روغن موتور و روغن واسکازین هر دو نقش مهمی در بهبود عملکرد قطعات داخلی خودرو و موتور دارند. تعویض به موقع این روغن ها می تواند باعث عملکرد مطلوب قطعات ماشین شود. برای تعویض روغن دنده زمان خاصی مشخص نشده است و فقط بر حسب کیلومتر و کارکرد ماشین باید زمان تعویض آن را در نظر گرفت. بر خلاف واسکازین تعویض روغن موتور دارای زمان خاصی است. در ادامه با ما همراه باشید تا تفاوت این دو روغن در ماشین را مورد بررسی قرار دهیم.
اصلی ترین تفاوت روغن واسکازین با روغن موتور در جعبه دنده خودروها است. در خودروهایی که دارای جعبه دنده دستی هستند از روغن موتور استفاده می شود. اما کاملا برخلاف آن از روغن واسکازین در خودروهایی که دارای جعبه دنده اتوماتیک هستند، استفاده می شود. به ظاهر شاید عملکرد این دو روغن در خودرو از دید شما تفاوت چندانی نداشته باشد، اما باید گفت عملکرد این دو روغن کاملا متفاوت با یکدیگر است.
سیستم گیربکس اتوماتیک و سیستم گیربکس دستی هر دو عملکردهای یکسانی دارند و برای کنترل سرعت و تعویض نمودن دنده مورد استفاده قرار می گیرند. در واقع باید گفت گیربکس نقش مهم و اصلی در دنده و تعویض آن دارد. تا اینجا متوجه عملکرد یکسان سیستم گیربکس اتوماتیک و دستی شدید. حال باید تفاوت این دو را برای شما بیان کنیم. تنها تفاوت این دو سیستم با یکدیگر در سرعت انتقال قدرت است.
جعبه دنده دستی زمانی که شما اقدام به تعویض دنده می کنید، طی فرآیند تعویض دنده و انتقال قدرت در قطعات اصطکاک و حرارت به وجود می آید. استفاده از روغن موتور در این خودرو ها می تواند حرارت و اصطکاک را به حداقل برساند. به علت ویسکوزیته بودن روغن موتور، غلظت آن از روغن دنده بیشتر است و این غلظت می تواند فشار های وارد شده به دنده را تحمل کند.
جعبه دنده اتوماتیک در این جعبه دنده ها یک مبدل اتوماتیک وجود دارد که کاملا هیدرولیکی و اتوماتیک تعویض دنده انجام می شود. روغن دنده در این سیستم وظیفه روانکاری جعبه اتوماتیک را دارد همچنین روغن واسکازین دارای ویژگی سیالیت روغن است که در انتقال قدرت نقش موثری دارد.
در بیانی ساده می توان تفاوت این دو روغن را در کاربرد آن ها در خودروهایی با دنده های متفاوت دانست. از روغن واسکازین بیشتر در خودروهایی با دنده اتوماتیک و از روغن موتور در خودروهایی با دنده دستی استفاده می شود. این دو روغن دارای عملکردی کاملا متفاوت هستند.