آشنایی با فواید و مضرات ورزش تکواندو
فواید ورزش تکواندو
هنر رزمی تکواندو و تمرینات آن علاوه بر فلسفه وجودی که بر روی پرورش ذهن و روح و مقابله و دفاع در برابر تهاجم دلالت دارد در ساخت و پروش فیزیک بدنی نیز بسیار موثر است.
در ورزش تکواندو تمامی عضلات بدن فعال شده و تمرین های این ورزش باعث می شود که بدن شروع به چربی سوزی کند و عضلات تحت تاثیر حرکات و تمارین تکواندو انعطاف پذیر شده و در فرم مناسبی شکل گیرند.
تکواندو علاوه بر تقویت و پروش عضلات دست و پا، با دارا بودن حرکات چرخشی ضربه که توسط قسمت های بالایی و میانی بدن انجام می شود موجب تقویت و شکل گیری عضلات شکمی شده و موجب ازبین رفتن چریی های اضافی شکم و پهلو خواهد شد همچنین باعث بهبود عملکرد قلب و عروق نیز می شود.
تکواندو بهترین ورزش رزمی برای بانوان
انجام تمرینات ورزش تکواندو می تواند یک فعالیت ورزشی مناسب برای بانوان باشد. حرکات تمرینی این هنر رزمی موجب شکل گیری ماهیچه ها و سوزانده شدن چربی های اضافی شکم، پهلو، ران ها، و زیر شکم و تقویت عضلات پاها و شکل و فرم گیری عضلات شکمی (six pack) شده و تناسب اندام را در پی خواهد داشت.
اگر از قد نسبتأ بلندی برخوردار هستید و تمایل دارید که بدنی نرم و قابل انعطاف و عضلانی داشته باشید پیشنهاد می کنیم تمرینات ورزش تکواندو را انجام دهید.
آسیب ها و مصدومیت های ورزش تکواندو
معمولا آسیب ها و مصدومیت ها در ورزش تکواندو در مسابقات این ورزش بوجود می آیند وبه ندرت تکواندوکاران در تمرینات دچار آسیب دیدگی می شوند.
از شایع ترین آسیب های تکواندو می توان به کبودی، گرفتگی عضلات و پیچ خوردگی در مچ پا و زانو اشاره کرد. علت اصلی بروز آسییب در این ورزش گرم نکردن بدن، برخوردار نبودن از آمادگی کامل بدنی، و انجام تکنیک های اشتباه است.
انجام تکنیک صحیح ضربه احتمال بروز آسیب دیدگی ورزشکار را کاهش می دهد در نکواندو رزمی کاران پیوسته در حال ضربه زدن به یکدیگر هستند چنانچه ورزشکاری برای یک بار مصدوم شود احتمال آسیب دیدگی مجدد در وی وجود خواهد داشت.
دلیل اصلی گرفتگی و کشیدگی در عضلات در هنگام تمرین و یا مبارزه عدم گردش خون مناسب در عضلات است، در زمان استراحت قطر عروق برای گردش خون رسانی به عضلات مناسب است اما در هنگام تمرین و یا مبارزه غضلات به گردش و خون رسانی بیشتری نیاز دارند چنانچه قطر عروق برای خون رسانی به عضلات مناسب نباشد به دلیل کمبود اکسیژن در هنگام تمرین و یا مبارزه ورزشکار دچار گرفتگی و با کشیدگی عضله خواهد شد از این رو همواره تاکید می شود که قبل از تمرین و یا مسابقه حتما بدن باید به مقدار کافی گرم و آماده باشد و با انجام حرکات کششی عضلات را آماده تمرین و مبارزه شوند.
چنانچه بدن قبل از تمرین و یا مبارزه کامل گرم و آماده نشده باشد فشار و کشش بر روی عضلات، خصوصأ ران ها موجب پاره شدن تاندون های عضله و آسیب دیدگی خواهد شد.
