همیشه کارشناسان تغذیه افراد را در همه سن به خوردن انواع سالاد ها ترغیب می کنند زیرا مواد غذایی که از سالادها گرفته می شوند پر از ویتامین و فیبر هستند ما در این مطلب برای شما طرز تهیه یک سالاد بسیار پر خاصیت به نام سالاد عدس را برایتان به اشتراک خواهیم گذاشت عدس یک منبع تغذیه ای مناسب برای بسیاری از افراد مخصوصا کودکان است و سرشار از آهن و فیبر است در ادامه با طرز تهیه سالاد عدس بیشتر آشنا خواهیم شد.
مواد لازم برای تهیه سالاد عدس رژیمی
- عدس پخته شده ۲۰۰ گرم
- گوجه ۲ عدد
- خیار ۲ عدد
- پیاز قرمز ۱ عدد
- پیازچه خرد شده ۳ ق غذا خوری
- پنیر فتا ۲ ق غذا خوری
- زیتون بی هسته ۱/۲ پیمانه
- روغن زیتون ۲ ق غذا خوری
- جعفری ساطوری شده ۳ ق غذا خوری
- سرکه بالزامیک یا آب لیموترش ۲ ق غذا خوری
- نمک، فلفل سیاه به مقدار لازم
طرز تهیه سالاد عدس و پیازچه مجلسی و رژیمی
ابتدا عدس را ۲ ساعت قبل خیس کنید و بگذارید تا نفخش گرفته شود سپس عدس را به همراه آب گرم داخل قابلمه ریخته و بگذارید تا پخته شود ولی نباید خیلی له شود که ظاهر خود را از دست بدهد سپس عدس را آبکشی کنید و بگذارید تا خنک شود.
گوجه و خیار را خوب شسته و به صورت نگینی درشت یا ریز بنا به سلیقه خود خرد کنید. پیاز قرمز را پوست بگیرید و خلالی خرد کنید. زیتون بی هسته را خوب شسته و سپس از وسط به دو نیم کنید و یا می توانید به صورت درسته در سالاد استفاده کنید. پنیر را هم خرد کنید.
داخل یک کاسه بزرگ عدس را به همراه سبزیجات خرد شده و پینر و جعفری ساطوری شده بریزید سپس روغن زیتون و سرکه و نمک و فلفل سیاه را به سالاد اضافه کنید و هم بزنید تا مواد با هم مخلوط شوند سپس بلافاصله سرو کنید.
اگر دوست دارید به صورت غیر رژیمی و همراه با این سالاد را تهیه کنید داخل یک کاسه مقداری ماست و مایونز و آب لیموترش و ادویه و نمک را اضافه کنید و روی سالاد ریخته و خوب هم بزنید سپس برای ۱ ساعت سالاد را داخل یخچال قرار دهید تا مزه دار شود. نوش جان
نکات کلیدی تهیه سالاد عدس
- به جای آویشن و برگ بوی تازه میتوانید از یک قاشق چایخوری پودر آویشن استفاده کنید.
- این مقدار مواد حدود چهار و نیم پیمانه سالاد میدهد.
- اگر رژیمی بودن غذا برای شما مهم نیست میتوانید به جای روغن زیتون از ترکیب کمی سس مایونز و ماست چکیده استفاده کنید.
- ریز یا درشت خرد کردن مواد بستگی به سلیقه شما دارد. اما معمولاً مواد را ریز تر خرد میکنند تا با عدس هماهنگی داشته باشد.
خواص عدس
علاوه بر خواصی که گفته شد عدس منبع خوب پتاسیم نیز می باشد. پتاسیم در بدن ما وظیفه دارد که pH خون را تنظیم کند. پتاسیم همچنین باعث تحریک ترشح اسیدکلریدریک در معده می شود که به هضم غذا کمک می کند. علاوه بر این ها این ماده ی معدنی برای انقباض عضلات و هم چنین انتقال واکنش های عصبی لازم است.
سرشار از ویتامین B1 و B2 می باشد. این ویتامین ها در متابولیسم انرژیِ همه ی سلول ها نقش دارند. علاوه بر این، ویتامین B2 به رشد و احیای سلول ها، تولید هورمون ها و تشکیل گلبول های قرمز کمک می کند.
در عدس ویتامین B3 نیز وجود دارد که به تولید انرژی از گلوسیدها و چربی های مصرف شده کمک می کند. این ویتامین به روند تشکیل DNA نیز یاری می رساند.
همین عدس خودمان منبع طبیعی ویتامین B6 نیز می باشد. کلاً جمع خانواده B در این ماده غذایی جمع است. این ویتامین که پیریدوکسین نیز نامیده می شود در سوخت و ساز پروتئین ها و اسیدهای چرب و همچنین سنتز ناقل های عصبی نقش دارد.
ویتامین B6 به تولید گلبول های قرمز کمک می کند و باعث می شود که آن ها اکسیژن بیشتر حمل کرده و به سلول ها برسانند. این ویتامین همچنین به عملکرد خوب سیستم ایمنی بدن کمک زیادی می کند. در نهایت باید بگوییم که ویتامین B6 در ساخت برخی از ترکیبات سلول های عصبی شرکت دارد و به تنظیم هورمون ها نیز کمک می کند.
در عدس ویتامین B3 نیز وجود دارد که به تولید انرژی از گلوسیدها و چربی های مصرف شده کمک می کند. این ویتامین به روند تشکیل DNA نیز یاری می رساند.
اصلاً امکان ندارد مطلبی کار کنیم و افرادی که قصد لاغری دارند را فراموش کنیم. عدس برای آن هایی که می خواهند وزن کم کنند بسیار مفید است. این عضو خانواده ی محبوب حبوبات، چربی ندارد و حاوی میزان قابل توجهی گلوسیدهای پیچیده می باشد که جلوی ریزه خواری بین وعده های غذایی را می گیرد.