به گزارش پایگاه خبری ساعدنیوز به نقل از فارس، «حدود 8 میلیون مرگ سالیانه به خاطر فاکتورهای خطر تغذیهای در جهان رخ میدهد که به ازای افزایش هر پنج واحد نمایه توده بدنی خطر مرگ و میر نیز 30 درصد افزایش مییابد»، این را استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران محمدحسن جوانبخت میگوید.
در همین راستا رئیس انجمن تغذیه بالینی ایران محمد نوروزی در روز چهارشنبه گفت که «همهگیری چاقی در کشور با سرعت افزایش 6 درصدی در سال ما را در سال 1414 به جایگاه نهمین کشور چاق در جهان میرساند.»
پیش از این در مطالعه ملی شیوع اضافه وزن و چاقی در بزرگسالان ایران که در سال 1386 روی بیش از 89 هزار مرد و زن 15 تا 65 ساله انجام شد، شیوع چاقی در مردان 11/1 درصد و در زنان 25/2 درصد گزارش شد که در آن زمان ایران از نظر شیوع چاقی در رتبه 66 جهان قرار داشت.
همچنین دبیر اجرایی پنجمین کنگره تغذیه بالینی مهدی شادنوس میگوید که با تغییر ذائقه و افزایش مصرف فستفودها شاهد سیر صعودی چاقی هستیم، به طوری که «چاقی خطر اختلال چربی خون و دیابت نوع 3 را افزایش میدهد و بیش از 200 عارضه دارد».
در حال حاضر طبق آمار منتشر شده، ایران از نظر وضعیت چاقی در رده 42 دنیا قرار دارد.
روزگاری چاقی مختص به جوامع ثروتمند دنیا بود، اما امروز پدیده اضافه وزن در سرتاسر جهان در حال افزایش است، موردی که مجله «لنست» به آن پرداخته است، طبق پژوهش این مجله در جهان بیش از یک میلیارد نفر چاق وجود دارد.
متخصص تغذیه نیره کابلی میگوید که «ایرانیها زیاد چاق نیستند، در واقع وزن ایرانیها از میانگین جهانی پایینتر است».
اما از سویی دیگر متخصص تغذیه بهنامرضا مخصوصی میگوید که حدود 70 درصد ایرانیان اضافه وزن یا چاقی دارند و «با روند کنونی امیدی به کاهش وزن ایرانیها نیست».
متخصص تغذیه زهرا حیدری بهترین راه برای کاهش رشد چاقی در کشور را داشتن یک رژیم غذایی متعادل میداند و بیان میکند که «انجام ورزش مناسب، استفاده از غذاهایی مانند میوهها، سبزیجات، غلات کامل، پروتئین بدون چربی و آجیل در تناسبسازی بافت بدن مؤثر است»، به شرط آنکه افراد مصرف غذاهای فرآوری شده و با قند بالا را محدود کنند.