منظور از تاری دید، از دست دادن وضوح دید است که باعث می شود اشیا خارج از فوکوس و مبهم ظاهر شوند.علل اصلی تاری دید، عیوب انکساری، نزدیک بینی، دوربینی و آستیگماتیسم و یا پیرچشمی هستند؛ اما تاری دید همچنین می تواند نشانه ای از مشکلات جدی تر از جمله بیماری های چشمی بالقوه تهدید کننده بینایی و یا اختلال عصبی باشد. تاری دید می تواند بر هر دو چشم تاثیر بگذارد اما برخی افراد تنها در یک چشم، تاری دید را تجربه می کنند.دید ابری که در آن اشیا مخفی می شوند و “شیری” به نظر می رسند بسیار شبیه تاری دید است.دید ابری معمولا نشانه ای از شرایط خاص مانند آب مروارید است. تاری دید و دید ابری هر دو می توانند نشانه یک مشکل چشمی جدی باشند به خصوص اگر ناگهانی رخ دهند.برای تعیین اینکه آیا بینایی شما تار است و چه چیزی باعث آن می شود بایستی حتما به چشم پزشک مراجعه کنید.
دلایل تاری دید
۱. به عینک یا لنز جدید نیاز دارید
اگر از عینک یا لنز تماسی طبی استفاده می کنید، احتمالا با تاری دید بیگانه نیستید. افراد با گذر زمان به عدسی های قوی تر نیاز دارند، زیرا چشم انسان با افزایش سن تغییر می کند. اگر از عدسی مناسبی استفاده نکنید، پرتوهای نور نمی توانند به خوبی روی شبکیه که تصاویر را به مغز می فرستد، متمرکز شوند. درنتیجه دچار تاری دید می شوید. با استفاده از عینک یا لنز مناسب، پرتوهای نور در مکان درست متمرکز می شوند و مشکل رفع می شود.بهتر است درباره ی زمان مراجعه و تعویض احتمالی عینک با پزشک تان مشورت کنید. برای برخی معاینه ی سالانه کافی ست، درحالی که برخی دیگر باید زودتر یا دیرتر به پزشک مراجعه کنند. به طورکلی باید دست کم هر ۲ سال یک بار به چشم پزشک مراجعه کنید.
۲. شما آستیگمات هستید
آستیگماتیزم یکی از مشکلات چشمی است که باعث کاهش دید می شود و به دلیل شکل گیری نامناسب قرنیه به وجود می آید. مانند استفاده از عینک نامناسب، آستیگماتیزم باعث می شود پرتوهای نور در مکان درست متمرکز نشوند و درنتیجه شما دچار تاری دید شوید.
گاهی آستیگماتیزم جزئی ست و تأثیری بر بینایی ندارد اما اگر مشکل بینایی شدید باشد، پزشک در تعیین عینک مناسب به شما کمک می کند. انواع جراحی مانند جراحی لیزیک هم ازجمله گزینه های درمانی است.
۳. چشم های خشکی دارید
خشکی چشم به این معنی است که چشمان تان نمی توانند به خوبی خودشان را چرب و روان نگه دارند. خشکی چشم به این دلیل است که مقدار یا کیفیت اشک چشم به اندازه ی کافی نیست، بنابراین چشم هایتان خشک می شود. خشکی چشم علاوه بر تاری دید با التهاب، خارش و ناراحتی چشم ها همراه است.
اگر دیدتان به خوبی همیشه نیست و نشانه های خشکی چشم را دارید، به پزشک مراجعه کنید. خشکی خفیف چشم با قطره های مرطوب کننده درمان می شود. اما برای درمان خشکی شدید، قطره های چشمی برای جلوگیری از التهاب، استفاده از انواع خاص لنز تماسی، جراحی و اصلاح غده های اشکی یا درمان های دیگر وجود دارد.
۴. دچار قرمزی چشم شده اید
قرمزی چشم یا التهاب ملتحمه عارضه ای است ناشی از التهاب یا عفونت غشای مخاطی ملتحمه که بخش جلوی چشم و لایه های درونی پلک ها را می پوشاند. قرمزی چشم مجموعه ای از نشانه ها را از ناراحتی چشم، قرمزی، سوزش چشم، خارش و اشک ریزش تا حساسیت به نور و تاری دید به همراه دارد.
