مجلات خارجی چه مجلاتی هستند؟
دانشجویانی که متقاضی شرکت در آزمون های بین المللی هستند و تمایل به مهاجرت و دریافت پذیرش از دانشگاههای خارجی دارند میتوانند با چاپ مقاله در مجلات خارجی این امتیازات را کسب نمایند. مجلات خارجی جز ژورنالهای بسیار پرمتقاضی هستند و سالانه پژوهش های بسیاری برای انتشار در این ژورنالها داوطلب میشوند. با اینکه شرایط پذیرش دشوار و هزینه های انتشار مقاله در این ژورنالها بسیار بالا میباشد اما باز هم از طرفداران این ژورنالها کم نمیشود و نویسندگان همیشه تمایل به انتشار تحقیقات در این ژورنالها را دارند. اگر برای اولین بار است که میخواهید مقاله ارائه کنید و هیچ شناختی از این نوع ژورنالها ندارید بدون استرس و نگرانی در ادامه مطلب همراه ما باشید تا کلیه روند پذیرش مقاله در ژورنالهای خارجی را به شما آموزش دهیم. شناخت و کسب آگاهی قبل از شروع به کار کاملا لازم و ضروی میباشد ما کلیه روند کار را در 10 مرحله برای شما تقسیم بندی کرده ایم که چنانچه این 10 مرحله با کیفیت لازم انجام شوند حتما ضمانت اخذ پذیرش از مجلات خارجی را دریافت خواهید کرد.
1- از افراد باسابقه بخواهید که مقاله شما را مطالعه کنند
با اینکه زمان بسیاری برای گردآوری تحقیقات گزاشته اید و تحقیقاتتان بسیار ارزشمند هستند اما ممکن است دچار ایرادات بسیار جزئی شده باشید که از دیدگاه خودتان ایراد بزرگی به حساب نیاید ولی داوران نسبت به آنها حساسیت داشته باشند. بنابراین توصیه میکنیم از سواد و آگاهی افراد با تجربه استفاده کنید و نظرات آنها را در مقاله خود اعمال کنید تا به مراتب مقاله کیفیت بهتری داشته باشد. محتوای مقاله نقش بسیار مهمی در کیفیت محتوای مقاله دارند و با توجه به اینکه همه اقدامات در راستای کسب رضایت داوران و سردبیر مجله انجام میشود باید همه فرآیند نگارش و ویرایش با قواعد اصولی مشخص شده از طرف ژورنال انجام شود و به هدف نزدیک تر باشید که نظرات افراد با سابقه در این زمینه کمک شایانی به شما خواهد کرد و همچنین با مراجعه به سایت ژورنال و مطالعه مقالات پیشین میتوانید به هدف خود نزدیک تر باشید. به این صورت زمانی که کیفیت محتوای علمی مقاله تایید شد سراغ سایر مراحل بروید و زمان را از دست ندهید.
2- از یک فرد متخصص و با سابقه بخواهید که مقاله شما را ترجمه کند
ترجمه به عنوان عنصر اصلی شناخته میشود و کیفیت محتوای شما تحت تاثیر قرار خواهد داد. همانطور که میدانید تولیدات علمی به زبان انگلیسی در مجلات خارجی انتشار میابند و ترجمه یک اصل مهم و بسیار ضروری میباشد از این رو در مورد کیفیت ترجمه به هیچ عنوان کوتاهی نکنید. هر مقاله باید توسط مترجم متخصص و با سابقه ترجمه شود و همه استاندارد ها و کیفیت های لازم را دارا باشد. ترجمه تخصصی و با کیفیت بسیار مهم میباشد و نقش به سزایی در جلب توجه دارد. مقاله باید با بیشترین تعداد کلمات تخصصی ترجمه شود و کاملا سلیس و روان باشد به طوری که فرد مطالعه کننده متوجه نشود که متن ترجمه شده است متن باید کاملا روان و منسجم باشد. مترجمین با تجربه بهتر میتوانند مقاله را با کیفیت مطلوب مد نظر شما ترجمه کنند.
3- از یک کارشناس متخصص در زمینه پارافریز بخواهید که پارافریز انجام دهد.
بسیاری از نویسندگان با تکیه بر دانش تخصصی خود مقاله خود را تکمیل میکنند و از استناد به مقالات دیگر و یا هرگونه اقدام غیر اخلاقی دیگر به شدت پرهیز میکنند اما امروزه با توجه به اینکه تعداد مقالات منتشر شده در یک حوزه تخصصی بسیار بالا میباشد امکان وقوع تشابهات علمی افزایش یافته است و ممکن است فرد به طور کاملا ناخواسته دچار سرقت علمی شود از این رو این مرحله را حتی اگر نسبت به کیفیت محتوای مقاله خود اطمینان دارید حتما پارافیز را انجام دهید. رفع تشابهات علمی و ادبی از متن تحقیقات رسمی کاملا اجباری میباشد و متاسفانه اغلب مقالات به دلیل سهل انگاری در این بخش ریجکت میشوند. به عنوان یک مرحله کاملا ضروری توصیه میکنیم این مرحله را به یک فرد متخصص و کاربلد واگذار کنید.
4- ژورنال مد نظرتان را انتخاب کنید.
