ترمز اضطراری چیست و چگونه کار می کند؟

  سه شنبه، 30 دی 1399   زمان مطالعه 6 دقیقه
ترمز اضطراری چیست و چگونه کار می کند؟
سیستم‌های ترمز اضطراری مدرن می‌توانند عابر پیاده، دوچرخه و خودرو را تشخیص دهند و شناسایی کرده و رفتار هر کدام از این موارد را نیز پیش‌بینی کنند.

به گزارش سایت خبری ساعد نیوز،قبل از اینکه به سوال ترمز اضطراری چیست پاسخ بدهیم باید با اهمیت ترمز اضطراری آشنا شویم. ترمز اضطراری را میتوان انقلابی در امنیت خودرو دانست؛ کافیست یکبار تصادفی با درصد خطای کم داشته باشید تا از اهمیت ایمنی خودرو مطلع شوید. ایمنی را می­توان مهم­ترین موضوع یک خودرو دانست زیرا هرچقدر خودرو از لحاظ موتوری قدرتمند و از لحاظ ظاهری زیبا باشد، تا وقتی که ایمنی بالایی نداشته باشد نباید سوار آن خودرو شد.

دلیل این مسئله نیز آن هست که ایمنی خودرو واسبته به جان سرنشینان و عزیزان ما هست و اگر ایمنی خودرویی بالا نباشد ممکن هست جان عزیزانمان بخطر بیفتد. به همین دلایل هست که غول ­های خودروسازی جهان روز به روز در پی بالا بردن ایمنی خودروهای خود هستند و بر سر این موضوع با همدیگر رقابت دارند.

قبل از اینکه در مورد ترمز اضطراری بخاهیم اطلاعاتی به شما بدهیم خوب است بدانید که یکی از تدابیری که شرکت­ های خودروسازی در تمامی جهان برای بالا بردن ایمنی خودروهای خود درنظر می­گیرند، ترمز اتوماتیک خودرو یا همان AEB هست. نکته جالب اینجاست که این قطعه هزینه ­ای زیر 500 هزار تومان دارد و همین آپشن زیر 500 هزار تومانی می­تواند در خیلی از مواقع جان شما و عزیزانتان را نجات دهد.

حدود 95 درصد از خودروهای جدید به آپشن ترمز اتوماتیک خودرو مجهز هستند و طبق شنیده­ هایی گفته شده که AEB یکی از مهمترین دلایل برای گرفتن 5 ستاره در تست ­های ایمنی استانداردی مانند euroncap هست.

ترمز اضطراری آپشنی معجزه ­آسا است که از کشته شدن تعداد زیادی از سرنشینان جلوگیری کرده ­است. طبق آمارهای ثبت شده، ترمز اتوماتیک از کشته شدن 5000 نفر و زخمی شدن 50000 نفر جلوگیری کرده ­است و بدون شک می ­توان ترمز اضطراری را مرحمی برای خودروها دانست که سیل عظیمی از انتقادها را برای ایمنی پائین خودروها رفع شده است.

ترمز اضطراری چگونه کار می کند؟

ساده ترین سیستم های ترمز اضطراری برای جلوگیری از برخورد و یا کاهش شدت تصادف در سرعت های پایین کاربرد دارد. سیستم های پیشرفته تر در سرعت های بالا هم عمل می کنند و بدین ترتیب از رخ دادن تصادفات شدید که منجر به آسیب دیدگی و یا مرگ می شوند، جلوگیری می کنند. بهترین سیستم های ترمز اضطراری می توانند علاوه بر جلوگیری از تصادف با خودروی جلویی، عابران پیاده، دوچرخه سوارها و موتورسیکلت ها را هم شناسایی کرده و از برخورد با آنها جلوگیری کنند.

سیستم های AEB از سنسورها برای شناسایی موانع و ارزیابی احتمال برخورد استفاده می کنند. این سیستم معمولا با استفاده از علائم دیداری (نشانگرهای روی کیلومترشمار) و علائم شنیداری (صدای هشدار)، احتمال برخورد و ترمز گرفتن را به راننده اطلاع می دهد و اگر راننده نتواند پدال ترمز را فشار دهد، خود سیستم به صورت خودکار وارد عمل شده و ترمز می کند.

