گل های این گیاه به رنگ زرد روشن است و دارای ساقه های موج دار و براق است که با غده های رزین پوشیده شده است. گریندلیا از خانواده مرکب است و نام علمی آن گریندلیا روبوستا است که حدود ۵۰ گونه مختلف دارد.
این گیاه که بومی آمریکا است برای مصارف دارویی مورد استفاده قرار می گیرد و برای درمان انواع بیماری ها از آن استفاده می شود.گل های این گیاه به رنگ زرد روشن است و دارای ساقه های موج دار و براق است که با غده های رزین پوشیده شده است. گریندلیا از خانواده مرکب است و نام علمی آن گریندلیا روبوستا است که حدود 50 گونه مختلف دارد.
گیاه گریندلیا برای مدت طولانی در اروپا به عنوان یک گیاه زینتی کشت می شود. نام های دیگر این گیاه گل قارچ، گل مینا و طحال می باشد. این گیاه به علت خصوصیات ویژه ای که دارد مورد علاقه باغبانان است. گریندلیا یک گیاه مقاوم و بدون حساسیت است که تقریبا در هر خاکی رشد می کند. هر چند این گیاه در اصل در بومی مناطق خشک و نیمه خشک است اما خاک لومی که بهترین خاک برای رشد گیاهان است و دارای ترکیبی از شن و ماسه و گل و لای و خاک رس است برای این گیاه مناسب تر از خاک غرقابی است. خاکی که برای رشد این گیاه استفاده می شود نباید خیلی غنی و مغذی باشد و نباید به آن کود کمپوست یا هر نوع کود دیگری اضافه شود.
خواص دارویی گیاه گریندلیا
این گیاه نه تنها به عنوان یک گیاه زینتی کشت می شود بلکه دارای خواص دارویی نیز می باشد. از این رو در طب سنتی سابقه کاربرد طولانی داشته است. این گیاه قرن هاست که توسط بومیان آمریکایی برای درمان انواع بیماری ها مورد استفاده قرار می گیرد.
گیاه گریندلیا و درمان آسم
گریندلیا یک گیاه ضدآسم موثر است که مانند یک داروی خلط آور عمل میکند. در سال 1983 سازمان دارویی گیاهی انگلیس لیست این گیاه را برای درمان برونشیت اعلام کرد. همچنین در سالهای 1882 تا 1929 سازمان دارویی آمریکا همانند سالهای 1926 تا 1960 در دستورنامه ملی از آن نام بردند. برگها و گلهای خشک شده آن اغلب در دستورهای گیاهی برای درمانهای آسم بکار رفته اند. این گیاه را از مغازه های محل خود تهیه و با مشاوره مصرف نمایید.گریندلیا به دلیل داشتن مقدار بالای رزین برای درمان سرما خوردگی مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین برای بیماری هایی مانند برونشیت، آسم و سیاه سرفه نیز مفید است.
برای این منظور باید روزانه چند فنجان چای تهیه شده از برگها و گلهای آن مصرف کرد. از این گیاه برای درمان بیماری های تنفسی نیز استفاده می شود. همچنین برای درمان التهاب مثانه مفید است. برای درمان تحریکات پوستی نیز مفید می باشد.بومیان امریکایی برای درمان التهابات ایجاد شده بر اثر تماس با پیچک سمی از جوشانده این گیاه استفاده می کردند.
این گیاه دارای اثرات درمانی برای بیماری های پوستی از جمله بثورات، اگزما و درماتیت است. همچنین دارای خاصیت تسکین دهندگی و روشن کنند گی پوست بوده و در تهیه و تولید روشن کننده ها در محصولات آرایشی مورد استفاده قرار می گیرد.
اثرات ضد قارچی و باکتری گیاه گریندلیا
گریندلیا دارای اثرات ضد التهابی است که مدت هاست توسط پزشکان طب سنتی استفاده می شود. نتیجه آزمایشات در مورد این گیاه نشان داد که مواد تشکیل دهنده آن از رشد قارچ ها و باکتری ها جلوگیری می کند.
این گیاه همچنین دارای خواص آنتی اکسیدانی است و از رشد سلول های سرطانی جلوگیری می کند.
عوارض مصرف زیاد گیاه گریندلیا
مصرف بیش از روزانه چهار تا شش گرم خشک این گیاه سبب تحریک معده و کلیه ها می شود. زنان باردار یا شیرده باید قبل از مصرف این داروی گیاهی با پزشک خود مشورت کنند. مصرف زیاد این گیاه همچنین باعث کاهش فشار خون می شود.
شرایط رشد گیاه گریندلیا
گیاه گریندلیا برای مدت طولانی در اروپا به عنوان یک گیاه زینتی کشت می شود. نام های دیگر این گیاه گل قارچ، گل مینا و طحال می باشد. این گیاه به علت خصوصیات ویژه ای که دارد مورد علاقه باغبانان است. گریندلیا یک گیاه مقاوم و بدون حساسیت است که تقریبا در هر خاکی رشد می کند.
هر چند این گیاه در اصل در بومی مناطق خشک و نیمه خشک است اما خاک لومی که بهترین خاک برای رشد گیاهان است و دارای ترکیبی از شن و ماسه و گل و لای و خاک رس است برای این گیاه مناسب تر از خاک غرقابی است. خاکی که برای رشد این گیاه استفاده می شود نباید خیلی غنی و مغذی باشد و نباید به آن کود کمپوست یا هر نوع کود دیگری اضافه شود.
گریندلیا از ماه مه تا اکتبر شکوفا می شود. در آفتاب و سایه جزئی رشد می کند، اما در شرایط آفتابی به بهترین شکل رشد می کند و ارتفاع آن می تواند به 1.5 متر نیز برسد. این گل از طریق قلمه زدن نیز قابل تکثیر است.