ساعدنیوز
ساعدنیوز

عصب کشی دندان را شکننده میکند؟

  پنجشنبه، 01 خرداد 1399   زمان مطالعه 6 دقیقه
عصب کشی دندان را شکننده میکند؟
آیا می دانستید با روش عصب کشی دندانتان شکننده تر و آسیب پذیر تر از قبل می شود!

درمان کانال ریشه دندان که بسیاری از افراد آن را با لفظ «عصب کشی» می شناسند، همواره برای افراد با سوال ها و ابهام هایی همراه است.بسیاری از افرادی که برای درمان ریشه دندان خود به دندانپزشک مراجعه می کنند، دغدغه هایی در مورد آینده دندان عصب کشی شده دارند مخصوصا که قبل از درمان ارتودنسی باید اگر دندانی نیاز دارد عصب کشی شوداغلب این باور عمومی وجود دارد که عصب کشی، دندان ها را ضعیف می کند. البته بسیاری از دندانپزشکان هم با توصیه به روکش کردن دندان عصب کشی شده، این تلقی را در مراجعان به وجود می آورند که دندان ها بعد از عصب کشی، ضعیف و شکننده می شوند.

در بیشتر موارد، دندان های ما به دلیل پوسیدگی به عصب کشی نیاز پیدا می کنند. علت پوسیدگی میکروب ها هستند.در جریان پوسیدگی، ساختارهای دندان مانند مینا و عاج تغییر ماهیت می دهند و از بین می روند.بافت های پوسیده مینا و عاج دندان تقریبا دیگر قابل نگهداری نیستند و باید خارج شوند، چون در بیشتر موارد این بافت ها حاوی باکتری های پوسیدگی زا می باشند که قابل گسترش و انتقال هستند.خارج کردن کامل بافت های حاوی این میکروب ها مخصوصا قبل از ارتودنسی مهم است

پوسیدگی باعث ضعیف شدن ساختار دندان می شود و قسمت های سالم نسج دندان را در برابر جویدن، شکننده می کند.علت اینکه گاهی ناگهان دندان پوسیده شده موقع غذا خوردن می شکند و یا خالی می شود نیز همین قضیه است.عصب کشی، دندان را ضعیف نمی کند، بلکه پوسیدگی دندان است که باعث ضعیف شدن آن می شودپوسیدگی دندان مقصر است. در واقع پوسیدگی است که دندان را ضعیف می کند و دندان های پوسیده نسبت به دندان های سالم به دلیل تخریب ساختار نسج دندان، ضعیف تر هستند.در جریان پرکردن دندان یا عصب کشی، تقریبا تمام ساختارهای آسیب دیده و خراب شده دندان خارج و با ماده پرکردنی مناسب پر می شود.بعضی از این مواد پرکردنی حتی می توانند ساختار دندان تخریب شده را تقویت هم کنند.بنابراین عصب کشی، دندان را ضعیف نمی کند، بلکه پوسیدگی دندان است که باعث ضعیف شدن آن می شود.درحال حاضر، بر اساس دانش روز، جایگزینی برای درمان کانال ریشه دندان هایی که نیازمند عصب کشی هستند، وجود ندارد و تنها گزینه درمانی غیر از عصب کشی، کشیدن دندان است.

ساختار دندان ها بعد از عصب کشی به دلایل مختلف از جمله تغییر رطوبت، تاثیر موادی که در پروسه درمان ریشه استفاده می شود و… دچار تغییراتی می شوند، ولی بر اساس مطالعات، این تغییرات تاثیری در افزایش ضعیف شدن دندان ها ندارند.