این سیستم ها سال ها است وجود دارند و از فناوری کروز کنترل تطبیقی برای افزایش ایمنی استفاده می کنند. ولوو یکی از پیشگامان استفاده از این فناوری بود. این شرکت خودروسازی سیستم ایمنی خود را با نام ایمنی شهری (City Safety) در سال ۲۰۰۸ معرفی کرد و این سیستم روی ولوو XC60 SUV) نصف شد. همان طور که از نامش پیدا است و مثل بیشتر سیستم های اولیه ترمز اضطراری، وظیفه این سیستم حفظ ایمنی در رانندگی شهری و با سرعت های پایین بود.

این سیستم در سرعت های ۳ تا ۳۰ کیلومتر بر ساعت عمل می کرد. اولین نسل سیستم ایمنی شهری طوری به گونه ای طراحی شده بود که اگر اختلاف سرعت دو خودرو کمتر از ۱۴ کیلومتر بر ساعت باشد، از تصادف جلوگیری کند و اگر اختلاف سرعت بیشتر باشد، فقط شدت تصادف را کاهش دهد.

بنابراین هدف این سیستم کاهش شدت تصادفات بود و نه اینکه از تصادف با سرعت بالا جلوگیری کند. با این حال، میزان تصادفات ولوو ایکس سی۶۰، ۲۳ درصد کمتر از سایر خودروهای شاسی بلند بود.

سرعت پیشرفت فناوری ترمز اضطراری از سال ۲۰۰۸ به بعد افزایش پیدا کرده است. سیستم اولیه ایمنی شهری از سنسور لیدار استفاده می کرد. اما در حال حاضر سیستم های ترمز اضطراری از رادار و دوربین و یا ترکیبی از این دو برای ترمزگیری در سرعت های بالا استفاده می کنند.

سیستم های ترمز اضطراری جدید نه تنها هوشمندتر شده اند، بلکه قدرت ترمز بیشتری نیز دارند. نیروی ترمز سیستم های AEB اولیه ۰.۵-۰.۶G بود، در صورتی که نیروی ترمزهای مدرن به ۱G رسیده است.

چرا خودروها باید به ترمز اضطراری مجهز شوند؟

تحقیقی در صنعت بیمه آمریکا درباره تاثیر سیستم ترمز اضطراری انجام شده است. نتایج این تحقیق نشان می دهد که آمار تصادفات خودروهایی که دارای سیستم ترمز اضطراری هستند، ۱۰ تا ۱۴ درصد نسبت به سایر خودروها کمتر است. همچنین، سیستم رانندگی بین خطوط تاثیر کمی در کاهش تصادفات داشته است.

همچنین تحقیقات دانشگاه آدلاید استرالیا نشان می دهد که AEB می تواند میزان تصادفات منجر به مرگ را ۲۰ تا ۲۵ درصد کاهش داده و از رخ دادن تصادفات منجر به جرح نیز به میزان ۲۵ تا ۳۵ درصد جلوگیری کند.

ترمز اضطراری چه تاثیری بر حفظ جان عابران پیاده و دوچرخه سواران دارد؟

سیستم های ترمز اضطراری جدید می توانند برای حفظ جان عابران پیاده و دوچرخه سواران موثر باشند. این پیشرفت به خاطر تغییر در نوع سنسورها ایجاد شده است. امروزه، بیشتر سیستم های AEB از رادار و دوربین استفاده می کنند.

رادار می تواند مکان، فاصله و جنس شی را شناسایی کند اما نمی تواند تشخیص دهد که آن شی، عابر پیاده است و یا دوچرخه سوار و یا خودرو. به همین دلیل دوربین ها نیز به سیستم ترمز اضطراری اضافه شده اند تا عابر پیاده و یا دوچرخه سوار را شناسایی کنند.

