انواع نژادهای مو:
تنوع موهای انسان ها در قاره های مختلف و کشورهای جهان بسیار بالاست. از موهای بلوند و کاملا صاف تا موهای فرفری و مجعد. انسان ها خصوصیات پوست و موی خود را از خانواده به ارث می برند. در واقع با وجود اینکه گفته می شود که نخستین گروه از انسان ها در قاره آفریقا بوجود آمده اند و در ابتدا دارای نژاد سیاه و رنگ پوست تیره بوده اند ولی به مرور زمان با مهاجرت به نواحی مختلف کره زمین و تاثیرات آب و هوایی، عوض شدن الگوهای تغذیه، میزان تابش نور آفتاب و گرما و سرما در نقاط مختلف و عوامل دیگر به مرور نژادهای انسان ها در مناطق مختلف تغییر کرد تا جایی که امروزه دانشمندان و محققین نژادهای انسان ها را به چند دسته تقسیم بندی می کنند:
- نژاد سفید
- نژاد سیاه
- نژاد زرد
البته این یک دسته بندی کلی است و افراد با نژادهای مختلف ممکن است دارای موهای مختلفی باشند. برای مثال در قاره اروپا که عمدتا مردمان این قاره سفیدپوست هستند، افراد دارای رنگ و نوع موهای مختلفی هستند. بطوری که برای مثال هر چه از کشورهای مرکز اروپا به شمال این قاره برویم تعداد افراد با موهای بور و بلوند بیشتر می شود و برعکس هر چه از شمال به سمت جنوب اروپا و دریای مدیترانه برویم تعداد افراد با موهای تیره بیشتر.
و یا در میان نژاد زردپوست افرادی با موهای مختلف تیره و یا بلوند دیده می شود که نشان دهنده تنوع رنگ و جنس موها در این نژاد است. از طرف دیگر سفیدپوستان (برای مثال سفیدپوستان غرب آسیا و یا شمال قاره آفریقا) نیز دارای رنگ موهای مختلف و متفاوتی هستند. از موهای نرم و بلوند تا موهای فرفری و مجعد.
به همین جهت دانشمندان فارغ از نژاد و رنگ پوست، انواع نژادهای مو را در حالت کلی به سه دسته تقسیم می کنند:
- موی آسیایی
- موی آفریقایی
- موی قفقازی (کائوکازوئید)
انواع نژادهای موی سر در کاشت موی مصنوعی
برای کاشت موی مصنوعی برای اینکه ظاهر موها کاملا طبیعی به نظر برسد متخصصان میتوانند به شبیه سازی انواع نژادهای موی سر و همین باعث میشود تا ظاهر موهایی که کاشته میشود کاملا طبیعی به نظر برسد. مواردی که برای شبیه سازی به آن دقت میشود شامل ضخامت مو، رنگ، خط رویش مو و موارد این چنینی خواهد بود.بهتر است این موضوع را بدانید که در بسیاری از مواقع جنس موهای مصنوعی هم با توجه به موهای بیمار انتخاب خواهد شد تا شاهد غیر طبیعی بودن ظاهر موها بعد از کاشت نباشیم.
تفاوت نژادمو و تاثیر آن در کاشت مو
کاشت مو به سرعت در پنجاه سال گذشته که از معرفی این تکنیک گذشته است پیشرفت نموده است ...گسترش این ابداعات و پیشرفت ها برخی موارد شامل علوم پایه همانند فیزیولوژی و بیوشیمی ماهیت مو نیز می شود. بطوریکه همزمانی که تحقیقات علم بیوشیمی در ارتباط با کشف سیگنال های هورمونی و بیومولکولار مرتبط با تحریک رشد یا ریزش مو در حال انجام است ، علوم دیگر نیز تمرکز خود را بر کشف اسرار بافت شناسی پیاز موها و ساختار مو گذاشته اند.
با آزمایشات همزمان تأثیر مواد شیمیایی و مطالعات و معاینات فیبرهای مو در زیر میکروسکوپ های قوی کشفیات زیادی در ارتباط با ساختار پیچیده موها و تفاوت های آن در نژادهای مختلف حاصل گشته است. بطوری که بر پایه این تحقیقات مشخص شده است که بهتر است موها در گروه های نژادی مختلف مورد مطالعه قرار گرفته و باید از یک طبقه بندی کلی برای مو در انواع متفاوت نژادهای انسانی پرهیز شود.
سه گروه نژادی اصلی در این دسته بندی ها مشخص شده اند که شامل نژاد آسیایی ،آفریقایی و قفقازی می باشد. تفاوت های نژادی مو زمانی خود را نشان می دهند که ساختار موها با توجه به اختصاص هر فرد به یکی از این سه گروه اصلی مورد ارزیابی قرار گیرند ، تفاوت هایی که شاید در نتایج کاشت موی طبیعی اثر گذار باشند.موهای سر در زیر میکروسکوپ از یک لایه بیرونی که با فلس های متعدد پوشیده شده است تشکیل یافته است ، به این فلس ها ، کوتیکول گفته می شود. کوتیکول ها از کراتین ساخته شده اند ، همان پروتئینی که در پوست و ناخن نیز یافت می گردد. وظیفه اصلی کوتیکل ها ، محافظت از لایه داخلی ساقه موها تحت عنوان کورتکس می باشد.
کورتکس قسمتی است که رشد مو در آن اتفاق می افتد. زمانی که با موها بدرفتار می شود مثلاً شانه کردن شدید موها یا استفاده از مواد شیمیایی آسیب رسان مانند دکلره ، این کوتیکول ها هستند که آسیب می بینند و یکپارچگی خود را از دست می دهند بصورتی که باعث آسیب به کورتکس می گردد. که میزان این آسیب ها در نژادهای مختلف متفاوت است.
برخی از تفاوت های میکروسکوپی ساختار موها در نژادهای مختلف از این قرار است :
سطح مقطع موها در نژاد آسیایی کاملاً گرد (دایره) و قطر آن بسیار زیاد است ، در حالی که سطح مقطع موها در نژاد آفریقایی بیضی و درجات متغییری از قطر موها را شامل می شود. نژاد قفقازی ( که اکثر ایرانیان در این دسته قرار می گیرند) موهایی بین موهای آسیایی و آفریقایی دارند.در طول موها نیز ، موی آفریقایی از حالت مجعد تا فردار متفاوت بوده ولی موهای آسیایی عموماً صاف بوده و هیچ فر یا موجی ندارند و موهای قفقازی عموماً صاف با یک موج یا فر خفیف در طول موها می باشند. از نظر مقاومت موهای آفریقایی بیشترین احتمال شکستگی در طول را نسبت به موهای قفقازی و آسیایی دارند.