خواص زردآلو
زردآلو یکی از میوه های پرطرفدار و پر خاصیت است که در ادامه به مهمترین خواص زردآلو اشاره می کنیم. به گزارش ساعدنیوز، زردآلو که به خاطر طعم خوشایند و رنگ آن شناخته شده است، دارای خواص زیادی است که ارزش آن را فراتر برده است. با لیست طولانی مواد مغذی خود، زردآلو یکی از مغذی ترین میوه ها محسوب می شود، دانه های زردآلو نیز دارای این خواص هستند.
زرد آلو مفید برای پوست
مقادیر بالای ویتامین C و ویتامین A موجود در میوه زردآلو تازه به عنوان یک مرطوب کننده طبیعی برای پوست صورت و دست شناخته می شود. همچنین روغن زردآلو به دلیل محتوای بالای اسیدهای چرب ضروری و ویتامین A موجود در آن پوست را آبرسانی کرده و به عنوان یک مرطوب کننده خشکی پوست را درمان می کند. مقادیر بالای ویتامین A و E موجود در زردآلو به کاهش چین و چروک پوست و جوان سازی پوست صورت کمک می کند. همچنین ماساژ پوست با روغن زردآلو به حفظ انعطاف پذیری و خاصیت کشسانی پوست کمک کرده و باعث جوان سازی پوست صورت می شود.مقادیر بالای ویتامین های C و A موجود در زردآلو و روغن زردآلو خاصیت ضد التهابی داشته و به درمان آکنه و جوش صورت کمک می کنند. مالیدن روغن زردآلو بر روی پوست برای درمان لکه های قهوه ای و سفید پوست مفید می باشد.
تاثیر زردآلو برای مو
روغن زردآلو حاوی لینولئیک اسید و نقادیر بالای ویتامین A و E می باشد که به عنوان یک مرطوب کننده و نرم کننده طبیعی مو عمل می کند. روغن زردآلو حاوی ویتامین A و E است که پوست سر را آبرسانی کرده و به درمان شوره سر کمک می کند. ویتامین E موجود در روغن زردآلو باعث تقویت و افزایش رشد موی سر شده و به درمان ریزش مو کمک می کند.
تاثیر زردآلو برای دیابت و قند خون
زردآلو یکی از میوه های کم کالری با کربوهیدرات کم و شاخص گلیسمی پایین می باشد و پس از خوردن باعث افزایش قند خون نمی شود، همچنین مقادیر بالای فیبر و ویتامین A موجود در زردآلو باعث کاهش قند خون در افراد دیابتی می شود.
تاثیر زرد آلو برای جنین و زنان باردار
زردآلو تازه حاوی مقادیر بالایی ویتامین های A، C و E و همچنین مواد معدنی مانند فسفر، سیلیکون، کلسیم، آهن و پتاسیم می باشد که مواد مورد نیاز بدن زنان بادار را تامین می کند مقادیر بالای آهن و مس موجود در زردآلو برای جلوگیری از کم خونی در دوران بارداری و پیشگیری از نقایص مادرزادی در جنین مفید می باشد.
تاثیر زرد آلو برای نوزادان و کودکان
بر اساس یک مطالعه مقادیر بالای منیزیم و پتاسیم موجود در زردآلو باعث رشد کلی مغز و تقویت حافظه در نوزادان و کودکان می شوند. مقادیر بالای فیبر های سلولز و پکتین موجود در زردآلو باعث بهبود هضم غذا می شود و به درمان یبوست در نوزادان و کودکان کمک می کند. زردآلو یک منبع عالی آهن است و مصرف آن می تواند درمان خوبی برای کم خونی در نوزادان و کودکان باشد. زردآلو منبع غنی از ویتامین A همراه با کاروتنوئید و زانتوفیل است برای حفظ سلامت چشم در نوزادان و کودکان ضروری است. روغن زردآلو یک منبع غنی از ویتامین A، E و اسید اولئیک است که پوست حساس در نوزادان را بهبود می بخشد.
سایر خواص زردآلو
- تحقیقات نشان می دهد که میوه زردآلو باعث افزایش فعالیت کبد شود و از بیماری های کبد مانند کبد چرب پیشگیری کند.
- زردآلو غنی از آنتی اکسیدان هاست که از بدن ما در برابر رادیکال های آزاد محافظت می کند، همچنین مقادیر بالای ویتامین های A و C موجود در زردآلو باعث تقویت سیستم ایمنی بدن شده و از ابتلا به سرطان پیشگیری می کنند.
- زردآلو مقادیر زیادی ویتامین C و لیکوپن دارد که باعث کاهش کلسترول بد خون شده و بنابراین خطر ابتلا به حمله قلبی و بیماری قلبی و عروقی را کاهش می دهد.
- زردآلو یک منبع غنی از آهن و مس است که نقش مهمی در تشکیل خون و افزایش جریان خون دارند، مصرف زردآلو به درمان کم خونی و آنمی کمک می کند.
- زردآلو یکی از میوه های با کالری پایین و غنی از فیبر رژیمی است که با کاهش اشتها به لاغری و کاهش وزن افراد کمک می کند.
- زردآلو غنی از ویتامین های A، C و E و همچنین کاروتنوئید هاست که باعث بهبود بینایی شده و از ابتلا به دژنراسیون ماکولا پیشگیری می کند.
- زردآلو غنی از کلسیم می باشد که برای تشکیل و توسعه استخوان ها حیاتی است و از ابتلا به پوکی استخوان پیشگیری می کند.
