آشنایی با خاصیت درمانی خرما
- طبع خرما گرم و خشك است.
- انرژی خرما بسیار کمتر از انرژی قند ساده است و به همین دلیل مصرف آن بسیار بهتر و مناسب تر از قندهای ساده است.
- فسفري كه در خرما وجود دارد باعث سر زنده نگاه داشتن سلول هاي عصبي مي شود.
- پتاسیم در این میوه به میزان قابل توجهی موجود است که برای جلوگیری از پرفشاری خون و برای کار صحیح عضلات و اعصاب ضروری است.
- ویتامین C یکی دیگر از مواد مغذی خرماست که این ویتامین برای جلوگیری از بیماری های خطرناک خونریزی دهنده یا همان اسکوربوت لازم است و باید بدن هر فرد در طول روز، 60 میلی گرم ویتامین C دریافت کند که تقریباً در هر 100 گرم خرما 14 میلی گرم ویتامین C موجود است.
- خرما علاوه بر نکات گفته شده، مقدار قابل توجهی فولات و یا همان اسیدفولیک به بدن می رساند که جهتخون رسانی برای بدن لازم است و زنان هنگام بارداری مجبور می شوند علاوه بر دریافت فولات از طریق غذا، قرص آن را نیز مصرف کنند.
- فولات به عنوان ماده خون ساز در خرما موجود است؛ هرچند که مقدار آهن خرما آنچنان زیاد نیست، اما برای خون سازی، بدن احتیاج به 3 ماده ی مغذی فولات، آهن و ویتامین 12 B دارد که در غذاهای حیوانی یافت می شوند. پس برای این منظور بایستی از غذاهای متنوع استفاده کرد.
- برای رفع خشونت و نرم كردن سینه 50 گرم خرما در 1000 گرم آب جوشانده صاف نموده روزی 2 تا 3 استكان بخورید. البته این برای افراد سرد مزاج بسیار خوب است.
- برای تقویت كلیه از شربت فوق استفاده كنید.
- كسانی كه درد كمر یا درد مفاصل دارند می توانند از شربت خرما كه در شماره 2 آمده است استفاده كنند.
- كسانی كه می خواهند چاق شوند صبحانه گردو یك عدد + خرما 7 عدد و یك لیمو شیرین استفاده كنند.
- خوردن خرما صبح ناشتا باعث از بین رفتن كرم ها می شود.
- به خاطر وجود ویتامین B در خرما میوه خوبی برای تعادل اعصاب و نیز باعث رشد است.
- از ابتلاء به سرطان مصون نگاه می دارد.
- منیزیم و فسفری كه در خرما وجود دارد تقویت كننده اعمال فكری است.
- چون منیزیم مغز در افراد پیر رفته رفته كم می شود به همین علت سالمندان در برنامه خود باید خرما را بگنجانند.
- منیزیم برای حفظ سلامتی پروستات و كلیه لازم است. می دانیم كه در هر 100 گرم خرما حدود 63 میلی گرم منیزیم وجود دارد در نتیجه خوردن خرما هرگز فراموش نشود.
- كسانی كه می خواهند چاق شوند از رطب با بادام استفاده كنند (رطب خرمای تازه است).
- خرما به خاطر داشتن ویتامین A باعث تقویت مو و ناخن، تقویت قوه بینایی و رشد اندامها در اطفال و نوجوانانمی شود.
- یك غذای خوب برای كسانی كه ضعیف شده اند و كم خون هستند بادام زمینی همراه خرما و شیر استفاده شود.
- به خاطر وجود ویتامینهای B در خرما برای نمو جنین ، سوخت و ساز مواد پروتئینی و جذب قندها و كبد یك میوه بسیار مؤثر است.
- كسانی كه شب كوری دارند روزانه خرما بخورند.
- خرما از پوسیدگی و كرم خوردگی دندان جلوگیری می كند به شرط آنكه بعد از خوردن خرما چند برگ تلخون بجویم.
- خرما بوی بد بدهان را از بین می برد.
- كسانی كه رماتیسم دارند از شربت خرما استفاده كنند.
- شیرگرم همراه خرما برای بیماری های ریوی، سرفه، آسم و برونشیت نافع است.
- برای كسانی كه می خواهند حافظه خوبی داشته باشند صبحانه همراه غذا خرما میل كنند.
- بهترین غذای زمستان خرما است چون انواع املاح معدنی را دارد و انرژی كافی به بدن می رساند.در خرما، مقداری فیبر غذایی موجود است که برای سلامت دستگاه گوارش و تغذیه بسیار مناسب است.
- علاوه بر آن خرما حاوی کاروتنوئیدها یا مواد رنگی است که پیش ساز ویتامین A و آنتی اکسیدان محسوب می شود و جلوی ضایعات و سرطانی شدن سلول ها را می گیرد.
- خرما در درمان یبوست، اختلالات روده ای، مشکلات قلبی و اسهال مفید است و جزو مواد غذایی ملین به شمار می آید و به همین دلیل برای افرادی که از یبوست رنج می برند، مفید اعلام شده است.
- برای اینکه هر چه بهتر و بیشتر از خواص خرما استفاده شود، بهتر است خرما را یک شب کامل در آب خیس کنید و صبح روز بعد خرماهای خیس خورده، مانند شربت مصرف شود.
- خرما مقدار قابل توجهی فولات یا همان اسیدفولیک به بدن می رساند که برای خون رسانی برای بدن لازم است و زنان هنگام بارداری مجبور می شوند، علاوه بر دریافت فولات از طریق غذا، قرص آن را نیز مصرف کنند.
- هر چند که مقدار آهن خرما آن چنان زیاد نیست اما برای خون سازی، بدن احتیاج به سه ماده مغذی فولات، آهن و ویتامین ۱۲ B دارد که در غذاهای حیوانی یافت می شوند و لذا برای این منظور باید از غذاهای متنوع استفاده کرد.
- ویتامین C یکی دیگر از مواد مغذی خرما است که این ویتامین برای جلوگیری از بیماری های خطرناک خونریزی دهنده لازم است و باید بدن هر فرد در طول روز، ۶۰ میلی گرم ویتامین C دریافت کند که تقریباً در هر ۱۰۰ گرم خرما ۱۴ میلی گرم ویتامین C موجود است.