چین برای نخستین بار جزئیات بیش از ۴۴۰۰۰ پرونده مربوط به ویروس جدید کرونا (۱۹-Covid) را از زمان فراگیر شدن این ویروس منتشر کرد.
طبق داده های مرکز کنترل و پشگیری از بیماری های چین (سی سی دی سی) بیش از هشتاد درصد افراد مبتلا به بیماری خفیف شده اند و سالمندان، مبتلایان به بیماری های زمینه ای و کادر پزشکی بیشتر در معرض خطر بوده اند.
روز سه شنبه مدیر بیمارستانی در شهر ووهان به دلیل ابتلا به این بیماری درگذشت. لیو ژیمینگ ۵۱ ساله، رئیس بیمارستان ووچانگ در ووهان بود؛ یکی از بیمارستان های اصلی درگیر با بیماری در این شهر. آقای ژیمینگ یکی از عالیرتبه ترین مقام های پزشکی چین است که در اثر شیوع بیماری مرده اند.
هوبی، ایالتی که شهر ووهان در آن قرار دارد، بدترین وضعیت را از نظر شیوع ویروس جدید کرونا در بین کل ایالت های چین دارد.
گزارش سی سی دی سی نشان می دهد که متوسط مرگ و میر در این ایالت ۲/۹ درصد، در دیگر ایالت ها ۰/۴ درصد و در مجموع ۲/۳ درصد است.
طبق آخرین آمار رسمی چین از ۷۲۴۳۶ مورد ابتلا ۱۸۶۸ نفر جانشان را از دست داده اند.
به گفته مقام های رسمی، یک روز قبل از اعلام این آمار ۹۸ مرگ جدید در ۱۸۸۶ پرونده تازه مشاهده شد که از این میان ۹۳ مرگ از ۱۸۰۷ مورد ابتلا در استان هوبی بوده است.
طبق گزارش مقام های چینی ۱۲۰۰۰ نفر بهبود یافته اند.
برای مشاهده آمار جهانی مبتلایان به کرونا ویروس با فیلتر شکن وارد لینک زیر شوید:
Coronavirus COVID-19 Global Cases by Johns Hopkins CSSE
از این تحقیق چه می فهمیم؟
تحقیق مرکز کنترل و جلوگیری از بیماری های چین روز دوشنبه در نشریه پزشکی همه گیرشناسی چین منتشر شد. این تحقیق بر مبنای مطالعه بیش از ۴۴۰۰۰ مورد تایید شده ویروس جدید کرونا در چین از ۱۱ فوریه بود.
این تحقیق نظریه های قبلی در مورد وضعیت و الگوی گسترش ویروس را تایید می کند.
طبق این تحقیق ۹/۸۰ درصد موارد ابتلا در رده خفیف طبقه بندی شده اند، ۸/۱۳ درصد جدی هستند و تنها ۷/۴ درصد در رده بحرانی قرار می گیرند. میزان مرگ و میر افراد که در خطر مرگ طبقه بندی می شوند در کل بسیار پایین است اما در میان افراد بالای ۸۰ سال افزایشی محسوس دارد.
این گزارش همچنین می گوید که از میان ۳۰۱۹ نفر کادر درمان که با ویروس جدید کرونا سر و کار داشته اند ابتلای ۱۷۱۶ نفر تایید شده و پنج نفر از ۱۱ فوریه جانشان را از دست داده اند.
تحقیق در مورد آینده چه می گوید؟
شیوع بیماری بین ۲۳ تا ۲۶ ژانویه به اوج رسید و بعد از آن تا ۱۱ فوریه کاهش پیدا کرد.
طبق برآورد این تحقیق، افت آمار به دنبال اطلاع رسانی گسترده و نتیجه "قرنطینه کامل شهرها" و افزایش اقداماتی نظیر شستن دست، استفاده از ماسک و رعایت توصیه های بهداشتی است.
نویسندگان این مقاله در عین حال هشدار می دهند که با بازگشت افراد زیادی که از تعطیلات طولانی بازمی گردند، کشور نیازمند "آمادگی برای احتمال همه گیر شدن مجدد بیماری" است.
واکنش چین به همه گیر شدن ویروس کرونا، ممنوع کردن خروج افراد از ووهان (بزرگ ترین شهر ایالت هوبی) و بقیه ایالت و همچنین محدودیت شدید مسافرت در داخل کشور بود.
در مورد سفرهای خارجی چه اتفاقی می افتد؟
ویروس جدید کرونا از سرزمین اصلی چین به کشورهای اطراف و سایر نقاط جهان منتقل شده و تاکنون مشخص شده که دو کشتی مسافرتی به این ویروس آلوده شده اند.
پس از این که جواب آزمایش مسافری هنگ کنگی مثبت درآمد، کشتی "دایموند پرینسس" سوم فوریه در بندر یوکوهامای ژاپن قرنطینه شد. از آن زمان بیش از ۴۵۰ نفر از ۳۷۰۰ انسانی که در این کشتی بودند، مبتلا شده اند.
سه شنبه کره جنوبی هم به فهرست کشورها و سرزمین هایی ملحق شد که می خواهند شهروندانشان را از این کشتی بیرون بیاورند. این فهرست در حال حاضر شامل کانادا، استرالیا، بریتانیا، اسرائیل و هنگ کنگ است.
کشتی دوم "ام اس وستردم" بود که کشورهای مختلف آسیایی از ترس آلوده بودن مسافرانش به ویروس حاضر به پذیرش آن نشدند. پس از این که هیچ مورد ابتلا گزارش نشد، این کشتی سرانجام در کامبوج پهلو گرفت. مسافران پس از پیاده شدن مورد استقبال هون سن، نخست وزیر کامبوج قرار گرفتند و هیچکس هم قرنطینه نشد.
چند روز بعد جواب آزمایش یکی از مسافران زن که به مالزی رسیده بود، مثبت اعلام شد. حالا تلاش زیادی برای پیدا کردن ردپای سایر مسافران آغاز شده است که احتمالا به کشورهای مختلف از مالزی و تایلند رفته اند یا به مقصدهای دورتر مانند آمریکا و کانادا.
کشورهای مختلفی اعلام کرده اند که اجازه ورود به خارجی هایی که مسافر این کشتی بوده اند را نمی دهند.
کشتی ام اس وستردم ۲۵۵ مسافر و ۷۴۷ نفر خدمه داشت و در حال حاضر ۴۰۰ نفر از کسانی که سوار آن بودند به هتلی در پنوم پن، پایتخت کامبوج فرستاده شده اند تا نتایج آزمایش هایشان مشخص شود.
منبع: بی بی سی