4 روش برای ایمپلنت دندان که باید بدانید!

  شنبه، 18 بهمن 1399   زمان مطالعه 4 دقیقه
4 روش برای ایمپلنت دندان که باید بدانید!
برای کسانی که به طور مادرزادی و یا در اثر شکستگی دندان، دارای فضای خالی روی لثه هایشان می باشند، کاشت دندان به روش ایمپلنت، گزینه مناسبی برای رفع این مشکل می باشد. در ایمپلنت دندان، لثه شکافته می شود و داخل آن ریشه ای مصنوعی که اغلب از جنس تیتانیوم است، کاشته می شود

برای کسانی که به طور مادرزادی و یا در اثر شکستگی دندان، دارای فضای خالی روی لثه هایشان می باشند، کاشت دندان به روش ایمپلنت، گزینه مناسبی برای رفع این مشکل می باشد. در ایمپلنت دندان، لثه شکافته می شود و داخل آن ریشه ای مصنوعی که اغلب از جنس تیتانیوم است، کاشته می شود. بر روی این ریشه، پروتز مصنوعی سوار می باشد که ظاهری کاملا مشابه دندان طبیعی دارد. این ریشه ی مصنوعی به مرور زمان، با استخوان فک پیوند خورده و از پایداری مناسبی برخوردار می شود.

با انجام این کار، زیبایی لبخند فرد دو چندان شده و همچنین جویدن غذا برای او آسان تر خواهد شد. البته با ایمپلنت دندان نمی توان مثل دندان طبیعی رفتار کرد و باید از جویدن مواد غذایی سفت دوری کنید. چرا که فشار آمدن به ایمپلنت باعث می شود پیوند آن با استخوان فک دچار آسیب شده و در نتیجه روش ایمپلنت دندان شکست بخورد

انواع ایمپلنت

ایمپلنت سنتی:

در گذشته برای دریافت اطلاعات از ساختار دهان و دندان لازم بود تا لثه بریده و کنار زده شود. در روش سنتی لثه شکافته و در نقطه ای که بیشترین حجم استخوان وجود دارد دریل زده شده و پس از آن ایمپلنت قرار گرفته و لثه بخیه زده می شود. پس از دو تا سه ماه که استخوان جوش می خورد دوباره لثه باز شده و مرحله پروتز صورت می گیرد. امروزه در ایران 90 درصد جراحی های ایمپلنت به روش سنتی انجام می شود.

ایمپلنت بدون جراحی یا ایمپلنت دیجیتال:

در این روش فقط یک سوراخ کوچک روی لثه ایجاد می شود، از همانجا دریل شده و از همانجا ایمپلنت در داخل استخوان قرار می گیرد و دیگر لثه بریده نمی شود و کنار زده نمی شود.منظور جراحی ایمپلنتی است که بدون برش لثه و بخیه کردن لثه انجام می گیرد و از آنجا که بعد از کشیدن دندان استخوان تحلیل پیدا می کند، بنابراین در اکثر مواقع با کمبود استخوان مواجه هستیم و بدون دید مستقیم استخوان امکان جایگذاری ایمپلنت از نظر عملی امکان پذیر نیست. جراحی flapless تنها در مواردی که میزان استخوان کافی باشد، با استفاده از surgical guide که به کمک رادیوگرافی CBCT استخوان ساخته شده، امکان پذیر است و جراحی ایمپلنت بدون خونریزی و بدون درد نامیده می شود.

روش پانچ (بدون نیاز به جراحی)

اگر بیمار دارای بافت نرم (لثه) و بافت سخت (استخوان) خوبی باشد، می توان کاشت دندان را بدون نیاز به جراحی گسترده و با روشی ساده و با کمترین اندازه درد و خونریزی برای بیمار انجام داد. از آنجایی که در این روش خون رسانی بافت پیرامون ایمپلنت کمتر دچار خدشه می شود، جوش خوردگی با استخوان زودتر رخ داده و زمان درمان کاهش می یابد.در ایمپلنت بدون جراحی به جای اینکه لثه شکافته شود و درمعرض دید کامل قرار بگیرد، جراحان ماهر محل قرار دادن ایمپلنت را به راحتی حس می کنند و حتی تراکم استخوان را هم کاملا در این اسکن ها می توانند مشاهده کنند.

روش لیزر

امروزه لیزر در همه زمینه ها کاربرد دارد یکی از مهم ترین کاربردهای لیزر در جراحی های حساس ازجمله ایمپلنت است.ایمپلنت دنیای بسیار گسترده ای را پیش روی دندانپزشکان قرار داد ولی چون همراه با جراحی بود و اینکه در صورت هر گونه عفونت امکان ناموفق بودن عمل و پس زدن پایه تیتانیومی ایمپلنت وجود داشت، نیاز به روش جدید و کامل تری در کنار کاشت ایمپلنت احساس می شد.لیزر، انقلابی در دنیای دندانپزشکی ایجاد کرد. استفاده از لیزر جراحی، برای کمک به جای گذاری ایمپلنت و مرحله دوم، بهبود فرم دهی بافت نرم توصیه می شود. به علاوه استفاده از لیزر برای کمک به ضدعفونی سطوح ایمپلنتی پیشنهاد می شود. در نتیجه لیزر یکی از تکنیک های درمانی جدید در دندانپزشکی است که باعث کاهش زمان درد و خونریزی می شود.در جراحی ایمپلنت یا کاشت دندان هم مثل سایر جراحی های دهان سرعت ترمیم و خاصیت ضدالتهابی و ضددردی لیزر کمک شایانی به مشکلات پس از ایمپلنت می کند. جالب توجه این است کسانی که با لیزر ایمپلنت انجام دهند دیگر هرگز با روش های معمولی انجام نخواهند داد.

ایمپلنت بدون جراحی برای چه کسانی مناسب است؟

در روش کاشت ایمپلنت پانچی موضع پانچ شده و کاشت انجام می شود. لازم به ذکر است که در این روش درمانی نیاز به بخیه و کنار زدن لثه نیست که این مورد خود باعث کاهش مدت زمان درمان و کاشت ایمپلنت شده است. قیمت کاشت بدون جراحی با روش معمولی تفاوت چندانی نداشته با این تفاوت که این روش روشی نوین در کاشت دندان محسوب می شود. انتخاب نوع روش درمانی بسته به نظر متخصص ایمپلنت است. برخی که از حجم استخوان فک کافی برخوردار نیستند، کاندید مناسبی برای کاشت بدون جراحی نیستند.


دیدگاه ها

  دیدگاه ها
نظر خود را به اشتراک بگذارید
از سراسر وب   
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
آخرین ویدیو ها   
آخرین تصاویر