لوبیا چیتی نوعی از لوبیاست که نام آن یعنی (Pinto Bean) که به معنای نقاشی شده است ریشه ای اسپانیایی دارد. این لوبیا سرشار از مواد مهم غذایی از جمله :آهن ، ویتامین، فیبر و پروتئین است و همین عامل مهمی در قابل توجه بودن خواص آن میباشد. لوبیا چیتی طرفداران زیادی دارد و این تنها به خاطر طعم و مزه آن نیست بلکه منبع غنی پروتئین و فیبر هستند و چربی کمی دارند.
چند مورد از از خاصیت لوبیا چیتی بر سلامتی
لوبیا چیتی یا لوبیای رومی یکی از بهترین منابع گیاهی پروتئین و جایگزین گوشت است که قند خون در افراد مبتلا به دیابت را کاهش می دهد، یبوست را درمان می کند و برای سلامت قلب مفید می باشد.
خواص لوبیا چیتی و فیبر زیاد
فیبر یکی از مهم ترین مواد مغذی است که شما باید آن را در طول روز به اشکال گوناگون مصرف کنید. وجود فیبر در مواد غذایی به هضم بهتر غذا و همچنین رشد باکتری های موجود در روده کمک می کند. از سوی دیگر فیبر باعث می شود چربی سوزی با سرعت بیشتری انجام شود. خوشبختانه لوبیا دارای مقدار زیادی فیبر است. لذا می توان از این خواص لوبیا چیتی به عنوان بهبود دهنده سیستم گوارشی و همچنین کاهش چربی استفاده کرد.
خواص لوبیا چیتی در جلوگیری از کم خونی :
آهن و مس، مواد معدنی حیاتی بدن برای تشکیل سلول های خونی جدید ضروری هستند. تنها یک فنجان لوبیا چیتی به ترتیب 19 درصد و 20 درصد از مصرف توصیه شده از مس و آهن را تامین می کند. بنابراین، این لوبیا مانع از کم خونی می شود.
خواص لوبیا چیتی و کاهش سندرم روده تحریک پذیر
روده تحریک پذیر نوعی اختلال است که با دردهای مزمن در ناحیه شکم همراه است. شواهد زیادی وجود دارد که نشان می دهد مصرف فیبر کافی می تواند یکی از مؤثرترین راه های درمان سندرم روده تحریک پذیر باشد. لذا به خواص لوبیا چیتی می توان کاهش سندرم روده تحریک پذیر را اضافه کرد.در صورتی که روزانه دچار دردهای شکمی می شوید و در دفع یبوست مشکل دارید، می بایست لوبیا چیتی را به رژیم غذایی خود اضافه کنید.
خواص لوبیا چیتی در پاکسازی بدن :
غذاهای مختلف مانند میوه های خشک و برخی سبزیجات حاوی سولفیت هستند که بر سلامت شما تاثیر می گذارند و منجر به حواس پرتی و سردرد می شوند. لوبیا چیتی به دلیل غنی بودن در ماده معدنی منحصر به فرد موجود در تعداد کمی از غذاها اثر زیان آور مولیبدن روی بدن را خنثی می کند.
خواص لوبیا چیتی در جلوگیری از خشکی پوست :
کمبود ویتامین ب در بدن می تواند منجر به مشکلات خشکی پوست مانند درماتیت، قرمزی، رنگ دانه و سوزش شود. با این حال، مصرف لوبیا چیتی به دلیل داشتن ویتامین ب ، ماده مغذی حیاتی بدن را تامین می کند. بنابراین، این لوبیا غنی از مواد غذایی را به رژیم غذایی خود اضافه کنید تا پوست سالمی داشته باشید.
کاهش خطر حمله قلبی با خواص لوبیا چیتی:
لوبیا چیتی می تواند خطر بروز حمله های قلبی را به شدت کاهش دهد. لوبیا چیتی غنی از فیبر و همچنین مواد معدنی مانند پتاسیم و منیزیم است. این سه ماده در کنار هم باعث می شود که مقدار چربی های دور عروق کاهش پیدا کند. با کاهش یافتن چربی های عروقی، فشار وارد شده بر قلب نیز کاهش پیدا خواهد کرد. همچنین باید افزود که لوبیا دارای ترکیبی با عنوان فولات است.فولات در بدن باعث کاهش سطح ترکیب هوموسیستئین می شود. این ماده یکی از عوامل مهم در افزایش درصد سکته های مغزی است. لذا نباید خواص لوبیا چیتی را در کاهش خطر آسیب سکته قلبی را فراموش کرد.
خواص لوبیا چیتی در کاهش فشارخون:
سدیم عامل اصلی در افزایش فشارخون است. اگر نگاهی به مواد معدنی اشاره شده در مورد لوبیا چیتی پخته شده و خام نگه بیندازید، متوجه خواهید شد که وجود ماده ای به مانند پتاسیم می تواند سدیم موجود در خون را به مقدار زیادی کاهش دهد. با کاهش یافتن سدیم توسط پتاسیم بر خواص لوبیا چیتی، بهبود فشارخون نیز اضافه می شود.البته باید در نظر داشت که لوبیا چیتی را نباید با نمک زیاد میل کنید تا خواص کاهش فشارخون آن مؤثر باشد.