علائم نشان دهنده دندان نیازمند درمان ریشه

گاهی اوقات دندان ها به علت پوسیدگی فراوان و وسعت تخریب بدون هیچ علائم خاصی نیازمند درمان ریشه هستند اما در اکثر مواقع دندانهایی که نیازمند درمان ریشه می باشد با علائمی مانند افزایش حساسیت به سرما یا گرما، حساس شدن به احساس درد حین جویدن، ورم کردن، خروج چرک از لثه ، درد خود به خودی، درد شبانگاهی، تغییر رنگ دندان و دردناک شدن غدد لنفاوی در ناحیه سر و گردن، همراه هستند.

تیره شدن دندان بعد از معالجه ریشه

در زمان قدیم دندان هایی که بر روی آنان درمان ریشه صورت می گرفت ، به تدیج سیاه و تیره رنگ می شدند اما امروزه این تغییر رنگ به علت پیشرفت های تکنیکی کم و ناچیز بوده و اگر هم اتفاق افتد می توان با استفاده از روش های سفیدکردن یا روکش های چینی و لمینت آن را برطرف نمود.

عصب کُشی یا عصب کِشی؟

عصب کُشی واژه کاملا غلطی است و واژه عصب کِشی نیز تمام مراحل درمان دندان را شامل نمی شود بنابراین لفظ درمان ریشه یا درمان کانال ریشه که شامل مراحل کلی درمان مانند خارج کردن پالپ دندان (عصب و عروق)، پاک سازی و شکل دهی کانال ها، ضدعفونی کردن آنها و سپس مهر و موم کردن و پرکردن ریشه با مواد سازگار با بدن است ، صحیح می باشد.

آیا عصب کشی دندان را ضعیف می کند؟

عصب کشی، سبب تضعیف دندان نمی شود ، بلکه پوسیدگی ، دندان را ضعیف می کند زیرا دندان های پوسیده به علت تخریب ساختار نسج دندان نسبت به دندان های سالم ضعیف تر می باشند. هنگامی که دندان را پر می کنیم ، دانپزشک تمام قسمتهای پوسیده و تخریب شده دندان را خارج می کند و آن را با مواد سازگار با بدن پر می کند که این مواد پرکردنی حتی موجب تقویت ساختار دندان تخریب شده می شود، بنابراین عصب کشی، سبب ضعیف شدن دندان نمی شود، بلکه پوسیدگی دندان موجب ضعیف شدن آن می شود. به علل متفاوت مانند تغییر رطوبت، تاثیر موادی که در پروسه درمان ریشه استفاده می شود و... ساختار دندان ها بعد از عصب کشی تغییراتی می یابد که این تغییرات در افزایش ضعیف شدن دندان ها بی تاثیر می باشند.

پس از انجام عصب کشی دندان باید بدانیم چه اقداماتی جهت مراقبت از دندان انجام دهیم تا کمتر دچار عوارض بعد از عصب کشی دندان شویم.

