بادام هندی آجیلی گرم و خشک است که حاوی مقدار بسیار زیادی مس بوده و سم التهاب آوری دارد. همین امر باعث شده که تماس آن با پوست ایجاد سوزش و خارش کند. در فرآیند برداشت و پوست گیری این آجیل باید بسیار احتیاط کرده و از دستکش استفاده شود.به همین دلیل است که شما این آجیل را هیچگاه با پوست در بازار نمی بینید. برای از بین رفتن خاصیت سمی این آجیل، آن را در زردچوبه می خیسانند. به همین دلیل شما بادام هندی که سفید رنگ می باشد را با رنگ زرد می شناسید.
مواد مورد نیاز برای تهیه شیر بادام هندی
- چهار پیمانه آب
- یک پیمانه بادام هندی
- یک دوم قاشق چایخوری عصاره وانیل
- یک قاشق غذاخوری شربت افرا
طرز تهیه شیر بادام هندی
بادام هندی را لازم است در آب به مدت یک – دو ساعت خیسانده باشید و در صورت به دست آوردن شیر غلظت دارتر و نرمتر ۲۴ ساعت در آب بخیسانید.
پس از این مدت، بادام های هندی خیسانده را آبکش کرده و همراه چهار پیمانه آب خنک درون مخلوط کن ریخته تا برای ۲ – ۳ دقیقه با دور تند با یکدیگر مخلوط کند.در این مرحله نوبت افزودن شربت افرا، عصاره وانیل و یا در صورت تمایل عسل و خرما است؛ مجددا با استفاده از مخلوط کن ترکیب نمایید تا یکدست گردد.شیر به دست آمده را درون یک شیشه ریخته و برای ۳ – ۴ روز داخل یخچال قرار دهید. این نوشیدنی خوش طعم و مقوی را می توانید به همین صورت میل کنید و یا در تهیه قهوه، اسموتی، چای، اوتمیل به کار ببرید.
نحوه مصرف شیر بادام هندی
شیر بادام هندی را می توان برای تهیه انواع دسر، بستنی، شیر کاکائو، شیر موز، معجون، اسموتی، کیک، شیرینی، کوکی، پنکیک، غلات صبحانه، سس سالاد، سس پاستا، سوپ، خورش و نوشیدنی های داغ مانند کافه موکا، شیر قهوه، شیر چای و هات چاکلت به کار برد.شیر بادام هندی را می توان با انواع آجیل، میوه های تازه و خشک و جو پرک شده ترکیب کرده و برای تهیه غلات صبحانه استفاده کرد.شیر بادام هندی را به دلیل بافت نرم، غلیظ و خامه ای که دارد برای تهیه نوشیدنی های داغ مانند شیر قهوه استفاده می کنند.
ارزش غذایی شیر بادام هندی (1/2 فنجان)
- کالری : 64
- چربی : 11 گرم
- کربوهیدرات : 3.5 گرم
- پروتئین : 2.1 گرم
- فیبر : 0.4 گرم
- قند : 0.7 گرم
- کلسیم : 1٪
مضرات بادام هندی (عوارض، موارد احتیاطی و منع مصرف)
علی رغم خواص فراوان بادام هندی، این میوه حاوی مقادیر قابل توجهی از اگزالات بوده، زیاده روی در مصرف آن منجر به تجمع و کریستاله شدن این ماده در بدن و در نتیجه ایجاد سنگ کلیه و سنگ کیسه صفرا می شود.
بنابراین افرادی که مشکلات کلیوی درمان نشده دارند، یا این که کلیه ها و یا کیسه صفرای شان را در آورده اند باید از مصرف آن پرهیز کنند، همچنین دریافت زیاد اگزالات ممکن است موجب کاهش جذب کلسیم نیز بشود.
لازم به ذکر است بروز واکنش های آلرژیک مانند خارش، گرفتگی بینی، تورم لب ها و… از دیگر عوارضی است که ممکن است با خوردن بادام هندی در افراد حساس به وجود بیاید.