به عبارت دیگر، سیستم های ترمز اضطراری مدرن می توانند عابر پیاده، دوچرخه و خودرو را تشخیص دهند و شناسایی کرده و رفتار هر کدام از این موارد را نیز پیش بینی کنند.

چرا همه خودروها ترمز اضطراری ندارند؟

اگرچه ممکن است هزینه های این سیستم برای بعضی شرکت های خودروسازی کوچک زیاد باشد، اما بیشتر شرکت های بزرگ به دلیل تولید خودرو در تعداد زیاد می توانند هزینه این سیستم را به راحتی مدیریت کنند.

مانع دیگری که جلوی استفاده از این فناوری را می گیرد، رانندگان هستند. رینگ های آلیاژی، نمایشگرهای لمسی سیستم سرگرمی و اطلاعات و سانروف و سقف پانوراما جذابیت بیشتری برای رانندگان دارند تا فناوری هایی که قابل لمس کردن و دیدن نیستند و شاید از آنها استفاده ای نشود. فقط ۱.۶ درصد از خریداران خودروهای جدید، ترمز اضطراری را به عنوان یکی از امکانات اتومبیلشان انتخاب می کنند.

به همین دلیل سازمان ها تلاش دارند تا استفاده از ترمز اضطراری را اجباری کنند و همچنین حق بیمه خودروهایی که دارای این فناوری هستند، ۱۰ درصد کمتر از سایر خودروها محاسبه می شود.