  • پس از انجام عصب کشی دندان طبق گفته متخصصان نیاز نیست داروهای خاصی مصرف شود فقط در مواقع خیلی هاد و ضروری میتوان از مسکن های ضد التهاب مانند ژلوفن و یا ناپروکسن استفاد کرد. مصرف هر داروی دیگر فقط باید طبق نظر متخصص باشد مانند مصرف آنتی بیوتیک ها
  • اگر پس از انجام عصب کشی فرآیند درمان ریشه ناموفق باشد و فرد باز هم در ناحیه همان دندان درد شدید داشته باشد دندان باید کشیده شود.
  • دستورالعمل های پس از عصب کشی را همانطور که دندانپزشک تجویز کرده است به طور دقیق دنبال کنید.بنابراین هرگونه دارویی که برای جلوگیری از عفونت برای شما تجویز شده باید مصرف کنید و از انجام روش های خودسرانه ی درمان بپرهیزید.
  • به میزان دردهایی که بعد از عصب کشی دندان برایتان به وجود می آید دقت کنید اصولا دردهای بعد از عصب کشی با داروهای آنتی بیوتیک و مسکن از بین می رود در غیر اینصورت باید بیمار بلافاصله به متخصص کلینیک مراجعه کند.
  • منطقه ای که تحت درمان عصب کشی بوده است را باید تمیز نگه دارید همچنین باید اطمینان حاصل کنید که در طول درمان عصب کشی و بعد از آن هیچگونه آلودگی به این نواحی نرسد.
  • بعد از انجام عصب کشی مراقب باشید بر روی دندان های عفونتی خود در هنگام مسواک زدن و جرمگیری فشار بیش از حد وارد نکنید. همچنین در حد امکان تا مدتی از غذاهای چسبنده و جویدنی استفاده نکنید.
  • بعد از انجام عصب کشی تا مدتی از خوردن مواد غذایی سخت، گرم و سرد اجتناب کنید.زیرا دندان ها به طور موقت به غذاهای سرد و گرم حساس می شوند پس سعی کنید از غذاهایی با دمای متوسط استفاده کنید.
  • حتماً پس از انجام عصب کشی دندان از روکش روی تاج دندان استفاده کنید زیرا اگر دندان همانطور به حال خود رها شود احتمال عفونت گرفتن دوباره ی آن وجود دارد. به علاوه باتوجه به شکننده بودن ساختار دندان قبل از روکش دندان به هیچ وجه بر روی دندان عصب کشی شده فشار نیاورید و یا چیزی گاز نزنید.همچنین روکش دندان به جلوگیری از عوارض بعدی درمان ریشه نیز کمک می کند.
  • پس از عصب کشی مسواک زدن مانعی ندارد ولی استفاده از نخ دندان به دلیل احتمال خارج شدن پانسمان موقت توصیه نمی شود البته تا زمانیکه دندان روکش و ترمیم شود.

