خورش اسفناج با لوبیا یکی از انواع خورش ها می باشد که بسیار خوشمزه و ساده است و می توانید با لوبیا سفید یا چیتی آن را تهیه کنید. شما می توانید این خورش را همانند دیگر خورشت ایرانی با مرغ یا گوشت تهیه کنید. خورش اسفناج با لوبیا کنار یک پلوی خوشمزه و ترشی یا سالاد می تواند نهار یا شام جذابی باشد. برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه خورش اسفناج در ادامه با ساعد نیوز همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه خورش اسفناج با لوبیا مجلسی
- لوبیا سفید ۱ پیمانه
- اسفناج پخته شده ۱ پیمانه
- گوشت خورشتی ۲۰۰ گرم
- پیاز ۱ عدد
- آب نارنج ۱/۲ پیمانه
- نمک، فلفل سیاه، زردچوبه به مقدار لازم
طرز تهیه خورش اسفناج با لوبیا مجلسی
ابتدا لوبیا را که می توانید از چیتی یا قرمز نیز استفاده کنید را خوب بشورید. لوبیا را برای چندین ساعت خیس کنید و چندین بار آب آن را تعویض کنید تا نفخ آن گرفته شود. اسفناج را پاک کنید و بشورید و به اندازه دلخواه خرد کنید. سپس داخل یک تابه بدون افزودن روغن کمی تفت دهید تا حجم آن کم و نرم شود.
در ادامه پیاز را پوست بگیرید و خوب بشورید. پیاز را نگینی ریز خرد کنید و داخل یک قابلمه یا زودپز با کمی زردچوبه تفت دهید تا سبک و شیشه ای شود. در ادامه گوشت را اضافه کنید و به همراه پیاز و کمی فلفل سیاه خوب تفت دهید تا سرخ شود و بعد ۱ لیوان آب جوش روی گوشت بریزید و بگذارید تا گوشت پخته شود.
بعد از حدود ۱ ساعت که از زمان پخت خورشت اسفناج با لوبیا گذشت باید لوبیا سفید خیس خورده را به همراه اسفناج اضافه کنید و مواد را کمی هم بزنید و روی حرارت ملایم بگذارید تا خورشت جا افتاده و غلیظ شود.در ادامه وقتی گوشت پخته شده باید نمک آن را اندازه کنید و در انتها کمی آب نارنج تازه یا رب انار نارنج برای خوشمزه تر شدن آن اضافه کنید و به همراه پلوی زعفرانی میل کنید. نوش جان
نکات کلیدی در تهیه خورش اسفناج با لوبیا سفید
- می توانید برای چاشنی از رب انار یا آب آبلیموترش تازه استفاده کنید.
- اگر از لوبیا سفید استفاده می کنید دقت کنید زمان پخت کمتری می خواهد و نباید از ابتدا با گوشت اضافه شود، وگرنه له می شود.
- به دلخواه می توانید مقدار اسفناج را کم و زیاد کنید.
- به دلخواه می توانید از کمی ادویه خورشتی نیز در تهیه این غذا استفاده کنید.
ارزش غذایی اسفناج
ارزش غذایی اسفناج بسیار بالاست و آگاهی از آن باعث گنجاندن بیشتر این سبزی در رژیم غذایی شود. مصرف این نوع مواد غذایی به علت مغذی بودن یک ضرورت بسیار مهم است اما بهترین زمان برای مصرف آن ها میان وعده هست چراکه سبک، زودهضم و مغذی است.اسفناج خام حاوی:
- کالری: اسفناج از مواد غذایی کم کالری است و بیشتر کالری موجود در این سبزی از پروتئین و کربوهیدرات های آن نشأت گرفته است.
- پروتئین: در هر 100 گرم اسفناج خام حدود 3 گرم پروتئین گیاهی وجود دارد که می تواند یکی از منابع خوب تأمین پروتئین برای گیاهخواران نیز باشد.
- کلسیم: اسفناج دارای کلسیم فراوانی است که برای جلوگیری از پوکی استخوان مفید است.
- آهن: آهن موجود در اسفناج می تواند بر میزان انرژی بدن تأثیرگذار باشد.
- منیزیم: منیزیم برای متابولیسم انرژی، حفظ عملکرد عضلانی و عصبی، ریتم قلب منظم، سیستم ایمنی سالم و حفظ فشارخون ضروری است .
- ویتامین A: اسفناج سرشار از کارتنوئیدها است که بدن می تواند آن را به ویتامین A تبدیل کند. 100 گرم اسفناج خام 53 درصد نیاز روزانه بدن را تأمین می کند.
- ویتامین K: این ویتامین برای لخته شدن خون ضروری است، یک برگ اسفناج حاوی بیش از نیمی از نیاز روزانه بدن هست.
- فیبر: اسفناج حاوی فیبر نامحلول است که به خصوص برای سلامت دستگاه گوارش بسیار مفید بوده و خطر ابتلا به یبوست را کاهش می دهد.
- قند: قند موجود در اسفناج اغلب به شکل قندهای گلوکز، فروکتوز و ساکارز هست و حدود 0.4 گرم از 100 گرم اسفناج خام را تشکیل داده است.
- کربوهیدرات: بیشتر کربوهیدرات های موجود در اسفناج به صورت فیبر هست که از مواد مغذی فوق العاده سالم محسوب می شود. مقدار کمی از آن نیز به شکل قندهای گلوکز و فروکتوز در این سبزی ذخیره شده است
- پتاسیم
- فسفر
- تیامین
- فولات