گولیموماب برای کاهش درد و تورم بیماری های التهابی خاص (مانند آرتریت روماتوئید، آرتریت پسوریاتیک، اسپوندیلیت آنکیلوزان) و بیماری خاص روده (بیماری کرون یا کولیت اولسراتیو) استفاده می شود. داروی Golimumab متعلق به دسته داروهای مسدود کننده تومور نکروزیس فاکتور (TNF) است و با مسدود کردن TNF (ماده ساخته شده توسط بدن که مسبب التهاب است) التهاب را کاهش می دهد.
عوارض جانبی گولیمومب
- قرمزی، سوزش یا درد در محل تزریق، ممکن است رخ دهد. در صورت تداوم یا تشدید هر یک از این علائم، فوراً پزشک معالج یا پزشک داروخانه را مطلع سازید.
- به یاد داشته باشید که پزشک معالج این دارو را برایتان تجویز کرده است چرا که بر این باور است که منافع این دارو از عوارض آن بیشتر است. بیشتر مصرف کنندگان این دارو دچار عوارض جانبی جدی نمی شوند.
- در صورت وقوع هریک از عوارض جانبی جدی: کبودی/ خونریزی آسان، بی حسی / گزگز دست و پا، عدم ثبات، ضعف عضلانی بدون دلیل، تغییرات بینایی، درد عضلات/ مفاصل، راش های پروانه ای شکل روی بینی و گونه ها ، علائم نارسایی قلبی (مانند تنگی نفس، تورم مچ پا / پا، خستگی غیرعادی، افزایش وزن غیرمعمول / ناگهانی)، علائم عفونت (مانند تب / لرز / سرفه / گلودرد مداوم ، تعریق غیر عادی)، علائم آسیب کبدی (مانند ادرار تیره، تهوع/استفراغ / از دست دادن اشتها مداوم، معده / شکم درد، زردی چشم/ پوست) فوراً پزشکتان را مطلع سازید.
- در صورت وقوع هر یک از عوارض جانبی جدی زیر، به دنبال امدادهای فوری پزشکی باشید: درد قفسه سینه و تشنج.
- گولیموماب معمولاً منجر به ایجاد راش هایی می شود که زیاد جدی نیستند. با این وجود، ممکن است نتوانید آن ها را از راش های نادر که می توانند نشانه ای از یک واکنش شدید باشند،، تشخیص دهید. بنابراین در صورت مشاهده هرگونه راشی، فوراً پزشکتان را مطلع سازید.
- واکنش آلرژیک بسیار جدی نسبت به این دارو نادر است. با این حال، در صورت مشاهده علائم واکنش آلرژیک جدی، از جمله: راش پوستی (عارضه های پوستی)، خارش/ تورم (به خصوص در صورت و زبان و گلو)، سرگیجه شدید و مشکلات تنفسی فوراً به پزشک مراجعه کنید.
- البته موارد مذکور تمامی عوارض جانبی احتمالی را در بر نمی گیرد. در صورت مشاهده علائمی به غیر از موارد بالا، با پزشک معالج یا پزشک داروخانه تماس بگیرید.
موارد منع مصرف گولیموماب
- به تاریخ انقضای داروی گولیموماب توجه کنید و اگر دارویی که در دستتان است تاریخ انقضای آن تمام شده است،از آن مصرف نکنید.
- هرگز داروی گولیموماب را به فرد دیگری حتی با علائم مشابه خودتان تجویز نکنید.
- تداخل دارویی گولیموماب را چک کنید و اگر در حال استفاده از دارویی هستید که با این دارو تداخل دارد، با پزشک خود راجع به استفاده از داروهایتان مشورت نمایید.
- در دوران بارداری و شیردهی، نباید دارویی را خودسرانه و بدون مشورت با پزشک استفاده کنید. مصرف داروی گولیموماب در دوران بارداری ممکن است برای جنین خطرناک باشد.
- داروی گولیموماب موجب تغییر بینایی یا خواب آلودگی در شما نمی شود، اگر این علائم را نداشتید نیازی نیست از رانندگی کردن
هشدارها درباره مصرف گولیموماب
بعضی دارو ها را نمی توان در بعضی از شرایط تجویز نمود و بعضی دارو ها نیز در صورتی که نیاز به درمان تکمیلی باشد تجویز می گردد؛ بنابراین بهتر است که قبل از مصرف داروی گولیموماب ، پزشکتان از موارد زیر مطلع باشد:
- در صورتی که باردار هستید و یا قصد بچه دار شدن دارید و یا در صورتی که به نوزاد خود شیر می دهید.
- در صورتی که سابقه عفونت خاصی (توبرکلوزیس (سل)، هپاتیت B) دارید.
- در صورتی که سابقه بیماری سرطان دارید.
- اگر مشکل قلبی دارید
- در صورتی که تعداد سلول های خونی شما کم است.
- اگر مشکل مربوط به مغز استخوان دارید.
- اگر سابقه تشنج دارید.
- در صورتی که مبتلا به بیماری لوپوس هستید.
- در صورتی که مشکل سیستم عصبی (بیماری ام اس یا صرع) دارید.
- اگر سابقه واکنش آلرژیک به دارویی دارید.
اگر در حال مصرف داروی خاصی هستید. این داروها شامل تمامی داروهای در دسترس است، چه برایتان تجویز شده است و چه بدون تجویز پزشک آن را مصرف می کنید نظیر داروهای گیاهی و داروهای مکمل.