خواص لوبیا چیتی و منبع عالی پروتئینی:
برای کسانی که عادت به گیاهخواری دارند، خوردن لوبیا چیتی به عنوان جایگزین گوشت عادی و متداول است. توصیه شده است که دیگران نیز برای دریافت پروتئین های مختلف نیاز به مصرف لوبیا چیتی در کنار دیگر پروتئین ها از جمله گوشت دارند.درست است که لوبیا چیتی مقدار کافی پروتئین در اختیار دارد، اما پروتئین لوبیا چیتی کامل نیست و گیاهخواران می بایست از پروتئین های دیگر در کنار آن استفاده کنند.
خواص لوبیا چیتی در کاهش ریزش مو:
ریزش مو رابطه مستقیم با کاهش مواد معدنی و مغذی در بدن دارد. از جمله ترکیباتی که کاهش آن می تواند باعث ریزش شدید مو شود، پتاسیم است. همان گونه که اشاره شد و ملاحظه کردید لوبیا چیتی دارای مقدار زیادی پتاسیم است. با مصرف کردن هفتگی لوبیا چیتی پتاسیم مورد نیاز برای حفظ سلامت مو و همچنین پوست شما تأمین می شود. به این ترتیب پوست و مو شاداب تر خواهید داشت.
کاهش سرطان معده با خواص لوبیا چیتی:
ویتامین های موجود در لوبیا چیتی یکی از مهم ترین عوامل مبارزه با برگ خریدهای سرطانی است. ویتامین ث، همانطور که در جدول غذایی مشاهده کردید، به صورت کافی در لوبیا چیتی وجود دارد. با مصرف کردن فیبر و ویتامین ث در کنار هم باید مطمئن باشید که در مبارزه علیه سلول های سرطانی شما برنده خواهید شد.
خواص لوبیا چیتی در بهبود حافظه:
خوردن مواد غذایی مفید و مغذی به مقدار زیادی در افزایش قدرت حافظه شما تأثیر دارد. یکی از مهم ترین و توصیه شده ترین مواد غذایی که می توانید آن را در وعده های غذایی خود به منظور بهبود حافظه اضافه کنید، لوبیا چیتی است.لوبیا چیتی مقدار کافی ویتامین ب ۱ دارد. این ویتامین به طور خاص روی حافظه انسان تأثیر مثبت دارد. به این دلیل است که در وعده های غذایی دانش آموزان عموماً در کشورهای پیشرفته وعده غذایی با لوبیا چیتی وجود دارد.
آلزایمر و پارکینسون
ویتامین B1 یا تیامین موجود در لوبیا چیتی با افزایش سطح استیل کولین که یک انتقال دهنده عصبی مهم برای مغز است، باعث تقویت حافظه شده و خطر ابتلا به آلزایمر و پارکینسون را کاهش می دهد.مقادیر بالای فولات موجود در لوبیا چیتی از افزایش تولید هوموسیستئین خون جلوگیری کرده و خطر ابتلا به زوال عقل و آلزایمر را کاهش می دهد.
خواص لوبیا چیتی برای کودکان:
گلبول های قرمز یکی از اصلی ترین عوامل رشد و نمو کودکان است. زمانی که بدن کودک گلبول های قرمز سالم و غنی از اکسیژن داشته باشد، میزان رشد و همچنین نمو او بر اساس نمودار رشد خواهد بود. در دوره خاصی شما می توانید با مشورت گرفتن از پزشک کودک، به او ترکیبات حاوی لوبیا چیتی بدهید. با مصرف این دسته از حبوبات مقدار آهن و همچنین سطح اکسیژن در گلبول های قرمز به مقدار زیادی افزایش پیدا می کند و به این ترتیب رشد و نمو نوزاد نیز بهتر می شود.
خواص لوبیا چیتی در دوران بارداری:
اگر قرار است به زودی صاحب فرزند شوید، با مشورت گرفتن از پزشک خود خوردن لوبیا چیتی را به رژیم غذایی اضافه کنید. مطالعاتی وجود دارد که نشان می دهد در سه ماهه اول مصرف کردن لوبیا چیتی به واسطه داشتن مواد مغذی زیاد، می تواند در شد نوزاد تأثیر مثبت داشته باشد.مهم ترین ارگانی که با مصرف لوبیا چیتی تکامل سریع تر و کامل تر از خود نشان می دهد، لوله عصبی در نوزاد است. علاوه بر نوزاد خوردن لوبیا چیتی برای مادران باردار نیز به واسطه افزایش دادن سطح گلبول های قرمز توصیه شده است.
