اجازه دهید در همین ابتدا شما را با یک آمار جالب شگفت زده کنیم: کمپانی شیائومی هر 10 ثانیه، 6 پاور بانک میفروشد! همین اعداد نشان میدهند که انسان در زندگی روزانۀ خود تا چه اندازه به تلفنهای هوشمند وابسته شده است که البته با توجه به کاربردهای فراوان این دستگاهها چیز عجیبی نیست. کاربردهایی مثل: پخش موسیقی، اجرای بازیها، برنامه، پلتفرمهای شبکههای اجتماعی و غیره که همگی باعث افزایش مصرف باتری موبایل خواهند شد و خیلی زود ما را با پیغام «Low Baterry» روبرو میکنند. مشکلی که اگر یک پاور بانک خوب همراه خود داشته باشیم، نمیتواند ما را غافلگیر کند یا به دردسر بیندازد.اگر قصد خرید یکی از بهترین پاور بانکهای موجود در بازار را داشته باشید، با توجه به تنوع زیاد این محصولات، گزینههای خوب بسیاری به شما پیشنهاد خواهد شد؛ اما شما باید متناسب با بودجه و براساس اولویتهای خود، بهترین محصول را انتخاب کنید. در این مقاله مهمترین فاکتورهایی را که هنگام خرید پاور بانک باید به آنها توجه داشته باشید، با یکدیگر مرور خواهیم کرد. فاکتورهایی که اگر آنها را در نظر نگیرید، ممکن است خیلی زود از خرید خود پشیمان شوید.
خرید یک پاور بانک در نگاه اول کار سادهای به نظر میرسد. کافی است که یک جستجوی ساده داشته باشید تا به لیست بلندبالایی از شارژرهای همراه موجود در بازار برسید؛ اما در میان این همه مدل به ظاهر خوب، چگونه و بر چه اساسی میتوان تنها یک محصول را انتخاب کرد؟ آیا باید فقط به بودجۀ خود توجه داشته باشید و متناسب با آن خرید انجام دهید؟ یا باید ویژگی خاص دیگری را ملاک قرار دهید؟ پاسخ به این سوالات بستگی به نیازهای شما دارد. آیا تنها یک پاور بانک خوب میخواهید که تعداد زیادی پورت خروجی داشته باشد تا بتوانید همزمان چند موبایل را شارژ کنید یا ظاهر شیک و زیبای دستگاه، اهمیت بیشتری برایتان دارد؟ شاید هم فقط ترجیح میدهید که وزن سبکی داشته باشد تا به راحتی آن را همه جا همراه خود ببرید؟ دقیقا همینجاست که متوجه خواهید شد، انتخاب Power Bank کار چندان سادهای هم نیست؛ اما نگران نباشید، کافی است که ویژگیهای اصلی یک پاور بانک را بشناسید و آنها را برای خود اولویتبندی کنید. در این صورت به راحتی میتوانید میان این همه تنوع بهترین انتخاب را داشته باشید. پس با ما همراه باشید تا در ادامه 8 ویژگی مهم یک پاور بانک خوب را با هم بررسی کنیم:
در بازار پاور بانکهای وجود دارند که تنها قابلیت شارژ گوشیهای موبایل را دارند و از آنها نمیتوان به منظور تکمیل باتری لپتاپها استفاده کرد. در مقابل، شارژرهای همراهی هم هستند که تنها مختص شارژ لپتاپها طراحی شدهاند و ولتاژ خروجی مناسبی برای شارژ موبایلها ندارد.
در کنار این مدلها، پاور بانکهای هوشمند هم در بازار عرضه شدهاند که ولتاژ خروجی خود را به صورت خودکار و متناسب با دستگاهی که به آنها متصل میشود، تغییر میدهند. از این نوع پاور بانکها برای شارژ موبایل، لپتاپ یا هر دستگاه هوشمند دیگری میتوانید استفاده کنید، بدون اینکه نگران آسیب دیدن باتری آنها باشد. این پاور بانکها به فناوری با نامAll Power یا Fit Charge مجهز هستند و با این نام شناخته میشوند.
بنابراین قبل از خرید باید ابتدا مشخص کنید که هدفتان از خرید Power Bank تنها شارژ گوشی موبایل است یا احتمال میدهید برای شارژ لپتاپ، ساعت هوشمند و سایر دستگاهها هم به آن نیاز پیدا کنید.
