هر چند شکل کلی نوزاد بسته به ژنتیک می باشد اما با استفاده از یک سری موارد می توان نوزادی زیباتر داشت و گاها با خوردن و نخوردن برخی مواد غذایی می توان به درشت شدن چشم جنین و یا رنگی شدن موها و چشمهای او کمک کرد.
شروع رشد اولیهٔ چشم جنین
چشم های کودکتان به شکل دو زائده ٔ کوچک از مغزِ در حال رشد جنین شروع می شوند. از هفته ٔ ششم بارداری، این زائده ها به سمت داخل جمع می شوند و دو ساختار فنجان مانند ایجاد می کنند. این ساختارها وقتی بزرگ تر می شوند از طریق ساقه ای که در نهایت عصب بینایی اصلی را در خود جای می دهد، به مغز متصل می مانند.در حدود هفت هفتگی، بخش های اصلی چشم که بینایی را امکان پذیر می سازند شامل قرنیه، عنبیه، مردمک، عدسی و شبکیه شروع به تکامل می کنند و چند هفته بعد تقریباً به طور کامل شکل گرفته اند. حدود ۱۰ هفتگی، جنین پلک دارد، هرچند تا حدود ۲۷ هفتگی پلک ها بسته می مانند.یک واقعیت جالب در مورد اشک چشم کودکتان این است که اگرچه مجاری اشکی جنین تقریباً در هشت هفتگی شروع به رشد می کند، اما تا چند هفته پس از تولد به طور کامل شکل نمی گیرند و ممکن است برای نوزادان زودرس حتی بیشتر طول بکشد. این به معنای آن است که تولید اشک کودک شما تا چند هفته پس از تولدش به پتانسیل کامل خود نمی رسد.
راز زیبایی صورت و درشت شدن چشم جنین
اگر می خواهید درشت شدن چشم جنین را در طول بارداری داشته باشید و نوزادی زیبا به دنیا بیاورید، راهکارهای خانگی زیر را امتحان کنید:
- خوردن سیب در زیبا شدن جنین بسیار تاثیر گذار است.
- مصرف رازیانه و بادیان به درشت شدن چشم جنین کمک می کند.
- خوردن ناشتا انار و رب انار هم در زیبایی کودک موثر است.
- ترکیب آب آناناس با عسل پوست جنین را شاداب می کند.
- خوردن آناناس موجب زیبا شدن صدای نوزاد می شود.
- اگر قبل از اقدام به بارداری پدر گلابی بخورد نوزاد زیبا می شود.
- افزودن روغن زیتون به سالاد در زیبایی نوزاد تاثیر گذار است.
- خوردن انجیر و شنبلیله رشد موی جنین را زیاد می کند.
- در بارداری برای زیبایی جنینتان هلو و توت فرنگی بخورید.
- برای اینکه کودک شما سفید پوست شود، شیر بنوشید.
- معجون شیر خرما و گردو تاثیر فوق العاده ای بر زیبایی جنین دارد.
- خوردن مغز بادام بو داده هم در این زمینه مفید می باشد.
- خوردن تخم خربزه قبل از اقدام به بارداری توسط پدر هم بر روی زیبا شدن جنین تاثیر می گذارد.
- کاسنی علاوه بر افزایش خون و زیبایی جنین به تولد پسر زایی نیز کمک می کند.
- خوردن میوه و سبزیجاتی که حاوی ویتامین ث هستند هم در رنگ پوست جنین بسیار تاثیر گذار می باشد.
- قرار گرفتن در معرض آفتاب و خوردن شنبلیله به مشکی شدن موی فرزندتان کمک می کند.
- مصرف روغن ماهی موی جنین را خرمایی می کند.
- استحمام زیاد و کمتر قرار گرفتن در معرض نور خورشید سبب بور شدن موی نوزاد می گردد.
- غذاهایی مانند گوشت کباب شده گوسفند نر، انار، آلبالو، سبزی خوردن و سیب درختی که ویتامین ب دارند، نوزاد را خوش خلق می کند.
- خوردن شربت شلغم به سهولت رویش دندان در نوزاد کمک می کند.
- اگر روزی یک قاشق آب دریا بخورید موهای فرزندتان طلایی می شود.
- مصرف تخم مرغ دو زرده به آبی شدن چشم نوزاد کمک می کند.
- مصرف مربای شقاقل در استخوان بندی جنین مفید و موثر است.
چه عواملی رنگ چشم جنین در بارداری را تعیین می کند؟
همانطور که می دانید در کودکان رنگ چشم متفاوت می باشد و برخی دارای رنگ سبز یا آبی و بعضی ها قهوه ای هستند و در واقع عومل که رنگ چشم نوزاد را مشخص می کند واراثت یا ژنتیک می باشد که در واقع بسته به ژن والدین می باشد و ازهر یک از والدین خود پنجاه درصد مواد ژنتیک رنگ چشم را به ارث خواهد برد که دو ژنوالدین می توانید متفاوت باشند و یا مشابه هم باشند، بهتر است در مورد رنگ چشم جنین موارد زیر را به یاد داشته باشید.
