باز هم پاییز شد. فصل کدو حلوایی و به دنبالش همه خوراکی های جذابی که میشه باهاش درست کرد. مربا کدو حلوایی مجلسی با کدوهای قالب زده شفاف و خوشگل موشگل، پای کدو حلوایی خوشمزه، موس کدو حلوایی خامه ای جذاب و بالاخره کیک کدو حلوایی که امروز میخوایم در موردش صحبت کنید. اگر دلتان یک کیک خوشمزه میخواهد در تهیه این کیک خوشمزه شک نکنید.
مواد لازم برای مینی کیک کدوحلوایی کاراملی
- کره ۲۴۰ گرم
- شکر ۱۸۰ گرم
- آرد ۳۰۰ گرم
- دارچین ۱ قاشق چای خوری
- تخم مرغ ریز ۴ عدد
- پودر قهوه ترک ۱ قاشق چای خوری
- بیکینگ پودر ۲ قاشق چای خوری
- نمک نوک قاشق چای خوری
- پوره کدو حلوایی بخارپز ۲۵۰ گرم
- کرم فیلد کاراملی ۱۵۰-۲۰۰ گرم
طرز تهیه مینی کیک کدوحلوایی کاراملی
ابتدا کره و شکر را با همزن برقی بزنید تا مواد خوب با هم ترکیب شوند و به صورت یکدست و کرمی در آیند. تخم مرغها را بشکنید و به مخلوط اضافه کرده و هم بزنید. در این مرحله مواد خشک (آرد، بیکینگ پودر، قهوه ترک، نمک و دارچین) را به مواد اضافه کنید و هم بزنید تا مواد خمیری شکل و یکدست شوند. در انتها همزن را خاموش کنید.
حالا پوره کدوحلوایی را اضافه کنید. مواد را با لیسک به خورد هم بدهید تا کاملا یکدست شوند. داخل قالبهای مینی کیک را تا نصف از مایه کیک پر کنید. سپس روی هر کدام یک قاشق چایخوری کارامل بگذارید دوباره روی کرم را با مایه کیک پر کنید، طوری که فقط سه چهارم قالب پر شود. قالب ها را روی سینی فر بگذارید. سینی را داخل فر که از قبل با دمای ۱۸۵ درجه سانتیگراد گرم کردید، به مدت ۳۰ تا ۳۵ دقیقه بپزید. بعد از پخت کامل و خنک شدن، سطح روی کیکها را با کرم کارامل بپوشانید و با ترافل شکری تزیین کنید.
خواص کدو حلوایی در طب سنتی
طبع کدو حلوایی سرد است. از خواص کدو حلوایی در طب سنتی می توانیم به موارد زیر اشاره کنیم: انواع کدو، ادرار آور و تب بر است. تخم کدو به خصوص پوست سبز رنگ آن ضد کرم است. درنتیجه مصرف مقدار ۷۵ تا ۱۰۰ گرم تخم کدو در مورد افراد بزرگسال و ۳۷ تا ۵۰ گرم آن در مورد اطفال تجویز شده است. کدو حلوایی، سینه را نرم و اخلاط و سرفه را آسان می کند.
اگر از کدو حلوایی پخته به صورت کرم برای صورت استفاده کنید، صورت شما را براق و زیبا می کند. روغن تخم کدو برای تسکین درد بواسیر بسیار مفید است. از آن جایی که کدو حلوایی به آسانی پخته می شود غذایی فوق العاده مفید برای معده پ های ضعیف است.
از دیگر خواص کدو حلوایی در طب سنتی این است که کدو حلوایی یرقان (زردی) را برطرف می کند. کدو حلوایی برای درمان قولنج مفید است. از دیگر خواص کدوحلوایی این است که مغز را تقویت می کند. خوردن کدو حلوایی باعث تجدید قوای جسمی و روحی بدن و موجب استحکام بافت های بدن می شود. گفتیم که کدو حلوایی طبیعتی سرد دارد، صفرا را تسکین می دهد. شیره تخم کدو یبوست را برطرف میکند بنابراین باید صبح ناشتا یک فنجان از آن میل شود.