انواع رنگ مو
چندین قرن است که مردم از مواد مختلفی برای رنگ کردن موهای خود استفاده می کنند. رنگ های مو به دو دسته رنگ های شیمیایی و رنگ های طبیعی تقسیم می شود.در گذشته مردم اغلب از رنگ های طبیعی همچون برگ حنا، روناس، خضاب، بابونه، ایدیگو و … استفاده می کردند. این رنگ ها نسبت به رنگ های شیمیایی مزایا و معایبی دارند از جمله مزایای آن ها این است که رنگ های طبیعی نه تنها آسیبی به غلاف مو وارد نمی کنند بلکه گفته شده که اثر تقویتی نیز برای مو دارند. تنها مشکل رنگ های طبیعی نسبت به رنگ های شیمیایی بحث زیبایی آن است. زمانی که فرد از رنگ های طبیعی استفاده می کند دقیقا رنگ دلخواهش را ساخته نمی شود بنابراین به لحاظ زیبایی شناختی افراد تمایل بیشتری به رنگ های شیمیایی نشان می دهند.
تحقیقات نشان داده است استفاده بیش از ۹ بار در سال از رنگ مو، خطر ابتلا به سرطان خون از نوع لنفوم را افزایش می دهد.سرطان لنفوم در سیستم لنفاوی بدن رخ می دهد. سیستم لنفاوی شبکه ای از رگ هاست که بخشی از سیستم دفاعی بدن را تشکیل می دهد و سلول های ضدعفونت به نام لنفوسیت راجابجا و سلول های مرده را از بافت ها تخلیه می کند.همچنین اگر رنگ کردن مو زیاد انجام شود، احتمال بروز سرطان مثانه را افزایش می دهد.
رنگ کردن مو در دوران بارداری ممنوع
از آنجایی که تحقیقات در این زمینه هنوز تکمیل نشده است، نمی توان ادعا کرد که صددرصد رنگ مو تاثیر مضری بر روی جنین دارد. اما همان طور که می دانید پوست کف سر می تواندمقداری از مواد شیمیایی موجود در رنگ را جذب کرده و وارد جریان خون کند و از آنجایی که سه ماهه اول بارداری، زمان شکل گیری جنین بوده و جنین در این زمان بسیار حساس وآسیب پذیر است، پس به زنان باردار توصیه می شود تا پایان دوران بارداری از رنگ های شیمیایی استفاده نکنند، خصوصا در سه ماهه اول بارداری.این رنگ ها می توانند باعث سقط جنین شوند، لذا استفاده از آن در دوران بارداری به هیچ وجه توصیه نمی شود.
عوارض رنگ کردن مکرر مو
عوارض رنگ کردن مکرر مو بسته به جنس مو و واکنش بدن به مواد شیمیایی متفاوت است. با این حال پزشکان تاکید می کنند که بیش از ۹ بار در سال مو های خود را رنگ نکنید. متداول ترین عوارض رنگ کردن مکرر مو عبارتند از:
- حساسیت پوستی
- ریزش مو
- موخوره
- خشکی و شکننده شدن مو
- تحریک پذیری پوست سر
- سرطان خون
- آسم و مشکلات تنفسی