دومین پارامتری که باید به آن توجه کنید، ظرفیت پاور بانک است. به خصوص که ظرفیت باتری این محصولات یکی از مهمترین عوامل تاثیرگذار روی قیمت آنها هم به شمار میرود. ظرفیت باتری شارژهای همراه با میلیآمپر ساعت سنجیده میشود و هرچه بیشتر باشد، دستگاههای بیشتری را میتوانید با آن شارژ کنید. پس اگر میخواهید ساعت هوشمند، گوشی، لپتاپ و تبلتتان را به صورت مرتب با Power Bank شارژ کنید؛ قطعا نیاز به یک شارژر همراه با ظرفیت بالا دارید.
برای تخمین ظرفیت موردنیاز خود میتوانید ظرفیت باتری دستگاههایی را که در طول روز به پاور بانک خود متصل میکنید؛ با هم جمع کنید. عددی را که به دست میآورید میتواند برای تخمین میزان ظرفیت موردنیاز به شما کمک کند. البته درنظر داشته باشید که ظرفیتی که روی پاور بانکها نوشته شده، یک ظرفیت اسمی است. به این معنی که براساس ایدهآلترین شرایط محاسبه شده است. در صورتی که ظرفیت واقعی این دستگاهها در عمل تفاوت زیادی با ظرفیت اسمی پیدا میکند. معمولا، ظرفیت واقعی پاور بانکها 20 تا 30 درصد از ظرفیت اسمی آنها کمتر است. پس اگر روی پاور بانکی ظرفیت اسمی 10 هزار میلیآمپر ساعت نوشته شده، توقع نداشته باشید که 5 بار باتری گوشی 2 هزار میلی آمپر ساعتی شما را شارژ کند. چرا که در عمل میتوانید تنها 3 بار با آن تلفن خود شارژ کنید. دلیل این اختلاف میتواند اتلاف انرژی برق توسط کابلها یا اختلاف ولتاژ دستگاهها باشد.
یکی دیگر از مهمترین ویژگیهایی که میتواند برای انتخاب یک پاور بانک معیار مهمی باشد، مجهز بودن به فناوری فست شارژ است. شارژرهایی که از فناوری شارژ سریع بهره میبرند، نسبت به دستگاههای معمولی در مدت زمان کوتاهتری باتری گوشی شما را پر میکنند. البته اگر موبایل شما هم این فناوری را داشته باشد. امروزه بیشتر گوشیها و دستگاههای هوشمند جدید از این قابلیت پشتیبانی میکنند، پس بهتر است که داشتن این ویژگی را هم در لیست اولویتهای خود قرار دهید و در هنگام خرید Power Bank به آن توجه داشته باشید. البته فراموش نکنید که برای خرید پاور بانکهای با قابلیت فست شارژ باید بیشتر هزینه کنید؛ اما ارزشش را دارد.
معمولا جنس بدنۀ پاور بانکها از فلز یا پلاستیک فشرده است که هر کدام مزایا و معایب خود را دارند. اگرچه معمولا هر دو به اندازۀ کافی مقاومت هستند؛ اما پاور بانکها با جنس پلاستیک خیلی سخت تمیز میشوند. در مقابل پاور بانکهای فلزی هم در برابر ضربه آسیبپذیرترند و زودتر خش برمیدارند.
البته میتوانید برای جلوگیری از ضربه و آسیب پاور بانک، برای آن کاور محافظی تهیه کنید. در هر صورت در هنگام خرید نگاهی هم به جنس بدنه داشته باشید. علاوه بر جنس، به ابعاد و وزن Power Bank هم دقت کنید. چرا که در بسیاری از مواقع نیاز به حمل آن پیدا خواهید کرد. شارژهای همراه موجود در بازار وزنی بین 100 تا 400 گرم یا حتی بیشتر دارند. فراموش نکنید که پاور بانکهای کوچکتر و سبکتر قابلیت حمل آسانتری دارند؛ اما احتمالا ظرفیت و تعداد پورت خروجی کمتری هم خواهند داشت.