خواص لوبیا چیتی در کاهش کلسترول:
به صورت موردی اشاره کردیم که مصرف کردن لوبیا چیتی می تواند کلسترول خون را کاهش دهد. همانطور که متوجه خواص لوبیا چیتی شدید، فیبر حل نشده زیادی در آن وجود دارد. به واسطه موجود فیبرهای نامحلول کلسترول خون شما با مصرف لوبیا چیتی کاهش پیدا می کند.فیبر نامحلول با افزایش دادن ترشح صفرا، مصرف کلسترول مضر در بدن را افزایش می دهد تا سطح کلسترول مفید افزایش پیدا کند.
خواص لوبیا چینی در افزاش فولات و فولیک:
ویتامین ب ۹ در لوبیا خام ۵۲۵ میکروگرم و در لوبیای چیتی پخته شده ۱۷۲ میکروگرم است. این نوع از ویتامین ب در تعیین سطح آهن خون شما مؤثر است. زمانی که از لوبیا به عنوان یک منبع غذایی متداول استفاده کنید، سطح ویتامین ب ۹ شما به سطح ایده ال نزدیک خواهد شد و شما مشاهده خواهید کرد که درصد فولات و فولیک که دو عامل مهم تعیین کننده آهن خون هستند، به حد نرمال خود نزدیک شده است.همچنین با مصرف لوبیا چیتی، بدن شما انواع ویتامین های مختلف دریافت می کند.، صرف کردن لوبیا چیتی باعث کاهش هوموسیستئین می شود. حال این نکته را هم در نظر داشته باشید که ویتامین ب ۹ یکی از عوامل کاهش دهنده هوموسیستئین در بدن است.
خواص لوبیا چیتی در بهبود سیستم ایمنی :
مولیبدن موجود در لوبیا چیتی تولید انرژی را در سلول های بدن بهبود می دهد و به توسعه سیستم عصبی کمک می کند. هم چنین ویتامین های حیاتی مغز، مواد معدنی، اسید فولیک و آمینو اسیدها را تامین و در نتیجه، مصرف از خطر توسعه بیماری آلزایمر و پارکینسون جلوگیری می کند.
خواص لوبیا چیتی در بدنسازی:
لوبیا چیتی مقادیر بالایی کربوهیدرات دارد، کربوهیدرات به ریکاوری عضلات ورزشکاران پس از تمرینات بدنسازی کمک می کند.لوبیا چیتی حاوی مقادیر بالای فیبر است که به بهبود هضم غذا کمک کرده و برای چربی سوزی، لاغری و کاهش وزن ورزشکاران و بدنسازان مفید است.منیزیم موجود در لوبیا چیتی باعث سنتز پروتئین در بدن شده و به عضله سازی بدنسازان کمک می کند
خواص لوبیا چیتی در درمان یبوست:
به واسطه وجود فیبر زیاد، یکی از خواص لوبیا چیتی می تواند کاهش یبوست باشد. عموماً یبوست در اثر عدم تحرک سریع مدفوع در روده به وجود می آید و تنها راه درمان آن می تواند خوردن آب زیاد به همراه فیبرهای غیر محلول است. خوشبختانه لوبیا چیتی به مقدار کافی از انواع فیبرها در خود دارد و به درمان یبوست کمک زیادی می کند.
لوبیا چیتی دارای مقدار کمی کالری است:
اصلی ترین دلیل چاقی در واقع ایجاد تعادل انرژی منفی است؛ یعنی مقدار انرژی وارد شده به بدن بسیار بیشتر از انرژی مصرف شده یا خارج شده از بدن است. این مقدار انرژی اضافه متعاقباً در بدن به صورت چربی ذخیره شده و باعث افزایش وزن می شود. بنابراین باید با کاهش ورودی انرژی به بدن و افزایش مصرف انرژی، بر این تعادل انرژی منفی غلبه کرد.
مضرات احتمالی مصرف لوبیا چیتی :
لوبیاها دارای خطرات سلامتی خاصی هستند.
عوارض مصرف لوبیا چیتی برسنگ کلیه:
لوبیاچیتی به دلیل غنی بودن در کلسیم و پتاسیم در افراد مبتلا به سنگ کلیه می تواند بیماری را بدتر کند.
عوارض مصرف لوبیا چیتی برسنگ سدیم:
لوبیا چیتا حاوی مقداری سدیم است. برخی افراد ترجیح می دهند از نوع کنسروی آن استفاده کنند اما سدیم آن بیشتر است و باید در استفاده از آن مراقب باشید. سعی کنید لوبیا را قبل از پخت چندین ساعت خیس کرده و در منزل طبخ کنید.
عوارض مصرف لوبیا چیتی بر حساسیت به پورین:
لوبیاچیتی مقدار نسبتا زیادی پورین دارد ، بنابراین اگر نسبت به این ترکیب حساسیت دارید، بهتر است از خوردن لوبیاچیتی اجتناب کنید.