رعایت بهداشت جنسی مهم ترین مسئله ای است که افراد متاهل باید قبل و بعد از رابطه جنسی به آن توجه داشته باشند. رعایت بهداشت باروری و نکات بهداشتی می تواند تا حد بسیاری جلوی بروز و شیوع بیماری های مقاربتی را بگیرد اما متاسفانه به دلیل کمبود موارد اطلاع رسانی و آگاهی رسانی، زوجین بی توجه به این نکات ساده و مهم برای برقراری رابطه اقدام می کنند. به همین دلیل ما در این مقاله باورهای غلط درباره سلامت جنسی را بررسی میکنیم تا بهتر با اصول سلامت جنسی آشنا شوید.
باورهای غلط درباره سلامت جنسی
از آنجایی که ارضاء غرایز جنسی یکی از مهم ترین نیازهای هر انسانی است و این موضوع می تواند در بهداشت روان زوجین و همچنین تحکیم روابط خانوادگی نقش به سزایی داشته باشد لذا در این متن بر آن شدم تا با اصلاح باورهای اشتباه در مورد رابطه جنسی گامی برداشته باشیم.افزایش درک سلامت جنسی به افراد کمک می کند تا تصمیمات آگاهانه و ایمن بگیرند. اگرچه یک مقاله نمی تواند دروغ های عمیق را ریشه کن و حذف کند اما هرچه اطلاعات قابل اطمینان تری در دسترس باشد، بهتر است.
1. هنگامی که کسی “قرص” مصرف می کند، نمی تواند به بیماری مقاربتی مبتلا شود
این یک شایعه است. پیشگیری از بارداری خوراکی نمی تواند در برابر ابتلا به STI از کسی محافظت کند.روش های خوراکی جلوگیری از بارداری فقط برای جلوگیری از بارداری موثر است. تنها راه محافظت از خود در برابر ابتلا به بیماری های مقاربتی هنگام استفاده از روش های پیشگیری از بارداری، استفاده از کاندوم است.روش های پیشگیری از بارداری مانند قرص، پچ، حلقه و دستگاه داخل رحمی (IUD) در جلوگیری از بارداری بسیار موثر است اما در برابر STI ها و HIV محافظت نمی کند.
2. “روش منقطع” از بارداری جلوگیری می کند
به اصطلاح روش منقطع که به آن Coitus interruptus یا روش بیرون کشیدن نیز گفته می شود، زمانی است که آلت تناسلی قبل از انزال از واژن خارج می شود. اگرچه ممکن است احتمال بارداری را کاهش دهد اما روش منقطع روش موثری برای جلوگیری از بارداری نیست.در صورت استفاده دقیق، می تواند خطر بارداری را کاهش دهد اما دقت در چنین لحظه ای دشوار است.علاوه بر این، آلت تناسلی قبل از انزال ترشح دارد. در برخی موارد، اسپرم می تواند در این مایع وجود داشته باشد.با استفاده از روش منقطع، شما هنوز می توانید یک بیماری مقاربتی مانند HIV، تبخال، سفلیس، سوزاک یا کلامیدیا را دریافت کنید.
3. استفاده از دو کاندوم محافظت را دو چندان می کند
این قابل درک است که چرا مردم تصور می کنند دو کاندوم دو برابر محافظت می دهد اما این یک افسانه است.استفاده از دو یا چند کاندوم در هنگام رابطه جنسی خطرناک تر است.احتمال پارگی کاندوم به دلیل میزان اصطکاک کاندوم در حال دوام بیشتر است. استفاده از یک کاندوم متناسب با سایز آلت تناسلی بهترین گزینه است.
4. می توانید از توالت به بیماری های مقاربتی مبتلا شوید
این شاید یکی از پایدارترین شایعات مرتبط با بیماری های مقاربتی باشد. با این حال، علیرغم اینکه بارها گفته شده است اما در حد یک افسانه باقی می ماند.“بیماری های مقاربتی از طریق رابطه جنسی واژینال، مقعدی یا دهانی محافظت نشده و از طریق تماس تناسلی و به اشتراک گذاری اسباب بازی های جنسی منتقل می شود. ویروس هایی که باعث بیماری های مقاربتی می شوند نمی توانند در خارج از بدن انسان زنده بمانند بنابراین به طور کلی آنها روی سطوحی مانند صندلی توالت فرنگی سریع می میرند.به طور مشابه، باکتری های مسئول بیماری های مقاربتی مانند کلامیدیا، سوزاک و سفلیس نمی توانند به مدت قابل توجهی در خارج از غشای مخاطی بدن زنده بمانند. به همین دلیل، آنها نمی توانند روی صندلی توالت زندگی کنند.
5. هیچ درمانی برای بیماری های مقاربتی وجود ندارد
این درست نیست. با این حال، اگرچه می توان آنها را درمان کرد اما همه آنها قابل درمان نیستند. هشت عامل بیماری زا اکثریت قریب به اتفاق بیماری های مقاربتی را تشکیل می دهند.چهار مورد از این هشت مورد قابل درمان هستند: عفونت های باکتریایی سفلیس، سوزاک و کلامیدیا و عفونت انگلی تریکومونیازیس.چهار مورد دیگر ویروسی هستند: هپاتیت B، ویروس هرپس سیمپلکس (HSV)، HIV و ویروس پاپیلومای انسانی (HPV). اینها هنوز قابل درمان نیستند. با این حال، شایان ذکر است که عفونت های HPV اغلب توسط بدن به طور طبیعی پاک می شود.
6. شما نمی توانید به بیماری مقاربتی مبتلا شوید مگر اینکه رابطه جنسی داشته باشید
رابطه جنسی تنها راهی نیست که فرد می تواند به بیماری مقاربتی مبتلا شود. رابطه جنسی دهانی، تماس با اندام تناسلی و به اشتراک گذاری اسباب بازی های جنسی از دیگر راه های انتقال بیماری های مقاربتی است.فراتر از تماس جنسی، همچنین ممکن است از تماس با خون که حاوی عامل بیماری زا است، از جمله از طریق استفاده از سوزن، یک بیماری مقاربتی منتقل شود.
7. تنها در صورت داشتن علائم می توانید یک بیماری مقاربتی را منتقل کنید
بسیاری از افراد بدون اینکه خودشان بدانند بیماری های مقاربتی را به دیگران منتقل می کنند.بیماری های مقاربتی می تواند با علائم یا بدون آن منتقل شود.اکثر بیماری های مقاربتی هیچ علامتی ندارند یا فقط علائم خفیفی دارند که ممکن است به عنوان یک بیماری مقاربتی شناخته نشوند.به همین دلیل است که آزمایش منظم و استفاده از کاندوم برای پیشگیری از بیماری های مقاربتی تا حد ممکن مهم است.به طور خلاصه، بیماری های مقاربتی شایع هستند اما قابل پیشگیری هم هستند. آزمایش منظم و درک چگونگی ایمن نگه داشتن خود کلیدی برای دور ماندن از بیماری های مقاربتی است.