- زردآلو حاوی مقادیر زیادی از پکتین و سلولز است که به عنوان یک ملین طبیعی عمل می کنند و با افزایش حرکات روده به پیشگیری و درمان یبوست کمک می کنند.
- مقادیر بالای فیبر موجود در زردآلو برای بهبود هضم غذا و حفظ سلامت معده و دستگاه گوارش مفید می باشد.
- مقدیر بالای آنتی اکسیدان ها و پتاسیم موجود در زردآلو باعث کاهش فشار خون می شود.
خواص برگه زردآلو خشک شده (قیسی)
زردآلو خشک یا برگ زردآلو از خشک کردن میوه زردآلو به دست می آید. برگه زردآلو خشک حاوی مقادیر بالایی کلسیم، پتاسیم، فسفر، ویتامین A، آهن و ویتامین C می باشد.
- برگه زردآلو سرشار از ویتامین C می باشد که سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و برای پیشگیری و درمان سرماخوردگی، آسم، سل و برونشیت مفید است.
- تحقیقات مرکز پزشکی دانشگاه مریلند نشان داده که آنتی اکسیدان ویتامین E موجود در برگه زردآلو باعث کاهش قند خون افراد مبتلا به دیابت نوع دو می شود.
- آبی که زردآلو خشک را در آن خیس می کنند برای درمان خارش آفتاب سوختگی، اگزما و عفونت های پوستی، آکنه و جوش صورت و پاکسازی پوست صورت مفید است.
- زردآلو خشک شده حاوی مقادیر بالایی پکتین و سلولز است که به عنوان یک ملین طبیعی به درمان یبوست کمک می کند.
- برگه زردآلو یا زردآلو خشک حاوی مقادیر بالایی فیبر است که باعث کاهش اشتها شده و به لاغری و کاهش وزن افراد کمک می کند.
- برگه زردآلو خشک به درمان ناباروری، خونریزی پس از زایمان، اسپاسم در دوران بارداری و درمان عفونت واژن کمک می کند، همچنین برگه زردآلو باعث افزایش شیر مادر در مادران شیرده می شود.
- میوه های خشک از جمله برگه زردآلو برای پاکسازی و سم زدایی کبد و درمان کبد چرب مفید هستند.
- برگه زردآلو خشک حاوی مقادیر بسیار بالای پتاسیم است که باعث کاهش فشار خون بالا می شود.
- زردآلو خشک حاوی مقادیر بالایی ویتامین و مواد معدنی و مغذی ضروری برای رشد کودک می باشد.
- فیبر موجود در برگه زردآلو برای درمان یبوست در نوزادان و کودکان مفید می باشد.
- برگه زردآلو خشک منبع خوبی از آهن و مس است که با افزایش تولید هموگلوبین برای درمان کم خونی فقر آهن و آنمی مفید می باشد.
ارزش غذایی زردآلو
زردآلو به دلیل داشتن فواید زیاد برای پوست و مو و همچنین سلامت بدن به یکی از میوه های پرطرفدار تبدیل شده است. این میوه سرشار از بتا کاروتن، ویتامین آ، سی، ای و کا می باشد. همچنین دارای مواد معدنی نظیر آهن، پتاسیم، منگنز، منیزیم و فسفر می باشد. زردآلو دارای آنتی اکسیدان فراوان بوده و فیبر زیادی دارد.
تهیه نکتار زرد آلو
برای تهیه نكتار زردآلو ، مقداری زرد آلوی رسیده و سالم را در مخلوط كن بریزید. سپس كمی آب ، یخ و شكر به آن بیفزایید و آن را مخلوط كنید. با این مخلوط خنك و خوشمزه می توانید از میهمان گرمازده ی خود در فصل تابستان پذیرایی كنید.
عوارض مصرف زرد آلو
گرچه دانه های شیرین زردآلو به عنوان یک میان وعده مقوی قابل استفاده هستند، اما به یاد داشته باشید دانه های تلخ زردآلو ممکن است حاوی مقدار زیادی آمیگدالین amygdalin باشند. آمیگدالین ترکیبی است که در صورت مصرف بیش از حد می تواند سطح سیانید را افزایش دهد. اگر تصمیم به مصرف دانه های زردآلو دارید، حتما به دنبال نوع شیرین آن باشید تا از بروز هرگونه مسمومیت جلوگیری کنید. به علاوه گرچه زردآلو به صورت خشک دارای مواد مغذی زیادی است، اما کربوهیدرات و کالری آن نیز بیشتر از زردآلو تازه است. مصرف زیاد زردآلو خشک شده منجر به افزایش وزن و افزایش قند خون می شود. در مصرف زردآلو خشک شده حد اعتدال را رعایت کنید و در صورت تمایل بیشتر بهتر است زردآلو تازه را انتخاب کنید. برخی افراد بعد از خوردن زردآلو دچار علائم حساسیت غذایی می شوند. اگر فکر می کنید به زردآلو حساسیت دارید، بهتر است از خوردن آن اجتناب کرده و با پزشک مشورت کنید.
کلام آخر
زردآلو شباهت زیادی به الو و همچنین هلو دارد. همچنین می توان گفت که خواص زردآلو ترکیبی از هر دو خاصیت میوه های هلو و الو است. برخلاف هلو و الو، هسته زردآلو را می توان خورد. هسته زردآلو نیز دارای خاصیت های درمانی زیادی است که به آن اشاره کردیم.