اسم دیگر این غذا گوجه بادمجان پنیری است، چون به جز پنیر مقدار زیادی هم پوره گوجه فرنگی دارد. خوراک بادمجان پنیری میتواند جایگزین گیاهی غذاهایی مثل چیکن پارمزان و کوردن بلو برای گیاهخواران باشد. گیاهخواری فواید بسیاری دارد و بسیار خوب است که حداقل دو سه روز در هفته از غذاهای گیاهی مثل خوراک بادمجان استفاده کنید. این غذا به شما نشان میدهد غذاهای گیاهی لزوماً بی آب و رنگ و بی مزه نیستند بلکه میتوانند خیلی هم جذاب و خوشمزه باشند.
مواد لازم:
- 2 عدد بادمجان
- 1عدد پیاز بزرگ
- 4عدد فلفل سیوری(فلفل سبز که معمولا شیرین هستن)
- 4عدد گوجه فرنگی
- روغن مایع
- فلفل قرمز پرک شده
- نمک
- برای روی خوراک:
- پنیر کاشار رنده شده(یا پنیر پیتزا)
طرز تهیه
این خوراک به اندازه ای خوشمزه هست که دو روز پشت سر هم درست کردم حتما تست کنید.
پیاز و فلفل را خرد کنید و داخل روغن کمی تفت بدید بادمجانهای مربع خرد شده را اضافه کرده سرخ کنید گوجه فرنگی های ریز خرد شده را به بادمجان ها اضافه کنید و تا زمانیکه اب گوجه فرنگی ها کشیده شود بپزیدفلفل قرمز پرک شده و نمک اضافه کنید و هم بزنید. رویش پنیر رنده شده فراوان بپاشید و در قابلمه را بذارید تا پنیرها آب شود بعد از اینکه پنیر آب شد اجاق را خاموش کنید.
نکته ها:
۱- به جای سس گوجه که دستور آن گفته شده میتوانید از هر سس گوجه دیگری هم استفاده کنید. مثلاً میتوانید در همین دستور فقط از پوره گوجه، پیاز داغ و ادویه استفاده کنید، یا حتی پوره گوجه را با رب گوجه فرنگی جایگزین کنید.
۲- به جای پنیر موزورلا میتوانید از پنیر شیر بز یا گوسفند هم در تهیه گوجه بادمجان پنیری استفاده کنید. به شرطی که نوع پنیر شما طوری باشد که در حرارت ذوب شود.
نکاتی در مورد بادمجان
- برای پوست کندن بادمجان بهتراست از یک چاقوی استیل استفاده کنید، استیل ضدزنگ مانع از واکنش با مواد شیمیایی فیتوکمیکال موجود در بادمجان شده و از سیاه شدن آن جلوگیری می کند.
- برای اینکه طعم تلخ بادمجان را از برود، بعد از پوست کندن آن ها، بر روی آن ها کمی نمک بریزید.
- اگر بر روی بادمجان ها نمک بریزید باعث می شود که هنگام سرخ کردن روغن کمتری را جذب کنند.
- بخارپز و آب پز کردن بادمجان ها بهترین روش برای حفظ آنتی اکسیدان های آن بوده و به عنوان بهترین روش پخت بادمجان محسوب می شود.
بادمجان
طبع بادمجان گرم و خشک است. از این رو در آب و هوای گرم عالی رشد می کند. بادمجان غنی از ویتامین C، ویتامین K، ویتامین B۶، تیامین، نیاسین، منیزیم، فسفر، مس، فیبر غذایی، اسیدفولیک، پتاسیم و منگنز است.از خوردن بادمجان سرخ کرده بپرهیزید. بادمجان به علت بافتی که دارد جاذب روغن است. این موضوع هم امری مثبت است و هم منفی. از طرفی می تواند روغن را جذب کند و باعث شود بقیه مواد غذایی روغن کمتری جذب کنند و از طرف دیگر خوردن آن معادل وارد شدن مقدار زیادی روغن در بدن است.بادمجان با گوجه فرنگی هم خانواده است و هر دو بخشی از خانواده بادمجانیان است. ترکیب گوجه فرنگی و بادمجان در غذا بسیار عالی است. البته کسانی که به بادمجان حساسیت دارند و واکنش آلرژیک دارند مطمئناً به گوجه فرنگی هم حساسیت نشان می دهند.