عوارض و موارد مصرف داروی ال کارنیتین

  جمعه، 28 بهمن 1401   زمان مطالعه 2 دقیقه
عوارض و موارد مصرف داروی ال کارنیتین
ال کارنیتین نوعی پروتئین است که در بدن تولید می‌شود و چربی را به انرژی تبدیل می‌کند. در این مطلب عوارض و موارد مصرف ال کارنیتین بررسی می‌شود. همراه ساعد نیوز باشید.

ال کارنیتین از مشتقات طبیعی اسیدهای آمینه است که بیشتر به‌عنوان مکمل کاهش وزن شناخته می‌شود. البته این تنها کارکرد ال کارنیتین در بدن نیست. ال کارنیتین باعث تولید انرژی در بدن می‌شود و به سلامت قلب و درمان دیابت نیز کمک می‌کند. ال کارنیتین با انتقال اسیدهای چرب به میتوکندری، نقش مهمی در تولید انرژی ایفا می‌کند. میتوکندری مانند موتوری در درون سلول‌های بدن عمل می‌کند و از طریق چربی سوزی، انرژی قابل‌مصرف تولید می‌کند. بدن انسان می‌تواند با استفاده از اسیدهای آمینه‌ی لیزین و متیونین، ال کارنیتین بسازد. البته برای تولید مقادیر کافی از ال کارنیتین به ویتامین C زیادی نیز نیاز داریم. شما می‌توانید علاوه‌بر ال کارنیتین تولیدشده در بدن، مقادیر اندکی از آن را نیز از رژیم‌ غذایی خود (با مصرف محصولات حیوانی مانند گوشت و ماهی) دریافت کنید. ممکن است که گیاهخواران یا افرادی که مشکلات ژنتیکی خاصی دارند، قادر به تولید یا دریافت ال کارنیتین کافی نباشند؛ پس ال کارنیتین نوعی ماده‌ی مغذی ضروری مشروط (conditionally essential) است؛ یعنی در بعضی شرایط در بدن تولید نمی‌شود یا مقدار تولید آن کافی نیست.

مکمل دارویی ال کارنیتین

موارد مصرف داروی ال کارنیتین

  • اثر چربی سوزی و کاهش وزن با تاثیر بر میتوکندری جهت افزایش متابولیسم و سوزاندن چربی ها

  • کمک به بهبود باروری در خانم ها همراه با مصرف کلومیفن

  • کمک به بهبود باروری در آقایان از طریق افزایش تحرک اسپرم

  • لزوم اسـتفاده از ال کارنیتین در مصــــرف کننــدگان داروهای ضدتشنج نظـیر والپروات سدیم و کـاربامازپین به علت تخلیه ذخایر آن

عوارض مصرف داروی ال کارنیتین

در صورتی که ال کارنیتین با تجویز پزشک مصرف شود دور از انتظار است که سبب عوارض جانبی شود. با این حال برخی عوارض جانبی می‌تواند رخ دهد؛ از جمله:

  • حالت تهوع و استفراغ

  • ناراحتی معده

  • سوزش سر دل

  • اسهال

  • تشنج

مکمل های ال کارنیتین می‌توانند باعث ایجاد بویی مشابه با بوی ماهی در نفس، ادرار و عرق فرد مصرف کننده شوند.

سخن آخر

الکارنتین و مشتقات آن در صورت مصرف صحیح طبق نظر پزشک می توانند تاثیرات مثبتی در افزایش انرژی مورد نیاز بدن و عضلات، بازسازی عضلات، بهبود عملکرد مغزی و کمک به کاهش علائم ناخوشایند برخی از بیماری‌ها از جمله بیماری های قلبی، دیابت، پرکاری تیروئید و نارسایی کلیوی داشته باشند. اگرچه اختلاف نظر در مورد اثر چربی سوزی الکارنیتین وجود دارد، اما به نظر نمی‌رسد که مصرف این ماده بدون رعایت رژیم غذایی و تمرینات نسبتا سنگین تاثیر چندانی در کاهش وزن و سوزاندن چربی‌ها در افراد معمولی داشته باشد. ال کارنیتین مایع و نوع قرصی، متداول‌ترین نوع این مکمل هستند که استفاده از آن‌ها در کوتاه مدت عوارضی را به همراه نخواهد داشت، اما در بلند مدت ممکن است با برخی عوارض جانبی جزئی همراه باشد.


دیدگاه ها

  دیدگاه ها
نظر خود را به اشتراک بگذارید
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
آخرین ویدیو ها