سبک مدرن متاخر
همانطور که از نام این سبک مشخص است سبکی است که به دوره اخیر معماری و دکوراسیون مربوط می شود و اشاره به دوره بعد از جنگ جهانی دوم تا اوایل دهه هفتاد دارد در این دوره برخی از طراحان و معماران به سوی تندیس گرایی روی آوردند، المان یا تندیس فرمی مجسمه وار می باشد که با اصول و مفاهیم مدرن طراحی و ساخته می شود این سبک مرحله آخر مدرن می باشد که تناقض و کنتراست در کنار انقلاب تکنولوژی را در درون خود دارد. می توان گفت که دقیقاً در مقابل اصول و قواعد معماری سنتی است. یکی از خصوصیات این سبک جهت گیری افقی احجام می باشد در بازسازی منزل در این سبک متریال های صنعتی مورد استفاده قرار می گیرند که حاصل همان انقلاب صنعتی میباشند بتن یکی از این متریال ها می باشد در اصل خشن بودن و سردی معماری مدرن را می توان در این مرحله از تکامل آن به راحتی مشاهده کرد
طراحی به سبک پست مدرن
می توان این سبک را واکنشی به سبک مدرن و بین الملل دانست که آن را به نام معماری پسانوگرا نیز میشناسند. معماری پست مدرن و استفاده از آرایه نا متجانس و رنگ های پرزرق و برق مشهور می باشد در واقع در این نوع معماری بار دیگر پای تزیینات به طراحی داخلی باز شده است.
در معماری پست مدرن شما می توانید نمادها و جزئیات، روابط هندسی دلخواه خود، مقیاس های متناقض و ابهام در فرم ها را مشاهده کنید که می توان گفت در نقطه مقابل سبک مدرن قرار دارند با اینکه در این سبک نیز نام مدرن وجود دارد اما بسیاری از مفاهیم آن مخالف سبک مدرن هستند معماری این سبک به این دلیل به وجود آمد که بسیاری از طراحان احساس می کردند سبک بین الملل بیش از حد ماشینی و خشن می باشد و همه جا یکنواخت بوده و به یک شکل طراحی شده که مناسب نیست. بازسازی ساختمان به سبک پست مدرن توجه محیط های اجتماعی و خود افراد را مبنای کار خود قرار داده است و سعی بر این دارد که با استفاده از مواد و مصالح و تکنیک و ترفندهای ساخت ساز و پیشرفت عصر جدید یک ترکیب مناسب تری را ایجاد کند در واقع می توان گفت که هر اصل که در معماری مدرن به آن اشاره کردیم در این سبک کنار می گذارند و دوباره از رنگ ها و تزئینات طبیعی استفاده می شود. لوستر ها ارتفاع بیشتری دارند و گاهی در برخی موارد فرم های نامتعارف نیز دیده می شود در مبلمان نیز از مبلمان سبک نئو کلاسیک استفاده می کنند مبلمان مانند مبلمان مدرن و مینیمال چندان ساده نیست و رنگ های مختلف با هم ترکیب می شوند و فرم های استفاده شده از قانون خاصی پیروی نمی کند و با انواع مختلف کنار همدیگر قرار میگیرند.
سبک مید سنچری
سبک مید سنچری نوعی از معماری مدرن می باشد که به اواسط قرن بیستم اشاره دارد با این وجود که این سبک به قرن پیش برمی گردد اما باز هم در این دوره مورد استفاده قرار می گیرد و طرفداران زیادی نیز دارد یکی از مه م ترین ویژگی های این سبک استفاده از خطوط ساده و مستقیم می باشد. ویژگی های این سبک و سبک مدرن بسیار نزدیک میباشد و تفاوت چندانی با هم ندارد زیرا این سبک نیز شاخه ای از سبک مدرن محسوب می شود وسایل و مبلمان این سبک به خوبی با طراحی داخلی خانه مدرن و معاصر هماهنگ می شود با این وجود که طراحی های آن ها به قرن پیش برمی گردد اما همچنان زیبایی و جذابیت خود را دارند مبلمان این سبک دارای خطوط مستقیم و ساده می باشد لبه ها و گوشه های آن فرم نرمی داشته و طراحی آن به شکل منحنی می باشد و مبلمان این سبک یا بدون نقش و ساده هستند
نتیجه گیری
به طور کلی ویژگی های متمایز سبک مید سنچری را می توان در ظاهر کلاسیک و منحصربفرد همراه با خطوط صاف و مینیمال دانست.وبعد از انجام طراحی و معماری و خرید وسایل، نوبت به چیدمان وسایل در سر جای مناسب خود می رسد و بهتر است از فرم های ال شکل یا دایره و نیم دایره برای چیدمان دکوراسیون داخلی خانه های مدرن استفاده کنید.
در سبک مدرن نیازی نیست که حتما تقارن در قسمت های مختلف خانه رعایت شود و رعایت کردن تقارن مختص سبک کلاسیک است. اگر برای تکمیل فضا قرار گذاشتید که از پرده ها استفاده کنید، حتما از پرده های ساده تک رنگ یا با رنگ های ملایم استفاده کنید که از نظر دوخت و طراحی هم ظاهر ساده ای داشته باشند و درخور سبک مدرن باشند.
- معمولا در این سبک کاربرد مبلمان بسیار مهم تر بوده و شکل آن تابعی از عملکرد آن می باشد.
- تمامی خطوط صاف و منظم بوده و اشکال هندسی دارای منحنی های نرمی می باشد.
- زرق و برق در این سبک جایی نداشته و از حداقل تزئینات در آن استفاده می شود.
- معمولا از هر دو مواد سنتی و صنعتی در دکوراسیون آن استفاده می شود.