دیدگاه ها


  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
ذکر امروز با ناصر رفیعی برای "افزایش روزی" / توصیه پیامبر به دخترش فاطمه (س)؛ بگو یا رب العالمین... (2 نظر) نگاهی به عکس شناسنامه بازیگران و سلبریتی های مشهور سینمای ایران+عکس/ از شیلا خداداد و شهاب حسینی تا بهرام رادان و مرتضی پاشایی (1 نظر) خانه ابدی مشترک آزاده نامدای و هنرمندی که سنگ قبرشان یکی است/روحش شاد و یادش گرامی (1 نظر) جدیدترین ادعا از اولین خوش خدمتی جولانی به اسرائیل؛ تبدیل ساختمان سفارت ایران در سوریه به سفارت اسرائیل+ویدیو (1 نظر) رئیس دفتر آیت الله خامنه ای: اگر قدرت نظامی نداشتیم تا الان ما را خورده بودند (1 نظر) قاب ایران قدیم/ 3 تصویر خاطره‌انگیز از دختران شیک پوش بالاشهری در دهه 70 (1 نظر) شوک در اسرائیل: نتانیاهو به دام سرطان افتاد! (1 نظر) (تصاویر) عاقبت شوم بشار اسد بعد از فرار به روسیه: لنگه کفش در دهان رهبر سابق شام (1 نظر) حسن خمینی: خدا نکند پرچم بیفتد! آنگاه رفقای دیروز هم سنگ می‌زنند (1 نظر) کشف 15 سطل اعضا بدن انسان در یک باغ پسته انار شوک بزرگی وارد کرد / ماجرا چه بود؟ (1 نظر) (ویدئو) نگاهی به چیدمان ساده و دور از تجملات منزل زهرا داوودنژاد در برنامه شام ایرانی/ ما هنرمندها تافته جدا بافته نیستیم! (1 نظر) روزی که حسن روحانی به دلیل مخالفت با فیلترینگ تهدید به دستگیری شد! (1 نظر) (ویدئو) حیات وحش ؛ مستند حیات وحش حیوانات /مار، موش، قورباغه آسیایی جشن تولد ساده و شیک خواهر بوشهری مهدی قایدی، ستاره تیم ملی با لباس اصیل بندری/ تم جنوبی و ایرانی پسند+عکس نگاهی به سبک و سلیقه کشورهای مختلف برای تزئینات جشن کریسمسی خاص و جذاب/ چین، ایران، ترکیه و...+عکس
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
تیتر امروز   
آخرین پیام تکان دهنده یکی از مسافران هواپیمای کره جنوبی قبل از سقوط
کلاهبرداری به بهانه رفع فیلترینگ در شبکه‌های اجتماعی
آیا مسی را در جام جهانی 2026 خواهیم دید؟
چرا علی دایی، شهریار ایران، در دیدار افتتاحیه ورزشگاه آزادی حضور نداشت؟!
مدارس این شهرها و مناطق فردا، دوشنبه 10 دی ماه هم تعطیل شدند/ از قزوین تا کرمان
خبر خوش برای استقلالی ها: فرمانده استقلال پس از مدتی غیبت، امروز به تمرین بازگشت!
خلاقیت هوشمندانه کشاورز خوش ذوق در تولید برق برای مزرعه اش حماسه آفرید+عکس / هیتلر هم این مغز رو نداشت!
تیم شباب الاهلی کدام بازیکن ایرانی را در ترکیب اصلی بازی امشب دارد؟/آزمون یا عزت اللهی؟!
دادستان کل کشور: بدحجابی جمع خواهد شد / رفع فیلترینگ با شرط و شروط انجام شده
محل عجیب و غریب عمل جراحی نتانیاهو مشخص شد!
شهردار این شهر شمالی دستگیر شد / ماجرا چیست؟
اتاق هنیه در تهران توسط اسرائیل بمب گذاری شده بود؟
چقدر زندانی مهریه در کشور داریم؟ / آقایون حواسشون باشه!
آخرین وضعیت قیمت ارز دیجیتال تتر بعد از اقدام خاص بانک مرکزی
فال قهوه با نشان روز دوشنبه 10 دی ماه 1403
منتخب روز   
کلاهبرداری به بهانه رفع فیلترینگ در شبکه‌های اجتماعی استایل زمستانی خاص متولدین هر ماه/ منحصربفردترین استایلی که گویای شخصیت درونی شماست خبر خوش برای دارندگان سهام عدالت؛ قیمت سهام 46 برابر افزایش یافت+ جدول (ویدئو) تقلید صدای بی‌نظیر و فوق‌العاده حدیث میرامینی از عصبانیت شدید نرگس محمدی/ یعنی از خود نرگس، نرگس‌تره😂 تغییر زمین تا آسمان زهرا جهرمی، طلای سریال «سوجان» با گریم قاجاری+ عکس 14 مورد از برترین فیلمهای تاریخی ایران و جهان که قطعا بیش از یکبار خواهید دید پیش بینی جالب هوش مصنوعی از قیمت بیت‌کوین در سال 2025؛ صعود یا سقوط؟ (ویدئو) مستند حیات وحش/ اگه عاشق پرنده‌هایی این ویدئورو حتما ببین/ فتبارک الله احسنُ الخالقین😍 (ویدئو) / پای مشهورترین بازیگر ترکیه به سینمای ایران بازشد/ بی‍صبرانه منتظرم بیام ایران و هوادارامو ببینم عکس روز/ تغییر چهره چشم‌‎گیر وبُهت‌آور علی صادقی و سهیل تاکی بازیگران سریال «دردسر والدین» بعد از23 سال در44 سالگی و 39 سالگی از کشف گوشت انسان در قصابی تهران تا پیدا شدن 4 جمجمه؛ ماجرا چیست؟! نوستالژی روز/کارتون خاطره‌انگیز بچه‌های دهه60 «جیمبو»/ یه جوری پای تلوزیون میخکوب میشدیم که نمیفهمیدیم زمان چطور گذشت، کاش میشد بازم برگردیم به اون دوران😔