ریزش مو بعد از کاشت مو یکی از موضوعاتی است که نگرانی هایی در مورد آن وجود دارد و بسیاری در این باره سوالات زیادی در ذهنشان وجود دارد. با مطالعه این مقاله ما به شما در مورد این مسئله اطلاعات کاملی را ارائه خواهیم کرد.همانطور که گفته شد بعد از انجام عمل کاشت مو شما با عوارضی مواجه خواهید شد که باتوجه به اینکه یک عمل جراحی پیوند روی سر شما انجام شده این موارد تماما طبیعی هستند و نیازی به نگرانی در مورد آن ها وجود ندارد و تمام این عوارض رفع خواهند شد.ریزش موی بعد از کاشت مو نیز یکی از عوارض طبیعی بعد از کاشت مو می باشد که کاملا طبیعی است و جای هیچ نگرانی وجود ندارد.موهای تازه کاشته شده از ابتدا یعنی روز اول که پانسمان سر شما باز می شود شروع به رشد خواهند کرد و این رشد که حدود 1 الی 2 میلیمتر می باشد تا حدود روز بیستم ادامه خواهد داشت.
آیا کاشت مو جواب می دهد؟
کاشت مو تنها راه درمان قطعی طاسی و کم پشت شدن موها است. در واقع در کاشت مو، فقط موها نیستند که کاشته می شوند؛ بلکه تمام ساختارهای وابسته به ساخت و رشد مو (یعنی فولیکول ها) با حفظ ساختار بافتی و زنده نگه داشتن سلول ها، در پوست شما قرار می گیرند. به این ترتیب موهای کاشته شده، دقیقاً مانند موهای عادی رشد می کنند، حالت می گیرند، می تواند آن ها را سشوار بکشید، رنگ کنید یا حتی ژل بزنید.به طور کلی اگر شرایط شما مساعد کاشت مو باشد و کادر درمانی نیز از دانش و تجربه ی کافی برخودار باشد، حدود ۸۰ درصد از موهای کاشته شده مثل موهای عادی رشد می کنند.
چه کسانی می توانند مو بکارند؟
اولین و مهم ترین نکته این است که پیش از کاشت مو باید علت ریزش و طاسی مشخص و برطرف شود. چون در صورت وجود مشکل، موهای کاشته شده نیز می ریزند. به طور کلی محدودیتی از لحاظ جنسیت برای کاشت مو وجود ندارد و خانم ها و آقایان می توانند مو بکارند. از کاشت مو می توان برای بازیابی موها در موارد زیر استفاده کرد:
- ریزش مو به دلیل آسیب، سوختگی، جراحی های زیبایی و مواردی از این قبیل
- آلوپسی آندروژنی یا طاسی با الگوی مردانه
- پایین آوردن خط رویش برای کسانی که به طور ارثی خط رویش بالاتر از حد طبیعی است.
- طاسی کششی (به دلیل سفت بستن موها)
- بیماری تریکوتیلومانیا (نوعی بیماری روانی که فرد موهای خود را می کند)
افراد زیر کاندیدای مناسبی براش کاشت مو نیستند:
- کسانی که دچار ریزش موی پراکنده با الگوی نامشخص (DUPA) هستند. این افراد معمولاً بانک موی مناسبی ندارند.
- کسانی که به انواع خاصی از آلوپسی آندروژنی دچار شده اند و بانک موی ضعیفی دارند.
- کسانی که موهای بسیار نازکی دارند.
آیا سن افراد برای کاشتن مو مهم است؟
به طور کلی کاشت مو برای افراد بین ۲۰ تا ۶۵ سال قابل انجام است. اما در افراد جوان تر، پیش بینی الگوی ریزش مو دشوار است. این موضوع به جهت طراحی خط رویش و مناطق کاشت اهمیت زیادی دارد. به همین جهت توصیه می شود که پیوند مو تا زمان ثابت شدن یا قابل پیش بینی شدن وضعیت ریزش مو به تعویق بیفتد.
فولیکول مو چیست ؟
فولیکول ها ساختارهای کوچکی در لایه ی میانی پوست (دِرم) هستند که اجزای مختلفی مانند پاپیلا، غده ی سباسه و … دارند. یکی از وظایف اصلی این مجموعه، تولید مو و کنترل میزان رشد آن است. فولیکول ها بسته به محلی شان در پوست سرتاسر بدن، انواع مختلفی دارند و موهای مختلفی نیز تولید می کنند. مثلاً ممکن است جنس، ضخامت و شاید حتی رنگ موهای بدن، صورت، سر و ابروها باهم متفاوت باشد.علاوه بر تفاوت موی ساخته شده، بعضی از فولیکول ها نسبت به ریزش مقاوم و برخی حساس اند. مثلاً در بیشتر مردان، موهای ناحیه ی بالای پیشانی یا فرق سر در پاسخ به هورمون تستسترون (هورمون جنسی مردانه) دچار ریزش می شود. به این شکل ریزش مو طاسی با الگوی مردانه یا آلوپسی آندروژنی می گویند.
گرافت مو چیست ؟
گرافت یا پیوند در واقع به فولیکول یا گروهی از فولیکول های مو گفته می شود که از لحاظ ژنتیکی و ساختاری نسبت به ریزش مقاوم بوده و از ناحیه ی بانک مو به ناحیه ی گیرنده انتقال می یابند. بیشتر فولیکول های سر، شامل ۲ تا ۳ عدد و گاهی ۴ تا ۵ عدد مو هستند. یعنی مثلاً ۱۰۰۰ گرافت شامل حدوداً ۲۰۰۰ تا ۳۰۰۰ تار مو است. گرافت ها پس قرار گرفتن در جای جدید و تثبت شدن جایگاه شان، به شکل طبیعی می رویند
در روش های گوناگون کاشت مو، گرافت ها از بخش هایی از بدن (معمولاً پس سر) برداشت شده و در ناحیه ای که دچار ریزش یا طاسی است، کاشته می شود. اصطلاحاً به ناحیه ی برداشت گرافت ها، بانک مو و به ناحیه ی کاشت آن ها، ناحیه ی پذیرنده یا گیرنده گفته می شود.
در آلوپسی آندروژنی، معمولاً موهای پشت و طرفین سر از تراکم نسبتاً خوبی برخوردار هستند و همانطور که اشاره شد، بیشتر موهای این نواحی نسبت به طاسی مقاوم اند. در روش های مرسوم و پربازده کاشت مو مانند FUT و FIT از پشت سر به عنوان بانک مو استفاده می شود.
چند نکته و توصیه برای جلوگیری از ریزش موهای کاشته شده
برای جلوگیری از ریزش مو بعد از کاشت مو و کسب نتیجه بهتر از کاشت مو بایستی نکات زیر را رعایت نمایید:
1- سن مناسب برای کاشت مو در آقایان 30 سالگی است و این امر به دلیل تغییر یافتن سطح هورمون ها می باشد
2-زیر نظر پزشک 2 ماه قبل و 6 ماه بعد از عمل کاشت مو از ویتامین های D، E، B5، B12 استفاده کنید.
3-برای جلوگیری از ریزش مو بعد از کاشت مو به تغذیه خود بسیار اهمیت دهید و از مصرف انواع غذاها و خوراکی هایی که علل ریزش مو می باشند خودداری کنید.
4-در خوراکی های خود از روغن زیتون و نارگیل استفاده نمایید.
5-هنگام استحمام از استفاده آب ولرم مایل به گرم خودداری کنید.