- ژن رنگ چشم تیره بر روی رنگ چشم روشن می باشد و البته سبز نیز بر آبی غالب می باشد و آبی نهفته است.
- اگر فردی دارای دو ژن قهوه ای و یا یک ژن قهوه ای و یک ژن سبز باشد رنگ چشم او قهوه ای خواهد شد
- در صورتی که رنگ چشم کودک سبز می شود که والدین کودک دارای رنگ چشم سبز باشند و یا یکی از والدین ژن سبز و یک دیگری ژن آبی داشته باشد.
- اگر والدین هر دو چشم آبی رنگ داشته باشد کودک رنگ چشم هایش آبی خواهد شد.
برای زیباترشدن جنین باید از خوردن چه غذاهای اجتناب کرد؟
اکثر خانم ها به دنبال روش های برای زیبا تر شدن جنین می باشد که در طول مدت بارداری باید از مصرف یک سری غذاهای پرهیز کرد تا جنین زیبایی داشته باشید که این غذا عبارتند از : فلفل، خیارشور، غذا های مانده، کنسروها، کالباس و سوسیس، مصرف سیب زمینی به مقدار زیاد، استفاده زیاد از گوجه فرنگی، استنشاق دود سیگار با زغال، سیاته دانه و نوشابه
شروع رشد اولیهٔ چشم جنین
چشم های کودکتان به شکل دو زائده ٔ کوچک از مغزِ در حال رشد جنین شروع می شوند. از هفته ٔ ششم بارداری، این زانده ها به سمت داخل جمع می شوند و دو ساختار فنجان مانند ایجاد می کنند. این ساختارها وقتی بزرگ تر می شوند از طریق ساقه ای که در نهایت عصب بینایی اصلی را در خود جای می دهد، به مغز متصل می مانند.
در حدود هفت هفتگی، بخش های اصلی چشم که بینایی را امکان پذیر می سازند شامل قرنیه، عنبیه، مردمک، عدسی و شبکیه شروع به تکامل می کنند و چند هفته بعد تقریباً به طور کامل شکل گرفته اند. حدود ۱۰ هفتگی، جنین پلک دارد، هرچند تا حدود ۲۷ هفتگی پلک ها بسته می مانند.
یک واقعیت جالب در مورد اشک چشم کودکتان این است که اگرچه مجاری اشکی جنین تقریباً در هشت هفتگی شروع به رشد می کند، اما تا چند هفته پس از تولد به طور کامل شکل نمی گیرند و ممکن است برای نوزادان زودرس حتی بیشتر طول بکشد. این به معنای آن است که تولید اشک کودک شما تا چند هفته پس از تولدش به پتانسیل کامل خود نمی رسد.
رشد هفتگی بینایی جنین
در هفته ٔ ۲۷ بارداری، چشمان جنین باز است و او در پاسخ به نور شدید می تواند پلک بزند. اگر چراغ قوه را به سمت شکم خود بتابانید، شاید پاسخی را که با بال بال زدن و وول خوردن می دهد، احساس کنید.در ۳۰ هفتگی، مردمک های چشم ها می توانند منقبض و منبسط شوند و به چشم ها اجازه می دهند نور کم یا زیادی را به داخل راه بدهد. از آنجا که در این مرحله، سلول های استوانه ای بیشتر از سلول های مخروطی است، شاید بتواند خطوط کلی اشکال را به شکل تاری تشخیص دهد، اما رنگ آنها را تشخیص نمی دهد.
تا هفته ٔ ۳۲، کودک می تواند روی اشیای بزرگی که خیلی دور نیستند تمرکز کند و این توانایی فوکوس تا زمان تولد به همین صورت باقی می ماند.در ۳۴ هفتگی، کودک می تواند با چشم هایش حرکت را دنبال کند و سلول های مخروطی کافی برای دیدن اولین رنگ خود، یعنی رنگ قرمز را دارد. اما چرا قرمز؟ این رنگ قسمت داخلی رحم شماست، بنابراین ابتدا سلول های مخروطی مخصوص رنگ قرمز ایجاد می شوند.
بینایی نوزاد شما در بدو تولد تقریباً همان چیزی است که در هفته ٔ ۳۶ بارداری بوده است. اگرچه چشم نوزاد تازه متولدشده از نظر فیزیکی قادر به دیدن است، اما مغز او آماده ٔ پردازش همه ٔ اطلاعات بصری نیست، بنابراین همه چیز برای مدتی نسبتاَ تار و مبهم باقی می ماند.به تدریج و با بلوغ مسیرهای بینایی بین چشم و مغز، او می تواند رنگ های بیشتری را ببیند. توانایی تمرکز کردن نیز بهبود می یابد و قادر به درک عمق می شود. تا هشت ماهگی، بینایی فرزندتان تقریباً به خوبی شما خواهد بود.