خارش پوست در کودکان یا بثورات یکی از رایج ترین دلایل مراجعه والدین به مطب پزشکان اطفال است. در اغلب موارد، والدین نگران، با خیال راحت از مطب بیرون می آیند و پزشک هیچ وضعیت خطرناکی را روی پوست کودک گزارش نمی کند. اما در برخی موارد، نگرانی والدین چندان هم بی دلیل نیست و بثوراتی که همراه با تب، مشکلات تنفسی، استفراغ یا مشکلاتی در سلامت عمومی کودک بروز می کنند، از وقوع مشکلاتی جدی در بدن او خبر می دهند. اگر فرزند شما هم این روزها از خارش، قرمز شدن پوست و بروز دانه ها روی آن شکایت می کند این مطلب را بخوانید.
درماتیت تماسی
درماتیت تماسی یکی از شایع ترین بیماری های مرتبط با شغل افراد است. این شرایط اغلب نتیجه تماس با مواد شیمیایی یا دیگر مواد تحریک کننده است. این مواد می توانند موجب واکنشی شوند که باعث خارش پوست ، قرمزی و ملتهب شدن پوست می شود. بیشتر موارد درماتیت تماسی شدید نیستند، اما می توانند نسبتا دارای خارش باشند. کرم های موضعی و دوری از مواد محرک، درمان های معمول برای این بیماری هستند.
کراتوز پیلاریس
کراتوز پیلاریس یک بیماری خفیف است که باعث ایجاد برآمدگی های کوچک و زبر بر روی پوست می شود. این برآمدگی ها معمولا بر روی بازوها ، ران ها یا گونه ها شکل می گیرند. آنها معمولا قرمز یا سفید رنگ هستند و ضرر و خارش ندارند. درمان لازم نیست ، اما پماد های دارویی ممکن است ظاهر پوست را بهبود ببخشند.
اختلالات دائمی پوست
برخی از شرایط پوستی مزمن، از زمان تولد وجود دارتد ، در حالی که برخی دیگر، ناگهانی در زندگی ظاهر می شوند. علت این اختلالات همیشه مشخص نیست. بسیاری از اختلالات دائمی پوست، درمان های موثری دارند که دوره های طولانی مدت بهبودی را ممکن می سازند. با این حال، آنها غیرقابل درمان هستند و علائم می توانند در هر زمان دیگری، دوباره نمایان شوند.
شپش سر
عجیب نیست اگر این روزها موجودات سفید ذره بینی را در لا به لای موهای فرزندتان مشاهده کنید. شپش های پوستی، چند سالی است که در مدارس و مهدکودک ها شایع شده اند و روی ریشه مو، گردن و پشت گوش، خود را نشان می دهند. این حشرات، به سرعت تکثیر شده و اطرافیان فرد مبتلا را هم گرفتار خود می کنند. پس اگر فرزندتان از خارش سر شکایت کردن و شما هم دانه های سفیدی شبیه شوره را لا به لای موهایش دیدید، تصور نکنید که به حساسیت پوستی دچار شده است.
زگیل
یکی دیگر از بیماری های پوستی رایج در کودکان، زگیل است. این زایده ها به شکل های مختلفی خود را روی پوست نشان می دهند و معمولا روی انگشتان دست و پا مشاهده می شوند. زگیل ها اغلب زایده هایی سخت و خشن هستند که با برجستگی اندکی روی پوست مشخص می شوند و در اغلب موارد، بدون نیاز به درمان تخصصی یا با تجویز پمادهای موضعی، بهبود پیدا می کنند.
مولوسکوم عفونی
مولوسکوم عفونی یک بیماری پوستی ویروسی است و دانه های گوشتی به رنگ قهوه ای مایل به سفید یا زرد، سفید یا صورتی نشانه ابتلا به آن هستند. قطر این دانه ها معمولا 2 تا 5 میلی متر است و معمولا کودک مبتلا به این مشکل، از درد و سوزش شکایت نمی کند. البته خارش پوست، یکی از مشکلاتی است که این کودکان را آزار می دهد. این زایده ها معمولا بعد از چند هفته خود به خود محو می شوند و گاهی هم تا چند سال روی پوست می مانند. اما حتی در صورت ماندگار شدنشان، معمولا درمانی برای آنها توصیه نمی شود. چراکه علت اصلی ابتلا به مولوسکوم، ویروس است.
زرد زخم
این بیماری از یک باکتری ایجاد می شود و روی پوست تاول های قرمز و دردناک می زند، این تاول ها ممکن است باز شوند و آب بدهند و پوسته زرد یا قهوه ای بزنند، این بیماری با تماس نزدیک و یا استفاده مشترک از حوله و اسباب بازی پخش می شود که زخم های این بیماری ممکن است در تمام بدن به خصوص دور دهان و بینی ظاهر شوند.خاراندن تاول ها باعث می شود که به قسمت های دیگر بدن هم سرایت کند که با قرص یا پماد آنتی بیوتیک درمان می شود.
عرق سوز یا تب عرق گز
علت اصلی ایجاد عرق سوز بسته شدن مجاری عرق است که بیشتر با جوش های کوچک صورتی یا قرمز خودش را نشان می دهد و روی سر، گردن و شانه نوزادان دیده می شود.وقتی والدین به نوزاد لباس زیادی می پوشانند و او را خیلی گرم می کنند، نوزاد عرق سوز می شود که بهتر است در هوای گرم یک لایه کمتر از لباس والدین به تن داشته باشند.
آماس پوست در اثر تماس
پوست بعضی از بچه ها بعد از دست زدن به غذا، صابون یا گیاهانی مانند پیچک سمی، سماق یا بلوط واکنش نشان می دهد که این ورم معمولا 48 ساعت پس از تماس با آن شکل می گیرد. این بیماری در موارد خفیف قرمز یا دچار خارش می شود که در موارد وخیم ورم، تاول، قرمزی و تاول های بزرگ بوجود می آید که این ورم بعد از یکی دو هفته از بین می رود.