبروی خودرو بایستید و در ادامه چند مورد زیر را بررسی کنید.
- چراغ های جلو را روشن کنید. اگر میزان نور چراغ ها با هم متفاوت بود (یعنی یکی کم نور و دیگری پرنور)؛ بنابراین یکی از چراغ ها تعویض شده است.
- رنگ چراغ های جلو باید با هم، یکی باشند. حتما بررسی کنید که به طور مثال: یکی زرد و دیگری سفید نباشد.
- به جنس، رنگ و ضخامت قاب هر دو آن ها به صورت تک تک توجه کنید تا در صورت ناهماهنگی، متوجه موضوع شوید.
البته تعویض چراغ جلو، همیشه نشان دهنده آسیب دیدگی ماشین نیست و امکان دارد که مالک به دلایل مختلفی، اقدام به تعویض آن ها کند. اما اگر با این چنین شرایطی مواجه شدید؛ روش های دیگری که پیش تر گفتیم را با دقت بیشتری انجام دهید تا فرایند تشخیص خودرو تصادفی قابل، استناد باشد.