شاید به جرات بتوان ادعا کرد که نوع باتری مهمترین عامل در تعیین کیفیت پاور بانکها است. شارژرهای همراه فاقد کیفیت قطعا طول عمر بسیار کوتاهی دارند و زودتر از آنچه تصور کنید قابل غیراستفاده خواهند شد. معمولا در دل پاور بانک برندهای معتبری چون: شیائومی، سامسونگ و غیره، باتریهای لیتیوم یونی یا لیتیوم پلیمری قرار داده میشود. ویژگی بارز باتریهای لیتیوم پلیمری وزن کمتر آنها است. به علاوه، برخلاف باتریهای لیتیوم یونی الزامی به صد درصد شدن شارژ ندارند و میتوان قبل از تکمیل ظرفیت، بدون هیچ مشکلی آنها را از برق جدا کرد. در مقابل باتریهای لیتیوم یونی طول عمر بالاتری دارند. پس در هنگام خرید به اطلاعاتی که در مورد باتری روی جعبه نوشته شده توجه کنید و اگر مدلهای متفاوت باتری را نمیشناسید یا نمیتوانید آنها را تشخیص دهید، حتما از یک متخصص کمک بگیرید.
تعداد و نوع درگاههای ورودی و خروجی شارژرهای همراه روی قیمت آنها تاثیر بسیاری میگذارد. این دستگاهها برای شارژ شدن دارای یک یا دو درگاه ورودی هستند که نوع آن میتواند روی مدت زمانی که برای شارژ شدن نیاز دارند، اثرگذار باشد. برای مثال اگر این درگاه از نوع Type-C باشد و توسط کابلهای تایپ سی شارژ شود، ظرفیت باتری آن سریعتر تکمیل خواهد شد. شارژرهای همراه علاوه بر پورت ورودی دارای تعدادی پورت خروجی هم هستند. هرچه تعداد و تنوع این پورتها بیشتر باشد، به صورت همزمان میتوان دستگاههای بیشتری را توسط پاور بانک شارژ کرد. به علاوه، پورتهایی که دارای شدت جریان 2.1 یا بیشتر باشند، همان پورتهای فست شارژ هستند و زودتر دستگاههای متصل را شارژ میکنند.
اگر در ساخت Power Bank به موارد ایمنی توجه نشود، میتواند خسارات زیادی را به باتری گوشی و باتری خود دستگاه وارد کند و حتی منجر به آتش سوزی شود. چرا که این دستگاهها وظیفۀ انتقال انرژی برق را دارند و باید در برابر نوسانات ولتاژی و آمپری ساختاری محافظت شده داشته باشند. معمولا پاور بانکهایی که از فروشگاههای معتبر مثل سایت اینترنتی جانبی خریداری میکنید، در برابر موارد زیر ایمنی لازم را دارند:
ولتاژ بیش از حد مجاز (Over Voltage Protection)
شارژ بیش از حد (Over Charge Protections)
شدت جریان بیش از حد مجاز (Over Current Protections)
بالا رفتن دما (Over Heat Protections)
اتصال کوتاه (Short-Circuit)
در مقابل دستگاههایی که برند ناشناخته دارند یا در فروشگاههای نامعتر عرضه میشوند، به احتمال زیاد فاقد این استانداردها خواهند بود.
در بسیاری از مواقع نیاز پیدا میکنید که از میزان شارژ باتری پاور بانک خود مطلع شوید. شاید اصلا فراموش کنید که آن را شارژ کردهاید یا نه؟ برخی از این محصولات از چراغهای LED برای نشان دادن میزان شارژ باتری خود استفاده میکنند و برخی دیگر دارای نمایشگرهای دیجیتالی هستند و به صورت دقیق و با عدد میزان شارژ خود را نمایش میدهند. در برخی از مدلها هم متاسفانه هیچ راهی برای مطلع شدن از میزان شارژ Power Bank وجود ندارد که در دراز مدت دردسرهایی را برای شما به همراه خواهند داشت. به علاوه وجود چراغهای LED کوچک که معمولا کنار بدنه شارژرهای همراه قرار میگیرد، جنبه زیبایی هم دارند. گرچه شاید تاثیر ناچیزی روی قیمت دستگاه بگذارند.
توجه داشته باشید که تنوع پاور بانکهای موجود در بازار روز به روز افزایش پیدا میکند و برای اینکه تشخیص دهید کدام گزینه مناسب شماست، باید تمام پارامترهای گفته شده در متن بالا را در نظر بگیرید.
