لازم به ذکر است که برای انجام عمل کانتوپلاستی ، شناخت و آنالیز دقیق آناتومی چشم امری ضروری است و این کار در صلاحیت فوق تخصص جراحی پلاستیک چشم می باشد.لذا افراد باید برای انجام این عمل جراحی به یک فوق تحصص جراحی پلاستیک و زیبایی چشم مجرب و کارآزموده مراجعه نمایند ؛ چرا که در این صورت حصول نتایج قابل قبول از انجام عمل ، محقق خواهد شد..
به طور کلی اعمال جراحی زیبایی چشم با هدف اصلاح فرم و حالت چشم ها انجام می پذیرند. جراحی بلفاروپلاستی به عنوان یکی از رایج ترین روش های جراحی زیبایی چشم به شمار می رود که بر روی اصلاح و بهبود فرم پلک ها متمرکز است.
کانتوپلاستی ، یکی دیگر از روش های جراحی زیبایی چشم محسوب می شود که به طور مستقیم با خود چشم ها در ارتباط است.
اپی کانتا پلاستی
گوشه داخلی چشم های افراد با فولد یا چروک اپی کانتال (یک چین پوستی روی پلک بالایی که گوشه داخلی چشم را پوشانده است)، تیز است. اپی کانتا پلاستی برای حذف فولد یا چروک اپی کانتال انجام می شود و درنتیجه گوشه داخلی چشم ترمیم می شود. هشت تا نه درصد بیماران با فولد اپی کانتال، جراحی زیبایی پلک را نیز انجام می دهند. اگر بیماران با فولد اپی کانتال جراحی زیبایی پلک را بدون اپی کانتا پلاستی انجام دهند، چشم ها خیلی گرد به نظر می رسند درحالی که چروک های دو پلکه کوتاه با انحنای داخلی تیز هنوز وجود دارد. معمولاً اپی کانتا پلاستی همراه با عمل جراحی زیبایی پلک برای عمل زیبایی درشت کردن چشم انجام می شود. با وجود فولد اپی کانتال، دو پلک جدید فرم خود را از دست نخواهد داد.
یک نقطه ضعف اپی کانتا پلاستی مشخص بودن محل زخم جراحی پس از عمل است. امروزه با استفاده از روش های جدید نظیر انکانتا پلاستی عالی یا بدون کشش اثرات زخم ناشی از عمل جراحی کمتر مشخص و نمایان می شود. نکته مهم پس از عمل اپی کانتا پلاستی این است که بیمار نباید فشاری بر محل جراحی شده (نظیر آرایش کردن یا پاک کردن آرایش) وارد نماید، زیرا ممکن است باعث تخریب بافت های اطراف ناحیه جراحی و باقی ماندن دائمی اثرات زخم ها و مخل بخیه شود . تا سه الی چهار ماه پس از عمل اسکار اپی کانتا پلاستی قرمز و قابل مشاهده است اما پس از نه ماه شرایط بهبود خواهد یافت.
اینکه بیمار نیاز به اپی کانتا پلاستی دارد یا نه به شکل چشم بیمار و نظر تخصصی جراح بستگی دارد. درصورتی که فولد اپی کانتال تأثیر نامطلوب جدی روی چین طبیعی پلک در قسمت میانی یا سمت بینیِ پلک داشته باشد مؤکداً اپی کانتا پلاستی توصیه می شود. روش دیگر کشش بالینی پلک در سمت نزدیک بینی و بهبود ظاهر چین پلک و افزایش زیبایی چشم است. هم بیمار و هم جراح می توانند شکل چشم را با یا بدون اپی کانتا پلاستی ببینند. در صورت تشخیص و انجام عمل، احتمال نتایج اپی کانتا پلاستی بدون کشش بسیار ضعیف است.
تفاوت اپی کانتوپلاستی و کانتوپلاستی
عمل کانتوپلاستی، جاحی است که مانند جراحی اپی کانتوپلاستی، زاویه چشم را اصلاح می کند. این روش هم با نام عمل درشت کردن چشم شناخته می شود. به بیان بهتر عمل کانتوپلاستی، جراحی زاویه بیرونی چشم است؛ در حالی که جراحی اپی کانتوپلاستی، اصلاح گوشه داخلی چشم می باشد که معمولا با بلفاروپلاستی همزمان انجام می شود. تفاوت کانتوپلاستی و اپی کانتوپلاستی را می توان در چند مورد خلاصه کرد:
- کانتوپلاستی، عمل جراحی بخش خارجی چشم برای اصلاح زاویه بیرونی چشم می باشد. در این جراحی، گوشه بیرونی چشم برش می خورد. با باز شدن فاصله دو پلک بالا و پایین، چشم ها درشت تر می شود. همچنین این جراحی برای درمان عدم تقارن چشم ها نیز انجام می شود که بسیار رضایت بخش است.
- گاهی برخی افراد برای درشت تر شدن چشم ها و یا کشیده تر شدن آن به جراحی کانتوپلاستی متوسل می شوند. این نوع عمل جراحی به عمل چشم گربه ای نیز مشهور است. باید توجه شود که اگر کانتوپلاستی بر اساس استانداردهای موجود انجام نشود، به هیچ وجه توصیه نمی شود. اگر زاویه خارجی چشم ها بیش از اندازه برش بخورد، گوشه چشم ها خیلی باز می شود. نتیجه این کار، خشک شدن تدریجی چشم و آسیب به بینایی فرد است. همچنین باز شدن بیش از اندازه چشم، موجب می شود تا قرمزی گوشه های چشم بیشتر مشخص شود. این حالت خیلی زیبا نیست و چشم ها را زشت می کند.
- عمل اپی کانتوپلاستی اما همان جراحی زاویه داخلی چشم برای عمل درشت کردن چشم های شرقی است. جراحی اپی کانتال بیشتر برای چشم های بادومی انجام می شود که چین پلک بالا را (که گوشه داخلی چشم را پوشانده) برمی دارد. این نوع عمل درشت کردن چشم، یک جراحی استاندارد و دارای نتایج اثبات شده و قابل اعتماد می باشد.
مراقبت پس از عمل
کبودی و ورم جزئی پس از عمل طبیعی است و ظرف کمتر از یک هفته برطرف می شود. جراح معمولاً مسکن و آنتی بیوتیک برای تسریع روند التیام و به حداقل رساندن خطر عفونت تجویز می کند. بیماران غالباً با مشکل خشکی چشم مواجه می شوند و باید تا مدتی از قطره چشم استفاده کنند. به بیماران توصیه می شود که از انجام فعالیت های درگیر کننده چشم مانند مطالعه، تماشای تلویزیون، استفاده از رایانه و گذاشتن لنز در چشم خودداری کنند. همچنین جراح توصیه هایی را برای محافظت بعد از عمل چشم ها به بیمار ارائه می دهد که از آن جمله می توان به استفاده از عینک آفتابی و انجام ندادن فعالیت هایی مانند ورزش یا خم شدن اشاره کرد که باعث افزایش جریان خون در چشم می شود. چون جراحی بر روی بخش کوچکی از بدن انجام می شود، بیمار معمولاً می تواند پس از چند روز در محل کار حاضر شود.