مطالعات انجام شده در رابطه با خبرنگاران موفق حاکی از آن است که مهم ترین عوامل موفقیت در این حرفه عبارتند از صداقت، امانت داری، اعتدال، عملکرد حرفه ای، بی طرفی، مطالبه گری و شجاعت می باشد که بسیار مهم و قابل توجه می باشند طبق نظر متخصصین امر یک خبرنگار حرفه ای علاوه بر تهیه خبر باید بر روی تهیه گزارش های تاثیر گذار عمل کند و در راستای تعیین مشکلات و آسیب شناسی مشکلات جامعه گام بردارد و با استفاده از نظرات کارشناسان مرتبط به ریشه یابی بپردازد و د نهایت با مطالبه گری سعی در رفع مشکلات نماید.
صداقت
صداقت به بهبود روابط شما میان منبع خبر، خبرنگار و مخاطب مو جب می شود. صداقت موجبات توسعه جامعه، رسانه ویا مطبوعات شما را فراهم می کند، داشتن صداقت یکی از عوامل موثر در موفقیت خبرنگاران می باشد چرا که اعتماد مخاطب را جلب می کند و باعث نفوذ کلام خبرنگار در مخاطب می شود. صداقت بالاترین استاندار اخلاقی برای قابل قبول شدن وتاثیر گذار بوددن در میان عموم مردم می باشد. صداقت خبرنگاران باعث کاهش فساد در جامعه خواهد شد چرا که آنان با مخابره خبرهای صحیح مردم را درتصمصیم گیری های آگاهانه یاری خواهند نمود.
امانت داری
امانت داری مهم ترین اصل رسالت خبرنگاری می باشد بدین گونه که خبرنگاران حق دخل وتصرف وتحریف خبر را ندارند کار خبرنگاران بسیار مهم و مسئولیت پخش خبر سنگین می باشدوهمچنین آنان به زبان واضح به بیان مسائل و مشکلات مردم می پردازند ومطالبه گر حقوق مردم وجامعه از مسئولین ذیربط می باشند و در مطالبه گری حق تخریب مسئولین را ندارند این مهم ترین امانت داری خبرنگاران می باشد.
اعتدال
خبرنگاران همواره باید اعتدال وانصاف را در کار خود رعایت نمایند چرا که تند روی ویا سکوت در کار باعث آسیب رساندن به جامعه در سطح وسیعی خواهد شد. چرا که پیشرفت هر جامعه مرهون داشتن اندیشه های شایسته است که از طریق سردمداران رسانه و قلم زنان آن به بدنه جامعه تزریق می شود. خبرنگاران به زعم موقعیت خود از قدرتی بسیار برخوردارند ولی این قدرت نباید آنان را از اعتدال وانصاف دور نماید.
عملکرد حرفه ای
عملکرد حرفه ای در خبرنگاری ناشی از اخلاق حرفه ای و اشراف کامل داشتن به مهارت ها لازم برای خبرنگاری می باشد اخلاق حرفه ای از 4 اصل جستجوی و گزارش حقیقت، به حداقل رساندن ضرر، استقلال خبرنگار، مسئولیت پذیری. یک خبرنگار موفق علاوه بر داشتن مهارت های بالا در نویسندگی و مهارت های ارتباطی و تسلط بر سبک های خبرنویسی، سرمقاله نویسی، نوشتن انواع مقاله مطبوعاتی و... باید دارای 4 اصل اخلاقی ذکر شده نیز باشد مثلا در ارائه خبر باید خبر جامع، شفاف و صحیح باشد ودر امر به حداقل رساندن آسیب ها باید آشنایی کامل به قوانین مطبوعاتی داشته باشدو در استقلا باید خبرنگار آزاده باشد طوری که نتوان وی را با پول و... خرید و علاوه بر آنه خبرنگار باید مسئولیت پذیر باشد و مسئولیت اشتباهات و خبرهایی را که پخش می کند بپذیرد.
شجاعت
شجاعت به معنی این است که در مصائب وسختی ها خود را نبازیم و صبور باشیم و زود زبان به شکوه وشکایت باز نکنیم. کار خبرنگاری به علت حضور در مناطق جنگی ویا مکان هایی که دچار بلیای طبیعی شده ویا در صحنه تصادفات که خبرنگاران معمولا در پس زمینه با سرو صدای زیاد به تهیه گزارش می پردازند و به دلیل اینکه خبرنگاران مطالبه گر حقوق مردم می باشند بیشتر مورد آزار و اذیت وتنبیه قرار می گیرند، این شغل نیازمند صبر واستقامت وپایداری بیشتری می باشد وهمچنین در مطالبه گری نیاز به شجاعت می باشد. شجاعت انواع متفاوتی دارد مانند داشتن شجاعت در مقابل دشمن ، داشتن شجاعت در مقابله با مشکلات و داشتن شجاعت در رابطه با نفس اماره که هوای نفس است.