زخم گوشه‌ای لب چیست؟

  یکشنبه، 11 آبان 1399   زمان مطالعه 3 دقیقه
زخم گوشه‌ای لب چیست؟
ترک خوردگی گوشه لب می تواند ناشی لز کمبود ویتامین B2 باشد.و برای درمان به پزشک مراجعه کنید و مکمل ویتامین ب دریافت کنید.

التهاب در گوشه دهان به عنوان کولیت گوشه (ترک گوشه) نامیده می شود. این بیماری نوعی زخم حساس است که با ناراحتی کمی شروع می شود و می تواند شکل جدی پیدا کند. علت اصلی این بیماری رشد قارچ های به دام افتاده در بزاق دهان است. گاهی ویروس ها و باکتری ها نیز موجب این عارضه می شوند. خشکی، ترک خوردگی، خونریزی، پوسته پوسته شدن و در نهایت سوزش و ضایعات قرمز از عوارض آن می باشد. این مشکل فقط در نواحی لب است و گسترش نمی یابد. نکته مهمی که باید در مورد این عارضه مد نظر قرار گرفته شود، این است که اگر فردی ترک گوشه لب را در یک طرف دهان دارد، نباید هر دو گوشه دهان را با یک انگشت، بالم لب، وسایل آرایشی و سایر لوازم مشترک استفاده کند. زیرا باعث انتقال میکروب ها به طرف دیگر لب می شود.

ترک خوردگی گوشه لب می تواند ناشی لز کمبود ویتامین B2 باشد.و برای درمان به پزشک مراجعه کنید و مکمل ویتامین ب دریافت کنید.اولین بار این ویتامین زمانی کشف شد که در حین بررسی برروی ویتامینB1 ، دانشمندان متوجه شدند جزء دیگری موجود است که در مقابل حرارت مقاوم تر ازB1 است و زمانی که آنرا از شیر استخراج کردند این رنگدانه های زرد رنگ راB2 نامیدند .درواقع یکی از دلایلی که روش مناسب شیررا نگهداری در پاکتهای چند لایه می دانند این است که، از تخریبB2 در برابر نور جلوگیری می کند زیرا این ویتامین در مجاورت اشعه ماوراء بنفش تخریب می شود .
وقتی مطمئن می شویم که فرد از نظر تغذیه ای مشکلی ندارد، مساله بد بسته شدن دهان مطرح می شود.اگر شخصی از دندان مصنوعی استفاده کند، یا دندان هایش کاملا چفت نشوند، دو طرف گوشه لبش آب دهان جمع می شود و زمینه را برای رشد قارچ ها، مخصوصا قارچ کاندیدا فراهم می کند و ترک گوشه لب بیشتر خواهد شد.
پماد زینک اکسید یا اکسید دوزنگ علاوه بر نقش محافظتی، در ترمیم زخم ها نیز موثر است و آثار ضدقارچ دارد. بنابراین باعث اختلال در ادامه رشد قارچ ها و بهبود نسبی ترک گوشه لب می شود، ولی درمان اصولی نیست.
با یک دندان پزشک مشورت کنید تا اگر دندان ها مشکل ساز هستند و مانع خوب بسته شدن دهان می شوند، آن را اصلاح کنند.اگر دندان مصنوعی دارید، شاید لازم باشد آنها راعوض کنید.
در بیماران مبتلا به دیابت، پوست معمولا خشک تر از حالت عادی است. البته گوشه های لب، معمولا خشک نیستند و با آب دهان مرتبا تماس دارند. با این حال، خشکی همیشه عامل ایجاد ترک و شقاق است.وقتی دهان خشک است، ممکن است ترک گوشه لب ها هم به دلیل همین خشکی باشد که در این شرایط نیز پماد “اکسید دوزنگ” به دلیل چربی ای که دارد می تواند مشکل را حل کند.

علائم ترک گوشه لب :

چیزهای اصلی که شما متوجهش خواهید شد سوزش و درد در گوشه دهان است و این مشکلات رخ می دهد:

  • خونریزی
  • تاول
  • ترک خوردگی
  • پوسته شدن
  • خارش
  • درد
  • قرمزی
  • زبری
  • تورم

ترک های تیز و زاویه دار می توانند باعث خشکی و ناراحتی شوند.گاهی اوقات دهان شما احساس سوزش دارند.همچنین ممکن است طعم بدی در دهانتان وجود داشته باشد.اگر سوزش قوی بود، می تواند باعث مشکل در غذا خوردن شود و سپس موجب کمبود مواد مغذی کافی و یا وزن کم.

برای تشخیص این شرایط پزشک، دهان را از نزدیک معاینه می کند تا هرگونه ترک، قرمز، تورم یا تاول را بررسی نماید. او همچنین از شما درباره عاداتی که ممکن است داشته باشید سؤال خواهد کرد.سایر شرایط (مانند هرپس لابیالیس و لیکن پلان) می تواند باعث بروز علائمی شبیه به زخم گوشه لب شود. برای اطمینان از علت، پزشک ممکن است از گوشه های دهان و بینی شما نمونه بردارد و به آزمایشگاه بفرستد تا ببیند چه نوع باکتری یا قارچی ممکن است وجود داشته باشد.


دیدگاه ها

  دیدگاه ها
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
آخرین ویدیو ها