تاثیر غذاهای اسیدی روی دندان ها چیست؟

  یکشنبه، 05 بهمن 1399   زمان مطالعه 3 دقیقه
تاثیر غذاهای اسیدی روی دندان ها چیست؟
تاثیر غذاهای اسیدی روی دندان ها: اسید، مینای دندان ها را فرسوده و ساییده کرده و باعث فساد دندان ها و کرم خوردگی آنها می شود.

تاثیر غذاهای اسیدی روی دندان ها: اسید، مینای دندان ها را فرسوده و ساییده کرده و باعث فساد دندان ها و کرم خوردگی آنها می شود.
نوشیدنی هایی که به مقدار زیاد اسیدی هستند، مثل آب لیمو، می توانند مینای دندان ها را فرسوده کنند؛ اما معمولاً مصرف آب لیمو آنقدر زیاد نیست که مشکل جدی ایجاد کند. برخی دیگر از آب میوه ها (مرکبات) نیز اسیدی هستند، اما چندان خطرساز نیستند.آب میوه های شیرین کمتر اسیدی هستند، ولی مقدار زیادی قند دارند؛ بنابراین در مورد استفاده از آنها بهتر است بیشتر دقت کنید؛ چرا که علاوه بر دندان ها ممکن است مشکلات دیگری نیز ایجاد کنند.

دغدغه اصلی، غذاهایی هستند که به دندان ها می چسبند. قندها و نشاسته ها وقتی گوارش می شوند، باکتری ها آنها را به محصولات تجزیه شده اسیدی تبدیل می کنند. هر چه این مواد اسیدی مدت طولانی تری با دندان ها در تماس باشند، احتمال فساد و خرابی دندان ها بیشتر می شود. غذاهای چسبنده قند و نشاسته بیشتری دارند و به راحتی در فضای میان دندان ها جای می گیرند و آسیب های جدی ایجاد می کنند. نان، شیرینی ها، کلوچه ها، چیپس، حبوبات و غلات از این قبیل هستند.

توصیه پزشکان این نیست که از مصرف این مواد غذایی پرهیز کنید؛ اما برای جلوگیری از به وجود آمدن چنین شرایطی باید دندان ها را مسواک زد و از نخ دندان استفاده نمود. بهتر است بعد از هر وعده غذایی دهان و دندان هایتان را بشویید. استفاده از دهانشویه نیز مفید است؛ زیرا برخی باکتری ها را از بین می برد.

اسید موجود در این مواد بر روی مینای دندان قرار گرفته و به آن آسیب می زند و بنابراین رنگ دندان ها تغییر می کند و باعث ساییدگی و فرسایش دندان ها نیز می شود.فرسایش دندان به پدیده ای گفته می شود که طی آن مینای دندان از بین رفته و بخشی از دندان به نام عاج دندان که زیر مینا قرار دارد، نمایان می شود و به همین دلیل پلاک های دندانی، آسیب بسیاری به این بخش وارد می کنند.از جمله نشانه های فرسایش یا همان ساییدگی دندان می توان به حساسیت دندانی (به گرما و سرما)، تغییر رنگ دندان، گرد شدن دندان ها، تیز شدن دندان ها،شفافیت دندان و ترک خوردن آن اشاره کرد.یکی دیگر از عواقب ضعیف شدن مینای دندان نیز از دست دادن مواد معدنی است که باعث حساسیت دندانی و حتی پوسیدگی دندان می شود.اسید باعث نرم شدن مینای دندان می گردد، بنابراین به هیچ وجه نباید بلافاصله پس از مصرف خوراکی های اسیدی مسواک زد، زیرا سرعت تضعیف مینای دندان زیادتر می شود. بهتر است که ابتدا دهانتان را با آب بشویید و پس از مدتی مسواک بزنید.

سعی کنید که غذاهای اسیدی را در کنار غذاهایی با سطح pH بالاتر (قلیایی) که مقدار اسیدیته بودن آن ها کمتر است، مصرف کنید.برخی از خوراکی ها مانند آجیل ها، پنیر، جو، انبه، طالبی، موز، سیب، تخم مرغ، سبزیجات، برنج قهوه ای و غلات کامل از این دسته هستند.ماهی و گوشت نیز اسید کمی دارند. این غذاها با خنثی کردن اسید موجود در آب دهان و با تولید کلسیم و فسفر مورد نیاز به عنوان مواد معدنی برای دندان از مینای آن حفاظت می کنند.

نوشابه

جای شگفتی نیست که نوشابه همدم خوبی برای دندان های انسان محسوب نمی شود. یک قوطی نوشابه دارای 39 گرم قند است که تقریبا معادل 10 قاشق چایخوری می شود. اما این تنها مشکل موجود نیست. نوشابه بسیار اسیدی است و اسید می تواند مینای دندان را از بین ببرد. شرایط زمانی وخیم تر می شود که هر روز نوشابه مصرف کنید زیرا مواجهه دندان ها با قند و اسید افزایش می یابد.

آبمیوه

همانند نوشابه، آبمیوه ها نیز می توانند اسیدی باشند و اغلب دارای قند افزوده هستند که گاهی اوقات تا 10 قاشق چایخوری نیز می رسد. قند باکتری های مضر موجود در دهان را تغذیه می کند که می تواند موجب پوسیدگی دندان شود. شما می توانید آبمیوه های طبیعی را جایگزین نمونه های تجاری کرده و برای کاهش قند طبیعی موجود در آنها از آب برای رقیق کردن استفاده کنید.


دیدگاه ها

  دیدگاه ها
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
آخرین ویدیو ها