همان طور که پوست می تواند در مورد سلامت داخلی بدن شما اطلاعات زیادی را نشان دهد، ناخن ها نیز می توانند یک پنجره دیگری به علائم سلامتی در بدن شما باز کنند. یکی از مهمترین عوارض که برای ناخن ها پیش می آید، شکستن آن ها حتی بر اثر وارد آمدن ضربه جزئی است. حال سوال اینجاست که علل شکنندگی ناخن ها چیست؟
گاهی اوقات شکنندگی ناخن ها یک علت ساده داشته و نتیجه پیری یا کمبود رطوبت می باشند. در حالی که برخی مواقع می تواند نشان دهنده بیماری های تیروئیدی مانند هیپوتیروئیدی یا کم کاری تیروئید باشند. این بیماری همان طور که بر روی مو تاثیر می گذارد، موجب تغییراتی در ناخن نیز می شود.
دست ها اغلب سن شما را نشان می دهند، و ناخن ها نیز می توانند چنین شرایطی را داشته باشند. اگر به ناخن نوزادان و بچه ها نگاه کنید، می بینید که رنگ و بافت آن ها به احتمال زیاد سالم تز از رنگ و بافت ناخن خودتان است. با گذشت زمان، سلامت ناخن ها می تواند دستخوش تغییر شود. اما این به این معنی نیست که شما باید این وضعیت را تحمل کنید. شکنندگی ناخن ها اجتناب ناپذیر نیست.پس چگونه ناخن ها را تقویت کنیم؟ خوشحالیم که در ادامه این مطلب مجله مرکز لیزر و زیبایی لیلی لند می توانیم به بسیاری از روش های طبیعی و موثر برای بهبود سلامت و ظاهر ناخن های شکننده و خشک اشاره کنیم.
ناخن های شما از لایه های پروتئینی به نام کراتین تشکیل شده اند. ناخن های سالم و قوی تغییر رنگ نمی دهند و هیچ لکی را نمی توانید روی آن پیدا کنید. اما گاهی هم پیش می آید که ناخن های سالم دچار شکستگی می شوند.
به نظر می رسد که ناخن ها دست از ناخن ها پا شکننده تر باشند. به عقیده بسیاری از پزشکان علل شکنندگی ناخن دست و پا نیز با یکدیگر متفاوت است. طبق تخمین ها، شکنندگی ناخن جزء شایع ترین مشکلاتی است که برای ناخن ها به خصوص ناخن دست اتفاق می افتد.
در حقیقت برآورد شده است که حدود 20 درصد از افراد جهان، دچار شکنندگی ناخن ها می شوند. این آمار در زنان بیشتر از مردان است. ضمن این که شکننده شدن ناخن ها موجب می شود این عضو آسیب پذیر تر بوده و به مشکلات دیگری مانند دو تکه شدن و پوسته پوسته شدن بیشتر مبتلا می شوند.
رژیم غذایی موثر بر سلامت ناخن ها
- پروتئین: ماده ی اصلی موجود در ناخن ها نوعی پروتئین به نام کراتین است. بنابراین کمبود پروتئین در رژیم غذایی تاثیر بارزی بر سلامت ناخن ها می گذارد.
همان طور که می دانید گوشت قرمز و به مقدار کمتر از آن سایر انواع گوشت همچنین انواع حبوبات سرشار از پروتئین هستند.
- مصرف مواد غذایی سرشار از ویتامین E و C: کمبود ویتامین C باعث کاهش سرعت رشد ناخن ها می شود همچنین سبب شکننده شدن ناخن ها و آسیب پذیری آن ها می شود زیرا ویتامین C برای ساخت کلاژن که یکی از ارکان اصلی ناخن است لازم و ضروری است.
ویتامین E به جذب بهتر ویتامین C کمک می کند، همچنین چون باعث افزایش گردش خون به سمت ناخن ها و به دنبال آن اکسیژن رسانی بیشتر می شود، به رشد بهتر ناخن ها و سلامت آن ها کمک می کند.
- ویتامین B: به طور کلی مصرف بیوتین و نیز سایر انواع ویتامین B برای سلامت پوست ، مو و ناخن توصیه می شود و مانع شکنندگی و سست شدن ناخن ها می شود. متاسفانه با افزایش سن جذب این ویتامین از مواد غذایی کاهش می یابد بنابراین افراد باید از مکمل های ویتامین B استفاده کنند.
قارچ، غلات، زرده تخم مرغ، آرد سویا از جمله موادغذایی هستند که افراد برای دریافت ویتامین B می توانند از آن ها استفاده کنند.
طرز تهیه یک سالاد بسیار مفید برای حفظ سلامت ناخن ها
قارچ و گوجه و کلم بروکلی و اسفناج را خرد کنید و با مقداری عدس پخته شده مخلوط کنید. به آن چند قاشق روغن زیتون یا روغن کتان اضافه کنید. در صورت تمایل می توانید مقداری آجیل نیز به آن اضافه کنید. سالاد تهیه شده را روزی چند بار مصرف کنید تا متوجه تاثیر شگرف این مواد شوید.
دقت کنید که نباید افراد انتظار داشته باشند که با مصرف یک بار از این سالاد یا رعایت رژیم غذایی ذکر شده فقط برای مثلا یک هفته سلامت ناخن هایشان را باز یابند. این موضوع امری است زمان بر که با رعایت طولانی مدت این نکات می توان به مقصود مورد نظر رسید.
ناخن هایتان را از آسیب های خارجی محافظت کنید
آیا می دانید که ترکیبات شیمیایی موجود در مواد شوینده خانگی بسیار آسیب رسان هستند؟ اگر نسبت به آسیب های این ترکیبات شیمیایی بی توجه باشید و آنها را نادیده بگیرید، به مرور ناخن هایتان آسیب دیده و شکننده می شوند.در واقع عدم استفاده از دستکش در حین انجام کارهای منزل و دست زدن به مواد شوینده و خطرزا جزو عادت هایی هستند که به سلامت ناخن ها رحم نمی کنند.بنابراین توصیه می کنیم قبل از شستن ظرف یا کار کردن با شوینده ها و پاک کننده ها و همچنین قبل از دستکاری هر ماده خطرناکی مانند بنزین و غیره حتما از دستکش استفاده کنید.