حتما به برند Power Bank و اعتبار آنها توجه داشته باشید. شاید در مورد دیگر وسایل جانبی ، این مسئله تا این اندازه حائز اهمیت نباشد؛ اما یک شارژر مسافرتی همراه وسیلهای است که باید کیفیت آن را در اولویت قرار دهید. در صورتی که به این مسئله توجه نکنید ممکن است علیرغم هزینه بالایی که پرداخت میکنید، نتیجه مورد نظر را نبینید. در بازار پاور بانکهای انکر، شیائومی، سامسونگ و غیره از بهترین و پرفروشترین مارکهای شارژر همراه به شمارمیروند که هر کدام دهها مدل از این محصول را عرضه کردهاند و میتوان گفت که تمامی آنها ارزش خرید دارند؛ اما با توجه به بازخوردهای مشتریان و رفتار بازار ما یک محصول ویژه را در ادامه به شما معرفی خواهیم کرد.
شیائومی یکی از برندهایی است که محصولات با کیفیت و پاور بانکهای قدرتمند زیادی را به بازار عرضه کرده است. یکی از مدلهای ارزشمند این برند، Power Bank شیائومی مدل PLM18ZM است که با ظرفیت 20 هزار میلی آمپری و سه پورت خروجی به شما اجازه میدهد به صورت همزمان سه دستگاه را شارژ کنید. همچنین، از این دستگاه میتوانید برای شارژ لپ تاپ، مک بوک و حتی هندزفری بلوتوثی و دستبند هوشمند خود نیز استفاده کنید. باتری این پاور بانک، لیتیوم پلیمری است و می توان انتظار داشت که تا چندین سال دچار هیچ مشکلی نشود. جنس بدنه از پلاستیک فشرده مرغوب است و مقاومت بالایی دارد.
از دیگر ویژگیهای این محصول ارزشمند میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
کیفیت بسیار بالا
طراحی زیبا و ظاهر مناسب
قابلیت شارژ لپتاپ، موبایل، هندزفری و ساعت هوشمند
مجهز به فناوری شارژ سریع دو طرفه
دارای یک پورت ورودی Micro-USB
دارای یک درگاه ورودی- خروجی USB-C
دارای دو پورت خروجی USB
قابلیت تعیین سطح بار شارژ
مجهز به تراشه باکیفیت برای تضمین ایمنی در برابر تنشهای ولتاژی و آمپری
جنس بدنه از پلاستیک مرغوب PC و ABS
دارای نمایشگرهای میزان ظرفیت LED
تنها مسئلهای که میتوان به عنوان نقطه ضعف برای این پاور بانک به آن اشاره کرد، زود کثیف شدن بدنه دستگاه است. که البته با توجه به جنس خاص بدنه و مات بودن نوع پلاستیک به کار برده شده این موضوع طبیعی است. میتوانید برای جلوگیری از این مشکل از کاورهای مناسب کمک بگیرید. برای آشنایی بیشتر با دیگر مدلهای برند xiaomi و ویژگیهای هر کدام به صفحه پاور بانک شیائومی در سایت جانبی مراجعه کرده و مناسبترین آنها را برای خود انتخاب کنید.
بنابراین برای خرید پاوربانک باید به علاوه بر قیمت به ویژگیهای دیگری هم توجه داشته باشید. از جمله:
نوع شارژر همراه؛
نوع باتری دستگاه،
ظرفیت پاور بانک؛
تعداد و نوع پورتهای ورودی و خروجی؛
مجهز بودن به قابلیت فست شارژ؛
میزان ایمنی؛
داشتن نمایشگرهای میزان شارژ؛
ابعاد، وزن و جنس بدنه.
یکی از بهترین شارژرهای همراه موجود در بازار، پاور بانک شیائومی مدل PLM18ZM با ظرفیت 2000 میلیآمپر ساعیت است که میتوانید برای خرید به مشخصات آن نگاه بیشتری داشته باشید. حال نوبت به شما میرسد. اگر تابهحال از شارژر همراهی راضی بودید، در قسمت نظرات آن را به دیگران هم معرفی کنید تا بتوانند خریدی راحتتر و مطمئنتر را تجربه کنند. همچنین برای مشاهده ی مطالب مرتبط دیگر میتوانید به بخش آموزش ساعدنیوز مراجعه نمایید. از همراهی شما بسیار سپاسگزارم.