هرگز کیف های چرم را توی پلاستیک نگذارید. چون پلاستیک به چرم می چسبد و ممکن است به آن آسیب برساند. به علاوه پلاستیک رطوبت جذب کرده و موجب کپک زدن و زرد شدن چرم سفید می شود. کیف چرمی را توی روکش بالش قدیمی قرار دهید تا گرد و خاک روی آن نشیند. کیسه پارچه ای باعث می شود چرم تنفس کرده و نرم و انعطاف پذیر باشد. کیف را با دستمال کاغذی پر کنید تا شکل و حالتش را حفظ کند و آن را آویزان نکنید بلکه به صورت ایستاده بگذارید تا بدشکل نشود. برخی از لکه های رایج روی چرم عبارتند از جوهر، خون، خوراکی یا شراب. هر چقدر زودتر این لکه را تمیز کنید بهتر از بین می رود. در اینجا نکاتی برای تمیز کردن لکه روی چرم را معرفی می کنیم:
لکه جوهر: با مالیدن الکل (ایزوپروپیل) روی لکه جوهر چرم می توانید آن را تمیز کنید. با پنبه الکل را روی لکه بمالید و بعد با دستمال دیگر خشک کنید. در صورت نیاز این کار را تکرار کنید.لکه خوراکی، چربی یا شراب: کمی پودر تالک، نشاسته یا جوش شیرین روی لکه خوراکی یا چربی بپاشید. حتی می توانید با یک تکه نان لکه را جذب کنید. یک پیمانه کرم تارتار و یک پیمانه آب لیمو را ترکیب کنید تا خمیر به دست بیاید.خمیر را روی لکه بگذرید تا ده دقیقه بماند و بعد آن را پاک کنید. بگذارید خشک شود و بعد آن را تمیز کنید. سپس کمی نرم کننده را روی آن بمالید. برای پیشگیری از لکه شدن لوازم آرایش خود را در یک کیف زیپ دار مخصوص لوازم آرایش قرار دهید. مدادها را هم توی یک کیف دیگر قرار دهید. اگر کیف تان پار شده می توانید آن را به کفاشی یا مغازه های تعمیر کیف ببرید. کیف های لوکس و برند هم ضمانت یکساله دارند. اگر کیف دستی شما لک شده می توانید به جای تمیز کردن آن توسط خودتان آن را به خشکشویی ببرید.
روش پاک کردن کفش های جیر
برخلاف تصور عموم تمیز کردن کفش های جیر خیلی راحت است، برای پاک کردن کفش های جیر به یک مداد پاک کن احتیاج دارید به این صورت که با پاک کن لکه های کفش را تمیز میکنید و یک برس هم روی آن میکشید تا حسابی تمیز شود.یکی از مشکلاتی که علاقمندان به کتانی با آن مواجه هستند این است که کتانی ها خیلی زود کثیف میشوند، برای تمیز کردن انواع کتانی باید از شامپو فرش استفاده کنید زیرا شامپو فرش کتانی را نو میکند.
روش نگهداری از کفش چرم، ورنی و نبوک
- زمان خرید کفش چرم : قبل از خرید کفش چرم، توصیه میشود که آن را در انتهای روز پرو کنید، چرا که پاها در اثر فعالیت های انجام شده در طول روز، متورم شده و اندکی افزایش حجم دارند.
- کفی کفش : چرم خود را بصورت منظم و هر سه ماه یکبار تعویض کنید.
- تمیز کردن و واکس زدن : اصل اولیه نگهداری از کفش چرم این است که به صورت منظم نیاز به تمیز شدن دارد. قبل از هربار واکس زدن، ابتدا کفش ها را به وسیله یک دستمال مرطوب، به خوبی تمیز کرده و پس از واکس، آن ها را به خوبی پولیش کنید. وجود گرد و غبار در حین واکس زدن سبب تیرگی و کدر شدن سطح کفش چرم میشود. نکته ی دیگر در مورد نگهداری کفشهای چرم این است که بهتر است آن ها را شب واکس زده و در دمای اتاق قرار داده تا زمان کافی برای نفوذ واکس به رویه کفش مهیا شود. کفش های نبوک که واکس خور نیستند را نیز میتوان بوسیله برس و اسپری مخصوص تمیز کرد.
- کفش ورنی : کفش های ورنی بسیار حساس هستند و باید از آنها به خوبی نگهداری کرد تا زخمی نشوند این نوع کفش ها واکس خور نیستند، چرا که موجب مات شدن آن ها میشود. برای تمیز کردن یک کفش ورنی میتوان از پارچه نخی نرمی که اندکی مرطوب گردیده استفاده نمود تا درخشندگی خود را دوباره بازیابد.
- خشکی کفش چرم : تعریق و نمک حاصل از عرق بدن سبب خشکی چرم می شود، برای رفع آن و حفظ نرمی کفش، بطور منظم آن ها را پولیش کنید.
- عدم راحتی کفش چرم نو : در صورتی که در ابتدا با کفش چرم نوی خود راحت نیستید، میتوانید از قالب های موجود در بازار استفاده کرده و یا کفش را به صورت مداوم و ممتد برای چند ساعت بپوشید تا فرم پا را بخود بگیرد. همچنین میتوان داخل کفش را با کاغذ، فشرده و پر نمود.
- بوت و نیم بوت چرم : یکی از نکات اصلی نگهداری از کفش چرم که بسیار مهم است اما کمتر مورد توجه قرار می گیرد، این است که هنگام پوشیدن آن ها، علی الخصوص بوت و نیم بوت، بندهای آن ها را محکم ببندید تا از شکل نیفتاده و شکل پای شما را به خود بگیرند. برای جلوگیری از شکستگی ساقها نیز، میتوان استوانهی مقوایی در داخل آنها قرار داد.