رنگ کردن مو قدمتی دیرینه دارد. انسان ها از زمان های بسیار دور علاقه بسیاری به رنگ کردن موهایشان داشته اند و با استفاده از گیاهانی مثل حنا موهایشان را رنگ می کردند. البته این علاقه تا امروز نیز ادامه یافته است. تا چند سال پیش استفاده از رنگ موها به ویژه رنگ موهای شیمیایی بیشتر در بین زنان و آن هم برای پوشاندن موهای سفید رواج داشت، اما متاسفانه امروزه استفاده از رنگ موهای شیمیایی در بین جوانان و نوجوانان نیز شایع شده که البته می تواند صدمات زیادی را هم به دنبال داشته باشد.
برای استفاده از این محصول ها باید به توصیه متخصصان عمل کرد و با رعایت شیوه های صحیح استفاده از این محصولات، به درصد بالای رضایت مندی رسید. در این مقاله نگاهی اجمالی داریم به عوارض رنگ موها ؛ با ما همراه شوید.
حساسیت:
چه بخواهید از رنگ مو برای پنهان کردن رنگ خاکستری موهای خود استفاده کنید یا تنها برای تجربه کردن از آن استفاده می کنید، ممکن است در خطر واکنش های آلرژیک باشید. مقصر اصلی بیشتر واکنش های آلرژی زا ماده ای به نام پارا-فنیلین دی آمین یا همان PPD است. رایج ترین نشانه های آلرژی شامل خارش و سوزش پوست سر، قرمز شدن و تورم پوست، ایجاد شوره و تورم در اطراف چشم مژه ها، بینی و صورت است.
موهای شکننده:
اگر اغلب موهای خود را به صورت مکرر رنگ می کنید، به خاطر مواد شیمیایی موجود در آن موها خشک خواهد شد. مواد شیمیایی که در رنگ ها وجود دارد باعث ا ز بین رفتن رطوبت مو می شود و همین امر موها را شکننده خواهد کرد. درخشندگی موها نیز به مرور زمان از بین خواهد رفت. آسیبی که به موها وارد می شود در برخی از موارد جدی است و منجر به کوتاه کردن موها خواهد شد.
پوست تحریک پذیر:
رنگ مو ممکن است باعث ایجاد واکنش های پوستی شود. برخی از نشانه ها شامل احساس سوزش ، قرمزی و پوسته پوسته شدن پوست، خارش و ناراحتی است. ۴۸ ساعت قبل از اعمال رنگ بر روی مو، بهتر است آن را روی قسمتی از موهای خود اعمال کنید تا از نبود حساسیت مطمئن شوید. اگر ورم و خارشی بعد از اعمال رنگ مو دیده شد و این تورم بهبود نیافت باید به یک پزشک متخصص پوست مراجعه شود.
سرطان:
آزمایش های آزمایشگاهی ثابت کرده اند که PPD می تواند به سلول های DNA انسان آسیب رسانده و باعث سرطان شود. اما اینکه مقادیر اندک PPD موجود در این رنگ ها می تواند باعث چنین آسیب هایی شود هنوز مشخص نیست. این موضوع هنوز در میان محققان یک چالش مهم محسوب می شود. جامعه سرطان آمریکا معتقد است که تحقیقات بیشتری باید انجام شود. رزورسینول نیز ماده شیمیایی دیگری است که در رنگ های مو یافت می شود. این ماده یک ماده شیمیایی مختل کننده غدد درون ریز است که می تواند خطر ابتلا به سرطان سینه را با مختل کردن تعادل طبیعی هورمون ها افزایش دهد.
در برابر عوارض رنگ مو چه باید کرد؟
بهتر است هر چند وقت یکبار به پوست و موی خود استراحت دهید و از رنگ کردن های مدام و پشت سر هم خودداری کنید. اگر موهایتان روشن است نگران نباشید، درامدن ریشه تیره در کنار موی روشن این روزها به یک مد تبدیل شده و حتی شاید با این روش زیباتر هم بشوید.
از دکلره کردن پشت سر هم موها خودداری کنید و مدتی با اکسیدان های بالاتر از ۹ درصد خداحافظی کنید. اجازه دهید ریشه موها کمی جان بگیرند. از ماسک های گیاهی استفاده کنید و موهای آسیب دیده را با انواع روغن ها و مواد مفید بپوشانید.