به گزارش سایت خبری ساعد نیوز،برای تجزیه و تحلیل در بازارهای مالی و تصمیم گیری در آن ها دو روش تحلیل تکنیکال و تحلیل فاندامنتال (بنیادی) وجود دارد.
تحلیل فاندامنتال شامل بررسی بیانیه های مالی یک شرکت یا ارز دیجیتال و پیگیری رویدادها و اخبار آن (شامل ارائه برخی بروزرسانی ها، انتقال به شبکه اصلی، گردهمایی و …) است، در حالی که در تحلیل تکنیکال با استفاده از تاریخچه حجم و قیمت می توان وضعیت یک ارز دیجیتال را سنجید و در مورد آن تصمیم گیری کرد.
تحلیل تکنیکال چیست؟
تحلیل تکنیکال که در واقع کار با نمودار و ابزارهای آن است، نوع خاصی از تحلیل به شمار می آید که رفتار آینده بازار را با توجه به حرکات قبلی قیمت و داده های حجم معاملات پیش بینی می کند.
اشکال اولیه تحلیل تکنیکال در قرن ۱۷ در آمستردام هلند و در قرن ۱۸ در ژاپن مورد استفاده قرار می گرفت، اما شکل مدرن این تحلیل از فعالیت های چارلز داو، خالق شاخص اقتصادی میانگین صنعتی داو جونز، آغاز شد.
این نوع تحلیل که در بازارهای مالی سنتی مانند سهام و بورس به کار می رود را می توان در بازار ارز دیجیتال نیز استفاده کرد.
با وجود آنکه در تحلیل تکنیکال با شاخص ها، اعداد و نمودارها سروکار دارید، این تحلیل به نوعی مطالعه رفتار انسان ها در بازارهای مالی محسوب می شود. رفتارهایی که با احساسات انسانی عجین شده و گاهی خود را در قالب ترس و طمع در شرایط مختلف نشان می دهد.
باید توجه داشت تمام معامله گرانی که یک سهام در بازار بورس یا یک ارز دیجیتال در صرافی ها را خرید و فروش می کنند، در واقع «بازار» را برای آن ارز دیجیتال یا سهام شکل می دهند و «احساسات» این معامله گران و سرمایه گذاران است که قیمت را تعیین می کند.
به عبارتی دیگر نیروهای «عرضه» (Supply) و «تقاضا» (Demand) که هسته بازارهای مالی را شکل می دهند، به نوعی از احساسات معامله گران ناشی می شوند که بر اساس آن ها حرکات قیمتی شکل می گیرد. پس تحلیل تکنیکال را می توان به نوعی تحلیل رفتارهای انسانی نیز تعریف کرد.
لازم به اشاره است که از تحلیل تکنیکال در بازارهای تحت شرایط عادی با حجم معاملات و نقدینگی بالا می توان پاسخ مناسبتری دریافت کرد.