پس از اتمام مبارزه و یا تمرین به جهت کمبود آب بدن عضلات دچار گرفتگی می شوند زیرا در هنگام انجام تمرین ویا مبارزه توسط عمل تعریق آب بدن دفع شده است و غلظت خون افزایش یافته و از حجم آن کاسته شده است و خون کافی برای رساندن به عضلات وجود نخواهد داشت برای پیشگیری از این آسیب در هنگام تمرین در هر ۱۰ دقیقه آب باید نوشیده و در هنگام مبارزه در دقابق استراحت مقداری آب خورده شود.
شایع ترین آسیب دیدگی های تکواندو
دلایل اصلی صدمات ورزشی ناآماده ہودن، گرم نکردن پیش از شروع فعالیت، استفاده از تکنیک های نادرست و نیز ماهیت رشته ورزشی است. در رشته ورزشی تکواند و استفاده کردن از تکنیک های درست می تواند به شکل قابل توجهی از ایجاد مصدومیت بکاهد، اما باید به خاطر داشته باشیم که با توجه به اینکه در این ورزش ورزشکار مدام در حال وارد کردن ضربه به حریف است، در صورتی که یک بار مصدوم شود، احتمال آسیب دیدگی های مجدد افزایش مییابد.
طبق تحقیق ۵ ساله سازمان تربیت بدنی آمریکا، شایع ترین آسیب ها در تکواندو، اکیموز یا کبودی است. به طوری که 40% از مصدومیت های تکواندو را تشکیل می دهد. با مقایسه این رشته ورزشی و دیگر ورزش های رزمی در می یابیم آسیب هایی مانند شکستگی و ترک خوردگی کمتر در ورزشکاران تکواندوکار دیده می شود. البته ۷۰ درصد اسیب ها گریبان افرادی را می گیرد که تمرینات نامنظمی داشته و با بدن گرم و آماده به مصاف حریف رفته اند.
علت اصلی گرفتگی عضلات ران تکواندوکاران
علت اصلی گرفتگی عضلات قبل از شروع ورزش ناکافی بودن جریان خون در عضله است. هنگام استراحت، قطر شریان ها برای رساندن خون به عضلات، بسیار مناسب است، اما در زمان ورزش عضلات به خون پراکسیژن بیشتری نیاز دارند. اگر قطر شربان ها به هنگام رساندن خون به اندازه کافی نباشد، عضلات بعلت کمبود اکسیژن دچار گرفتگی می شوند. به همین دلیل است که همیشه تاکید می شود برای جلوگیری از آسیب های ورزش تکواندو قبل از تمرین با مبارزه ابتدا بدن خود را به اندازه کافی گرم سپس با انجام حرکات کششی، عضلات را آماده کنید.
بعد از انجام مبارزه، اغلب در اثر از دست دادن آب بدن گرفتگی عضلات دیده می شود. با فعالیت طولانی در هوای گرم مقدار زیادی میعات بصورت عرق از بدن دفع خواهد شد، در این صورت حجم خون کاهش و غلظت آن افزایش مییابد، در نتیجه خون کافی برای رساندن به عضلات وجود نخواهد داشت. با نوشیدن آب قبل از فعالیت و یا در صورت تعریق هر 15 دقیقه یکبار، می توان از گرفتگی عضلات ران تکواندوکاران پیشگیری کرد.
اگر قبل از تمرین، بدن به اندازه کافی گرم و آماده نشده باشد، کشش و فشار بیش از حد روی عضلات (بخصوص عضلات بزرگ ران) باعث پارگی رشته های عضله و آسیب دیدگی آنها می شود. کشیدگی عضلات ران، به سادگی با احساس درد و سفتی در محل، قابل تشخیص می باشد. هنگام اجرای حرکات پا مانند آپ چاگی و آپ دولیو چاگی اجساس درد در ناحیه آسیب دیده بیشتر خواهد شد.
3 ماه پیش
4 ماه پیش
4 ماه پیش
5 ماه پیش
2 سال پیش
2 سال پیش
2 سال پیش
2 سال پیش
2 سال پیش