عوارض و موارد مصرف داروی ایفوسفامید

  چهارشنبه، 16 فروردین 1402   زمان مطالعه 3 دقیقه
عوارض و موارد مصرف داروی ایفوسفامید
داروی ایفوسفامید در درمان، تومورهای بیضه، انواع کارسینوما، لنفوم ها، لوسمی و تومورهای تخمدان مصرف می‌شود. در این مطلب عوارض و موارد مصرف داروی ایفوسفامید بررسی می‌شود. همراه ساعدنیوز باشید.

سرطان یک بیماری نوظهور است که نام آن وحشت به دل همه‌ی افراد می‌اندازد. زیرا این بیماری به سختی درمان می‌شوند و اغلب افراد مبتلا به سرطان جان خود را از دست می‌دهند. سرطان در بافت‌ها و اندام ‌های بدن در اثر رشد بی‌رویه سلول‌ها ایجاد می‌شود. در حالت طبیعی در بدن فرد سالم سلول‌های پیر از بین می‌روند و با سلول‌های جوان و جدید که توسط بافت تولید می‌شود جایگزین می‌شوند. اما سرطانی شدن باعث می‌شود سلول‌های پیر از بین نرود بلکه تکثیر شود و این سلول‌های اضافی با تقسیم‌های پی‌درپی باعث ایجاد سرطان شود. سرطانی شدن هر عضوی با بروز تغییر و اختلال در عملکرد آن عضو خود را نشان می‌دهد. این علائم در همه‌ی افراد یکسان است ولی با شدت و ضعف مربوط به مرحله‌ی ایجاد سرطان بروز می‌کند. اما انواع سرطان مجموعه‌ای از علائم مشترک مانند کاهش وزن شدید، خستگی و بی‌حالی و بی‌اشتهایی دارند.

داروی ایفوسفامید

موارد مصرف داروی ایفوسفامید


برخی سرطان‌هایی که ایفوسفامید در آن‌ها استفاده می‌شود عبارتند از:

  • سرطان بیضه

  • سارکوم بافت نرم

  • استئوسارکوما

  • سرطان مثانه

  • سرطان ریه از نوعِ سلول کوچک

  • سرطان دهانه رحم

  • سرطان تخمدان

عوارض مصرف داروی ایفوسفامید


حالت تهوع، استفراغ، اسهال، معده / شکم درد، از دست دادن اشتها یا قرمزی / درد / تورم در محل تزریق ممکن است رخ دهد. حالت تهوع و استفراغ می تواند شدید باشد. در برخی موارد، پزشک برای جلوگیری یا تسکین حالت تهوع و استفراغ، داروهایی را تجویز خواهد کرد. خوردن چندین وعده غذایی کوچک، نخوردن غذا پیش از درمان، پرهیز از مصرف مشروبات الکلی یا محدود کردن فعالیت ها، به کاهش برخی از این اثرات کمک خواهد کرد.در صورت تشدید یا تداوم هریک از این عوارض، فوراً پزشک معالجتان یا پزشک داروخانه را مطلع سازید.

حالت تهوع، استفراغ و اسهال به ندرت ممکن است باعث از بین رفتن بیش از حد آب بدن (کمبود آب) شود. در صورت مشاهده علائم کم آبی بدن مانند کاهش ادرار غیرعادی، خشکی دهان غیرعادی/ افزایش تشنگی، کمبود اشک، سرگیجه / سبکی سر یا رنگ پریدگی و چروک شدگی پوست، فوراً با پزشکتان تماس بگیرید.درد یا زخم در دهان و گلو نیز از سایر عوارض جانبی مصرف این دارو هست.دندان های خود را به آرامی مسواک بزنید، از استفاده از دهان شویه حاوی الکل خودداری نمایید و دهان خود را بصورت مرتب با آب خنک مخلوط با جوش شیرین یا نمک بشویید.همچنین بهترین گزینه برای خوردن، غذاهای نرم و مرطوب می باشد.

ریزش موقتی مو نیز ممکن است رخ دهد. رشد طبیعی پس از پایان درمان، بازخواهد گشت. مصرف کنندگان این دارو، ممکن است دچار عوارض جانبی جدی شوند.با این وجود پزشک معالجتان این دارو را برایتان تجویز کرده است چرا که براین باور است که منافع این دارو از عوارض آن بیشتر است. نظارت دقیق توسط پزشک، خطرات ناشی از این دارو را کاهش خواهد داد.

در صورت وقوع هریک از عوارض زیر، پزشکتان را مطلع سازید: بی حسی / گزگز دست و پا، علائم مشکلات قلبی (مانند ضربان قلب سریع / آهسته / نامنظم، تنگی نفس، تورم مچ پا / پا، خستگی غیرعادی، افزایش وزن غیرمعمول / ناگهانی)، تغییر در مقدار ادرار، تغییرات بینایی (مانند کاهش / تاری دید)، قاعدگی نامنظم / متوقف شده (زنان). در صورت وقوع عارضه جانبی بسیار جدی تشنج، به دنبال امدادهای فوری پزشکی باشید.

واکنش جدی آلرژیک نسبت به این‌محصول به ندرت رخ می دهد. با این وجود در صورت مشاهده هر یک از علائم زیر، به دنبال امداد های فوری پزشکی باشید:راش، خارش / تورم (مخصوصاً / زبان / گلو)، سرگیجه شدید، دشواری در تنفس. البته موارد مذکور، تمامی عوارض جانبی احتمالی را دربر نمی گیرد. در صورت مشاهده علائمی به غیر از موارد بالا، با پزشک معالجتان یا پزشک داروخانه تماس بگیرید. پیش از مصرف ایفوسفامید، درصورت داشتن حساسیت به آن و یا هرگونه حساسیت دیگری، پزشک معالجتان یا پزشک داروخانه را مطلع سازید. این محصول حاوی اجزا غیرفعالی است که منجر به ایجاد واکنش‌های آلرژیک یا سایر مشکلات می شود. برای کسب اطلاعات بیشتر با پزشک داروخانه صحبت کنید.

سخن آخر

ایفوسفامید ممکن است غلظت‌های سرمی آسپارتات آمینوترانسفراز (AST)، آلانین‌آمینوترانسفراز (ALT) بیلی‌روبین، BUN و Cr را افزایش دهد. همچنین می‌تواند باعث کاهش سطح هموگلوبین، هماتوکریت، WBC و پلاکت گردد.


دیدگاه ها

  دیدگاه ها
نظر خود را به اشتراک بگذارید
آخرین ویدیو ها   
آخرین تصاویر