به لحاظ وضعیت مو کودکان، متفاوت متولد می شوند. همه نوزادان بدون مو متولد نمی شوند و برخی ممکن است موهای زیادی هم داشته باشند، اما بافت و رنگ موهای کودک ممکن است قبل از اولین سالگرد تولدش به کلی تغییر کند. حتی ممکن است تا ۶ ماهگی مقداری از موهای کودک ریخته و سپس دوباره رشد کند. اما فارغ از اینکه آیا کودک شما موهای ضخیمی دارد یا خیر، شانه زدن مرتب موی او می تواند برایش بسیار مفید باشد. در این پست می توانید دلایلش را دریابید.با توجه به اینکه پوست بدن و سر کودک نیز همانند سایر قسمت های بدن او بسیار ظریف و حساس است، برای والدین طبیعی است که به منظور اجتناب از آسیب رسیدن به او در ذهنشان این سوال باشد که آیا می توانند موهای نوزاد خود را شانه بزنند یا خیر. با این حال باید بدانید که شانه زدن آرام سر و موی کودک مزایای زیادی دارد.
تراشیدن موی سر نوزاد؛ بله یا خیر؟
از باورهای غلطی که در جامعه رواج پیدا کرده است تراشیدن موی سر نوزاد می باشد. به هیچ وجه موی سر نوزاد خود را با تیغ اصلاح نکنید. این کار باعث پر پشت شدن موی سر نوزاد نمی شود. چرا که هنگامی از سمت ریشه مو به سمت بالای مو می رویم، مو نازک تر می شود. پس هنگامی که شما با تیغ سر نوزاد خود را کوتاه می کنید، قسمت نازک از بین رفته و قسمت ضخیم مو باقی خواهد ماند. به همین دلیل فکر می کنید که مو ضخیم تر شده است. از طرفی دیگر با رشد مجدد مو، قسمت بالایی مو دوباره نازک می شود. از باورهای غلط دیگر اکثر افراد، مراحل مختلف رشد مو است. سه مرحله موی انسان رشد می کند.
- مرحله اول آناژن یا رشد است.
- مرحله دوم کاتاژن یا استراحت است.
- مرحله سوم تلوژن یا مرگ است.
هنگامی که شما مو را به وسیله تیغ یا موچین از پوست خود جدا می کنید، موی شما در حال استراحت یا مرگ است که با این کار مو وارد مرحله رشد می شود. سپس رشد مو افزایش می یابد و وارد مرحله استراحت می شود. دلیل همین است که شما فکر می کنید با تیغ زدن یا کندن مو، رشد مو افزایش پیدا می کند.
اکثر مردم در قدیم بر این باورند که تراشیدن موی سر کودک باعث افزایش مو و ضخامت موها می شود ولی پژوهشگران این باور را قبول ندارند. یکی از متخصصان پوست بیان می کند: بر خلاف تصور غلط افراد، تراشیدن مو هیچ تاثیری بر رشد و پر پشتی موها ندارد و در برخی موارد باعث صدمه زدن به ریشه مو می شود. این تصور کاملاً غلط است که تراشیدن مو در نوزدان باعث افزایش مو در بزرگسالی افراد می شود. از طرفی دیگر با تراشیدن مو، فشار و ضربه به ریشه مو وارد می شود و رشد مو کاهش می یابد.
شما در هر سنی می توانید موی کودک خود را کوتاه کنید. نوزاد پس از تولد موهایی دارد که داخل رحم رشد کرده است و اصطلاحاً به موی داخل رحمی یا لانوگو معروف می باشند. بعد از گذشت 3 تا 4 ماه این موها می ریزد و موهای جدید جایگزین می شود. بعد از گذشت زمان این موها ضخیم تر می شود. پس تراشیدن موی سر نوزاد هیچ تاثیری ندارد، چرا که پس از گذشت چند ماه این موها می ریزد. پس تراشیدن موی سر کودک تاثیری در ضخامت، افزایش مو و پر پشتی مو ندارد
با موی کودکان با خشونت رفتار نکنید
به هیچ وجه نباید با خشونت موی کودک را شانه یا سشوار بکشید. از آنجا که کودکان فاقد هورمون جنسی هستند، میزان چربی موی آنها بسیار کم است. به همین دلیل به آسانی صدمه دیده و شکننده میشود.بنابراین توصیه میکنم موی کودکان را سشوار نکشید یا برای زیبایی آنها به خصوص در مورد موی دختران،موهایشان را بیش از حد نکشید. سعی کنید در حد متعادل و بدون اعمال خشونت موها را شانه کنیدو برای خشک کردن موهایشان کمتر از سشوار استفاده کنید.
نکات مفید برای رشد بهتر موی کودکان
۱- پیچ موی کودکان را که در اثر خوابیدن زیاد ایجاد می شوند از هم باز کنید.
۲- استفاده از شامپوهایی که خاصیت اسیدی و قلیایی کمی دارند.
۳- گیاه آلوئه ورا برای پوست و مو خیلی خوب است شما می توانید از آب آلوئه ورا خالص برایمراقبت از موهای نوزاد خود استفاده کنید.
۴- ژلاتین برای رشد موهای نوزاد مفید می باشد ژلاتین حاوی دو اسید آمینه ضروری به نامپرولین و گلیسین است این اسیدهای آمینه مسئول رشد موهای سالم در شیرخواران هستند.
۵- از وسایلی مانند سشوار برای خشک کردن موی سر نوزادان استفاده نکنید.