فرقی نمی کند خانم باشید یا آقا. برای اینکه ناخن هایتان شکننده و حساس نباشند، باید به شیوه ای مناسب مراقب سلامت آنها باشید، بخصوص زمانی که کار خانه و یا کارهای یدی انجام می دهید. در این بین نجویدن ناخن ها، مرطوب نگه داشتن آنها و استفاده از دستکش و غیره از اهمیت ویژه ای برخوردار است. در این مطلب شما را با عوامل اصلی شکنندگی ناخن ها بیشتر آشنا می کنیم.
در سال های گذشته بخصوص طی یک دهه اخیر، ناخن ها جایگاه ویژه ای در دنیای زیبایی خانم ها پیدا کرده اند. ناخن برخی از خانم ها تبدیل به تابلوهای پرنقش و نگار شده و اساسا کارکرد طبیعی آنها کمرنگ شده است.کمااینکه ناخن ها از اهمیت بالایی برخوردار بوده و نشان دهنده بهداشت فردی ما هستند، دنیای مد تاثیر خود را دارد و خوب است که همه به فکر سلامتی و زیبایی ناخن هایشان باشند.ناخن ها از پروتئینی به نام کراتین تشکیل شده اند که با ویتامین ها و مواد معدنی موجود برای استحکام و سلامتی ناخن ها لازم و ضروری هستند. یادتان باشد که قبل از هر چیز ناخن سالم، زیبا دیده می شود.
علل شکنندگی ناخن ها:
شکنندگی ناخن ها با تشکیل یک شکاف در ناخن مشخص می شود. شکافته شدن ناخن می تواند افقی باشد، از نوک ناخن، یا عمودی، و شکاف در دو شکل.
دلایل معمول شکستگی ناخن ها عبارتند از:
رطوبت:
رطوبت می تواند موجب ضعیف و ترد شدن ناخن ها شود.خود ناخن ترد می شود و شکستن، خم شدن، یا جدایی آسان تر می شود.
کندن و یا جویدن ناخن ها:
بسیاری از مردم عادت دارند ناخنهای خود را گاز بگیرند. کندن یا گاز گرفتن معمولاً نتیجه یک مساله اضطرابی است.جویدن ناخن هایتان می تواند باعث ایجاد فشار به ناخن شود و منجر به شکسته شدن یا شکنندگی می شود.
جراحت:
جراحت، ممکن است یک علت احتمالی برای کنده شدن ناخن باشد. جراحت و ضعف می تواند با ناخن های مصنوعی هم اتفاق بیفتد.
عفونت:
عفونت های قارچی، باکتریایی، یا قارچی در بستر ناخن می تواند بافت ناخن ها را تغییر دهد، که منجر به ناخن های ضعیف و شکننده می شود.
پسوریازیس:
پسوریازیس می تواند هم پوست و هم ناخن ها را تحت تاثیر قرار دهد. پسوریازیس می تواند باعث سفت شدن، خرد شدن، یا انشعاب ناخن شود. تخمین زده می شود که تا 78 درصد از افرادی که پسوریازیس دارند، از مشکلات ناخنی رنج می برند.
کمبودهای تغذیه
کمبود برخی ریز مغذی ها از جمله آهن، روی (زینک)، ویتامین های A , B , C , D , E می تواند باعث شکننده شدن ناخن ها و پوسته پوسته شدن کناره های ناخن شود.
کم خونی
کم خونی ناشی از فقر آهن یکی از انواع کم خونی است که به دنبال آن شکنندگی ناخن ها رخ می دهد .
مانیکور
انجام کارهای مختلف بر روی ناخن مانند مانیکور، پدیکور، کاشت ناخن، استفاده از ناخن مصنوعی و … سبب شکننده شدن ناخن ها می شوند.