به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، بارداری در زندگی هر زنی دوران حساس و پرخطری محسوب می گردد. سپری کردن دوران بارداری نیازمند توجه ویژه ای است. یکی از کارهای که می تواند شرایط بارداری را تحت تاثیر قرار دهد، انجام فعالیت های بدنی و ورزش در این دوران می باشد. اثرات مثبت ورزش و فعالیت بدنی بر کسی پوشیده نیست. با این حال، یکی از دغدغه های مهم دوران بارداری، اثرات مثبت و منفی ورزش بر زنان باردار و جنین آنها است. به طور کلی، ورزش نوعی فعالیت بدنی است که باعث بهبود و حفظ آمادگی جسمانی و سلامت کلی در هر فردی می شود. بنابراین، انجام حرکات مناسب ورزشی در دوران بارداری اهمیت بسیار زیادی دارد و می تواند به رفع برخی از عوارض شایع در بارداری کمک کند. ورزش، به عنوان فاکتور مهمی در آماده سازی بدن برای زایمان شناخته شده است.
به جز در موارد خیلی خاص پزشک به شما پیشنهاد نخواهد کرد که ورزشتان را ترک کنید، اما باید احتیاط لازم را انجام دهید. یکی از گزینه های خوب پیدا کردن یک مربی است که نیازهای زنان باردار و همچنین خطرات ناشی از آن را در این پروسه درک کند. جلسات شما و مربی تان احتمالاً به تغییر کلیه کارهای روزمره تان منجر خواهد شد تا آنها را با یک بدن باردار متناسب سازد.
کارهای پرخطری مانند بلند کردن اجسام سنگین باید حذف شده و قوانین سختگیرانه تر شوند. قدم بعدی این است که رویه تان مورد تأیید متخصص زنان و زایمان نیز قرار بگیرد، زیرا اینگونه مطمئن تر خواهید بود.
شما به عنوان یک مادر باردار در این مقطع حساس زندگی تان نباید بی پروا باشید و بی محابا هر کاری را مثل دورانی که باردار نبودید انجام دهید. باید به خودتان راحت تر بگیرید، به خصوص در سه ماهه اول. در ماه اول به خاطر وجود بیماری صبحگاهی (تهوع و استفراغ) و داشتن احساس اضطراب بهتر است ورزش را کنار گذاشته و تمرینات بدنی را در حد پیاده روی های سبک در پارک محدود کنید. با گذشت زمان احساس راحتی بیشتری خواهید داشت و این آمادگی را دارید که سطح فعالیت بدنی تان را بالاتر ببرید.
البته همواره باید مراقب باشید تا از هر کاری که فشار بیش از حد ایجاد می کند اجتناب کنید. همچنین در دوران بارداری از انجام ورزش های خاصی مانند بالا آوردن پا و لمس کردن انگشتان پا که باعث افزایش فشار به شکم می شوند، دوری کنید. اسکوات (بنشین و پاشو تا زانو)،
دوچرخه سواری و پیاده روی سریع معمولاً توسط پزشکان برای کسانی که باردار هستند توصیه می شود. اینها معمولاً ریسک کمی داشته و در عین حال برای بدن فواید زیادی دارند.
مربی شما قطعاً درباره میزان آبی که باید بنوشید و رژیم غذایی که باید داشته باشید نیز نکاتی به شما خواهد گفت و باید مطمئن شود که هرگز به خودتان فشار سخت وارد نمی کنید. همچنین به شما یاد خواهد داد که چگونه به ندای بدنتان گوش کرده و تمریناتتان را متوقف کنید. نحوه ادامه و استمرار کار و همچنین استراحت طولانی و کافی پس از هر تمرین نیز به همان اندازه انجام تمرینات مهم هستند، زیرا در غیر این صورت ممکن است نتیجه معکوس داشته باشد.
در طول دوران بارداری داشتن احساس خوب از ورزش و تمرین خیلی مثبت است، اما در واقع مزایای واقعی ورزش در حین و بعد از زایمان است. جایی که شما آمادگی بدنی تان برای زایمان به کارتان می آید و افزایش استقامت به شما کمک می کند تا خیلی ساده تر از پس یک زایمان دشوار بر بیایید.
احتمالاً چند هفته پس از زایمان پزشکتان خواهد گفت که عضلات شکم شما خیلی کشیدگی ندارند و اوضاع وایستی یا دیاستاز (مرحله ای در چرخه ضربان قلب، پیش از انقباض دهلیزی که در آن بطن ها به آرامی پر می شوند و معمولاً تا کمی پس از زایمان تا حدی مختل می شود) نیز خیلی بد نیست.
اگر خوش شانس بوده و از حمایت همسر و خانواده تان نیز برخوردار باشید که هیچ محدودیتی غیرمنطقی ای برای شما ایجاد نکنند و به مزایای آن واقف شوند، کارتان ساده تر هم می شود. معمولاً زنان باردار خیلی ورزش نمی کنند زیرا نگران اشتباهات احتمالی شان هستند.
حفظ زندگی یک موجود زنده دیگر در وجودتان هر چند در وهله اول ممکن است یک حرکت معنوی تلقی شود، اما می تواند خسته کننده و فرسایشی نیز بوده و همچنین از نظر عاطفی دلهره آور باشد. ما باید مراقب باشیم و اطمینان حاصل کنیم که همه چیز ممکن را برای حفظ سلامت و تعادل جسمی و روانی خود انجام می دهیم.
دریافت حداقل مقدار ورزش روزانه می تواند متضمن این سلامتی باشد. بدن و ذهن به هم نزدیک و یکپارچه هستند، بنابراین فعالیت های بدنی می تواند ریتم ذهنی شما را نیز به ثبات و آرامش برساند. همانطور که همه می دانند، سلامت عاطفی و جسمی مادر با سلامت کودک در ارتباط مستقیم است، پس باید اول به فکر سلامتی خودتان باشید