با توجه به گستردگی ژورنالها و تعداد بسیار بالای آنها انجام این بخش بسیار دشوار است و ممکن است احتیاج به کمک داشته باشید. شناخت ژورنالها و زمینه موضوعی و اعتبار و کیفیت آنها از ضروریات این بخش محسوب میشود. که برای دانشجویان و نویسندگان تازه کار ممکن است کمی دشوار به نظر برسد بنابراین حتما توصیه میکنیم شناخت کافی حاصل شود و سپس اقدام به انتخاب قطعی ژورنال شود. بلند پروازی در انتخاب ژورنال عاقبت خوبی نخواهد داشت و حتی اگر کمی نسبت به انتخاب ژورنال با کیفیت تر از سطح مقاله دچار تردید شدید توصیه میکنیم دست نگه دارید و در انتخاب خود تجدید نظر نمایید. از طرفی زمینه موضوعی نیز مهم است و چنانچه مقاله را به ژورنالی ارسال کردید که از لحاظ اسکوپ موضوعی با مقاله شما مطالق نبود توصیه میکنیم دست نگه دارید در این صوت حتی مقاله شما به مرحله داوری ارسال نخواهد شد و توسط سردبیر ریجکت خواهد شد. دو فاکتور مهم را در انتخاب ژورنال مد نظر قرار دهید اسکوپ موضوعی و کیفیت ژورنال.
5-فرمتبندی انجام دهید و مقاله خود را مطابق با اصول کیفی متناسب با مجله اصلاح کنید.
هر مجله فرمت و ساختار مشخصی دارد و مقاله باید چهارچوب و قاعده ای که از طرف مجله تعیین شده است را دارا باشد از این رو باید فرمت مجله را بررسی نمایید و مقاله با اصول تعیین شده ویرایش و فرمت بندی کنید. فرمت بندی و ویرایش ظاهری مقاله باید طبق استاندارد های مشخص شده از طرف مجله انجام شود و برای اینکار بهتر است به سایت ژورنال مراجعه فرمایید و نمونه های مقاله ثبت شده را رویت نمایید و بعد از ویرایش مقاله را سابمیت کنید.
6-مقاله خود را تنها زمانی که احساس می کنید آماده چاپ شدن است ارسال کنید.
به بخش راهنمای نویسندگان در سایت مجله مد نظر خود مراجعه کنید تا از نیازهای مجله و نحوه ارسال مقاله به آن آگاه شوید. زمانی که احساس کردید مقاله شما تمامی موارد ذکر شده در سایت را دارا است، مقاله خود را از طریق کانال های مناسب برای مجله ارسال کنید.
- مقاله خود را هم زمان به بیش از یک مجله برای چاپ شدن ارسال نکنید.
- زمانی که قصد دارید به صورت آنلاین مقاله خود را برای مجله ای ارسال کنید، از ایمیل دانشگاهی خود استفاده کنید. این کار باعث اعتبار بخشیدن به مقاله شما خواهد شد.
7-پس از دریافت پاسخ اولیه مجله هراسان نشوید!
به تعداد بسیار کمی از مقالات در نگاه اول نظر ویراستاران مجله را برای پذیرش قطعی جلب می کنند. در صورتی که مقاله شما یکی از این مقالات باشد خبر خوبی برای شما خواهد بود ولی در غیر این صورت آرامش خود را حفظ کنید و مراحل زیر را دنبال کنید:
- مقاله خود را ویرایش کنید: با توجه به نظر ویراستاران اصلاحات جزئی را در متن خود اعمال کنید.
- مقاله ویرایش شده خود را بار دیگر ارسال کنید.
8-نظرات ویراستار مجله را با آغوش باز بپذیرید.
در موارد نادری ویراستاران از شما می خواهند مقاله خود را با توجه به نظرات دو یا سه نفر از ویراستاران مجله ویرایش کنید و مقاله را دوباره برای مجله ارسال کنید. در این صورت نظرات آنان را به دقت مطالعه کرده و در مقاله خود اعمال کنید.
- روی متن اولیه خود اصرار نورزید. منعطف باشید و کار خود را با توجه به نظرات دریافت شده از سر بگیرید. از مهارت های خود به عنوان یک محقق استفاده کنید و سعی کنید مقاله ماهرانه ای را نگارش کنید.
- با این وجود مجبور نیستید تمام نظرات ویراستار را حتی در صورت اشتباه بودن اعمال کنید. مکالمه ای با وی برقرار کنید و نظرات و دیدگاه خود را با احترام با وی در میان بگذارید.
9- تلاش برای گرفتن پذیرش برای مقاله خود را ادامه دهید.
حتی در صورتی که مقاله شما به طور کامل از طرف یک مجله ریجکت شد، تلاش کنید تا آن را تصحیح کرده و برای مجله دیگری ارسال کنید.
- به یاد داشته باشید که یک مقاله ریجکت شده ضرورتاً مقاله بدی نیست. فاکتورهای فراوانی برای ارزیابی مقالات وجود دارد که برخی از آنها از دسترس شما خارج است. تلاش کنید تا فرمت مقالات مورد قبول را یاد بگیرید.
- شانس خود را برای گرفتن پذیرش از مجلات دیگر امتحان کنید. شما حتی می توانید از ویراستار مجله برای پیدا کردن مجله مناسب یاری بخواهید.
10- به عنوان نکته آخر در رابطه با هزینه و زمان پذیرش مقاله در ژورنالها قابل ذکر است هزینه و زمان مطابق با نوع ژورنال میباشد و تا زمانی که مجله را انتخاب قطعی نکرده اید نمیتوان در رابطه با هزینه نظری ارائه کرد و از طرفی با توجه به اینکه واریز هزینه به ژورنالهای خارجی به صورت دلاری انجام میشود و با توجه نوسانات قسمت دلار قیمت به روز پذیرش و سابمیت مقاله فقط حین سابمیت مشخص خواهد شد بنابراین قبل از تصویب نهایی مجله در رابطه با هزینه پذیرش اطلاعاتی حاصل نخواهد شد.