اگر قرمزی چشم ناشی از ویروس باشد، بدن تان باید مبازره و آن را دفع کند. در طول این مدت باید کمترین فشار را به چشمان تان بیاورید؛ مثلا از لنزهای تماسی استفاده نکنید. اگر قرمزی چشم باکتریایی باشد، پزشک احتمالا قطره ی آنتی بیوتیک تجویز می کند. اگر مسئله به دلیل حساسیت باشد، احتمالا با تجویز یکی دو قطره ی چشمی برای رفع خارش و پف چشم، مشکل رفع می شود.
۵. التهاب قرنیه دارید
وقتی یکی از قرنیه ها درنتیجه ی خاراندن چشم ها، استفاده ی طولانی مدت از لنز تماسی، ویروس یا هر مشکل دیگری دچار عفونت و التهاب می شود، بینایی تحت تأثیر قرار می گیرد.التهاب قرنیه ممکن است با درد، قرمزی، اشک ریزش یا ترشح، حساسیت به نور و همچنین تاری دید همراه باشد. درمان زودهنگام آن اهمیت بسیاری دارد، زیرا ممکن است به از دست دادن همیشگی بینایی منجر شود! پزشک براساس دلیل بروز آن، درمان مناسب را تشخیص می دهد.
تاری دید ناشی از ضعف چشم
چه اتفاقی می افتد که یک مرتبه احساس می کنید چشم های تان ضعیف شده اند؟ افرادی که عینکی هستند، می دانند که تاری دید یکی از دلایل مهم ضعیفی چشم به شمار می رود، البته این حرف وقتی برای شما بیشتر محسوس خواهد بود که شماره ی چشم های تان ده دهم یا صفر نباشد.
به هر حال وقتی بیمار چشمش تار می بیند اگر چشمانش را تنگ کرد و نقطه ای که تار می دید شفاف شد، او مشکل عیوب انکساری دارد و با تجویز عینک یا اعمال جراحی مشکل او حل می شود که صد البته تشخیص قطعی با چشم پزشک است.مطالعات زیادی در خصوص عوامل موثر در ایجاد عیوب انکساری انجام شده است که البته در برخی از موارد آن اختلافاتی وجود دارد، به عنوان مثال در مورد اثر مطالعه در فاصله ی نزدیک(خواندن و نوشتن) مطالعاتی صورت گرفته است، ولی به طور یقین ارتباطی بین آن و نزدیک بینی ثابت نشده است ولی این گونه استنباط می شود که مطالعه، تاثیر قابل توجهی در ایجاد نزدیک بینی ندارد، اما اصولا افراد اجتماعی و آن هایی که بیشتر مطالعه می کنند، بیشتر دچار عیوب انکساری می شوند.کار با کامپیوتر یا تلویزیون نتوانسته است ارتباط قطعی به ایجاد نزدیک بینی را اثبات کند به همین جهت استنباط بسیاری از متخصصان این است که استفاده از این وسایل نمی تواند عامل عینکی شدن باشد.
تاری دید از عوارض بیماری شالازیون
التهاب مزمن یکی از غدد کوچک تولید کننده ی چربی که در پلک های بالا و پایین قرار دارد مهم ترین دلیل بروز بیماری شالازیون است و اشکال در ظاهر چشم و تاری دید از عوارض این بیماری به شمار می رود.شالازیون یکی از بیماری های چشم است که در آن، تورم کیستی در پلک به وجود می آید. التهاب مزمن یکی از غدد کوچک تولید کننده ی چربی که در پلک های بالا و پایین قرار دارد، مهم ترین دلیل بروز این عارضه چشمی است.
تاری دید، ناشی از ناخنک های بزرگ در چشم
ناخنک های بزرگ در چشم موجب تاری دید می شود اما با جراحی می توان این ناخنک ها را برداشت.ناخنک یکی از بیماری های چشم به شمار می رود. اگر ناخنک کوچک باشد و موجب قرمزی و سوزش چشم ها نشود و از طرفی ظاهر ناخوشایندی نداشته باشد، به درمان خاصی نیاز ندارد.با التهاب ناخنک چشم قرمز شده و دچار سوزش می شود؛ در این وضعیت برای بیمار قطره های اشک مصنوعی تجویز می شود که استفاده ی مکرر از آن موجب تسکین این علائم می شود.در شرایطی که ناخنک التهاب شدید پیدا کند بیمار با نظر چشم پزشک می تواند برای یک دوره درمانی از قطره های استروئیدی یا سایر قطره های ضد التهاب استفاده کند.
ناخنک های بزرگ تر با ایجاد آستیگماتیسم موجب تاری دید می شوند؛ از این رو با جراحی می توان آن را برداشت.