دیدگاه ها

  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
رهبر معظم انقلاب: از وقتی که رهبر شده‌ام آجیل نخوردم؛ چون رهبر باید مثل فقرا زندگی کند! (506 نظر) 10 اقدامِ منجر به گرانی در 100 روز (254 نظر) 10 ایده تبلیغات مؤثر برای کسب‌وکارهای کوچک (246 نظر) (تصاویر) سفر به عصر قاجار؛ منظره‌های «کلاردشت»، 158 سال قبل (244 نظر) داریوش ارجمند: زنی که وزنه برداری می کند نه رَحِم دارد و نه تخمدان ریش درآورده نه می‌تواند شوهر کند و نه می‌تواند بچه داشته باشد! (243 نظر) مهران مدیری: من رفتم مسافرت و بهترین هتل اون شهر رو پیدا کردم ولی من رو نشناخت و گفت اتاقامون پُره، من هنوزم که هنوزه فکر میکنم دارم خواب میبینم+ویدیو (203 نظر) الهام چرخنده: من برای همه کسانی که کتکم زدند، باعث بیماری قلبی شدند نفرین ندارم اما الهی که به درد من دچار بشید+ویدیو (67 نظر) بهاره رهنما: من کاهل نماز بودم که بعد از شرط گذاشتن همسر دومم درباره نماز خواندن الان نمازم را میخوانم و دیگه کاهل نماز نیستم (64 نظر) رونالدو: برای اولین بار جورجینا را برای شام دعوت کردم متعجب بود چون باورش نمی شد که به جای اتوبوس با بوگاتی به خانه برمی گردد+فیلم (58 نظر) مازیار لرستانی: ای کاش به جای روز زن و روز مرد، روز شرف و انسانیت داشتیم+عکس (51 نظر) شعرخوانی زیبا و دلنشین رهبر معظم انقلاب: ای تکیه گاه و پناه زیباترین لحظه های پرعصمت و پر شکوه تنهایی و خلوت من+ویدیو (46 نظر) خلاقیت خنده دار پدر ایرانی با طراحی سینما در توالت خانه اش حماسه آفرید+عکس/ هنر نزد ایرانیان است و بس😂 (41 نظر) تعجب بازیگر مطرح ترکیه با دیدن خونه زندگیِ شاه‌نشین پوریا پورسرخ، آرش سریال کیمیا+ ویدیو/ میزبانی درجه یک در خانه‌ای درجه یک👌 (40 نظر) پریناز ایزدیار؛ هرچقدر هم شلوغ باشم بازم وقت دارم که به ازدواج فکر کنم، شرایط خانواده‌مون این مدلی نیست که ازدواج حتما باید سنتی باشه یا نباشه، ولی خودم دوست دارم همسرم رو انتخاب کنم (39 نظر) مهران مدیری: شایعه نیست؛ هواپیمای شخصی دارم سوئیچ رو هم دادم به بچه‌های پشت صحنه! / برشی از برنامه تلویزیونی جذاب «دورهمی» با اجرای بی‌نظیر مهران مدیری (39 نظر)
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
تیتر امروز   
تذکر جدی علی دایی به اعجوبه طنز ایران: دفعه آخرت باشد که ادای من را درآوردی!
فال قهوه با نشان روز شنبه 3 آذر ماه 1403
فال انبیاء روزانه شنبه 3 آذر 1403
فال روزانه امروز شنبه 3 آذر ماه 1403
فال شمع روزانه امروز شنبه 3 آذر 1403
فال حافظ با تفسیر امروز شنبه 3 آذر 1403+فیلم
فال ابجد روزانه شنبه 3 آذر 1403
رونمایی از سند ازدواج در زمان قاجار؛ آداب عجیب خواستگاری رفتن بدون خبر دادن به صاحبخانه+ عکس
یک فیلم ایرانی نداریم که مردها در آن نرقصند!
بشار اسد و نبیه بری به پیام رهبر انقلاب چه جوابی دادند؟
واکنش ایران به قطعنامه ضد ایرانی شورای حکام چیست؟
تصویب قطعنامه ضدایرانی کشورهای غربی در آژانس اتمی
ابلاغیۀ رئیس جمهور مبنی بر اصلاح مصوبۀ ماده واحدۀ تأسیس سازمان ملی هوش مصنوعی
ویدیو | فلسفۀ زندگی از نگاه حسین پناهی: عشق یک جفت النگو، عدالت نیم کیلو سیب‌زمینی!
معنا و مفهوم ضرب المثل «هر چی سنگه، مال پای لنگه» در ادبیات فارسی / ضرب المثل در حقیقت یک باور هست، و هر باور یک ماتریکس!
منتخب روز   
دورهمی پارسا پیروزفر و پریناز ایزدیار در یک کافه شیک و دلباز/ دو بازیگر خوش استایل و دوست‌داشتنی در یک قاب هدیه‌ دست‌ساز مادران سرزمین آفتاب، سیستان و بلوچستان به مسعود پزشکیان+ویدیو استفاده از ویروس کووید 19 برای مبارزه با سرطان! تب دنگی خطرناک شد؛ شیوع در جنوب شرقی ایران! سردار آزمون: وقتی دو تا گل میزنیم فکر میکنیم بازی رو بردیم و این ایراد بزرگ ماست/ناراحتی سردار آزمون بعد از بازی با قرقیزستان جزئیات پرونده آزار و اذیت دختر 16 ساله مشهدی از طرف 2 برادر ناتنی و پناه بردن او به کلانتری / از چند سال قبل که 2 برادر ناتنی ام به مصرف شیشه اعتیاد پیدا کردند مدام مرا کتک می زدند... مرگ پسر جوان بعد از خوردن الکل ضدعفونی اولین تمرین تیم ملی در استادیوم شهر بیشکک/ماشالله به این انرژی گروگانگیری افغان‌ها در تهران توسط 3 پاکستانی اخاذ اندروید 15 برای شیائومی و سامسونگ کی میاد؟ /لیست کامل تبلت‌هایی که اندروید15 سامسونگ را دریافت می‌کنند سلیقه‌ی خاص همسر پوریا پورسرخ برای سوپرایز تولد شوهر خوش‌تیپش با دیزاین شیک و کیک روکش طلا/ چه تیپ خفنی زده شادوماد! تصاویری از اولین تمرین ستاره های همیشه درخشان تیم ملی ایران، از طارمی گرفته تا بیرانوند و... در بیشکک قبل از بازی با قرقیزستان/به امید پیروزی✌