خواص لوبیا سبز چیست؟
لوبیا سبز از معدود مواد مغذی است که حتی با بخارپز کردن ارزش غذایی خود را به مقدار زیادی حفظ کرده و دارای خواص زیادی برای قلب، چشم، معده، رحم و روده می باشد و برای درمان یبوست، ناباروری، لاغری، دیابت، سرطان و ایدز مفید است.
-
لوبیا سبز برای مبارزه با سرطان
یکی از خواص لوبیا سبز مبارزه با سرطان است. لوبیا سبز سرشار از کلروفیل است. این ویژگی می تواند تأثیر آمین های هتروسیکلیک را که هنگام کباب کردن گوشت در دمای بالا آزاد می شوند خنثی کند. بنابراین، افرادی که غذاهای کبابی دوست دارند بهتر است همراه با کبابشان مقداری لوبیا سبز میل کنند تا اثرات منفی این مواد سرطان زا کاهش یابد.
-
باروری و بارداری با لوبیا سبز
میان باروری زنان و مقدار آهن مصرفی شان ارتباط وجود دارد. براساس اعلام مدرسه پزشکی هاروارد، برای زنان در سن فرزندآوری مصرف آهنِ بیشتر از منابع گیاهی، مانند اسفناج، لوبیا، کدو حلوایی و لوبیا سبز، می تواند در باروری شان مؤثر باشد.
-
لوبیا سبز مفید برای دیابت
لوبیا سبز یکی از مواد غذایی محسوب می شود که برای دیابتی ها بسیار مفید می باشد. لوبیا سبز به دلیل شاخص پایین گلیسیم باعث می شود که حساسیت به انسولین تا حد زیادی کاهش یابد. علاوه بر این مصرف لوبیا سبز می تواند به کاهش سطح قند خون نیز کمک کند.
-
لوبیا سبز به استحکام استخوان ها کمک می کند
مصرف کم ویتامین K خطر بروز شکستگی های استخوان را افزایش می دهد.مصرف کافی ویتامین K موجب بهبود سلامت استخوان و تولید پروتئین های سازنده ماتریکس استخوان، افزایش جذب کلسیم و کاهش دفع آن از طریق ادرار می شود.یک فنجان لوبیا سبز محتوی ۱۴٫۴ میکروگرم ویتامین K است. این مقدار تقریبا معادل ۲۰٪ نیاز روزانه بدن به این ویتامین است. همچنین یک فنجان لوبیا سبز می تواند ۴٪ از کلسیم موردنیاز بدنتان را تأمین کند. براساس تحقیقات، دریافت مواد مغذی از طریق مکمل های غذایی قابل مقایسه با دریافتشان از طریق غذاهای طبیعی نیست. بنابراین، باید مواد مغذی را به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی سالم و متنوع دریافت کنید.
-
کاهش خطر افسردگی از خواص مهم لوبیا سبز
مصرف مقدار کافی فولات در روز می تواند خطر افسردگی را کاهش دهد.مصرف کافی فولات می تواند از تجمع هموسیستئین اضافی در بدن جلوگیری کند. وجود هموسیستئین زیاد در بدن رسیدن خون و سایر مواد مغذی به مغز را مانع می شود و در تولید هورمون های سروتونین، دوپامین و نوراپی نفرین اختلال ایجاد می کند. این هورمون ها در تنظیم حالت خُلقی، خواب و کنترل اشتها مؤثر هستند.
-
سلامت قلب با لوبیا سبز
لوبیا سبز کلسترول ندارد. بااینکه بدن برای رشد سلولی مناسب به مقداری کلسترول نیاز دارد، ولی مقدار زیاد آن برای بدن مضر است . مصرف زیاد کلسترول می تواند موجب تجمع چربی در سرخرگ ها شود. این امر جریان خون به قلب و مغز را کاهش می دهد و خطر بروز سکته مغزی و حمله قلبی را افزایش می دهد. یک فنجان لوبیا سبز خام درحدود ۲٫۷ گرم فیبر دارد. لوبیا سبز پخته شده (بخارپز) ۴ گرم فیبر دارد. بخشی از این فیبر محلول است . فیبر محلول به کاهش کلسترول بد (LDL) و کلسترول مجموع کمک می کند. همچنین فیبر محلول می تواند با کاهش فشار خون و کاهش التهابات به سلامت قلب کمک کند.
بنیاد قلب کشور آمریکا توصیه می کند، برای حفظ سلامت قلب، روزانه کمتر از ۱۵۰۰ میلی گرم سدیم مصرف کنید. لوبیا سبز به طور طبیعی سدیم کمی دارد. یک فنجان لوبیا سبز تنها ۶٫۶ میلی گرم سدیم دارد. وجود بیش ازحد سدیم در رژیم غذایی موجب افزایش فشار خون می شود. فشار خون بالا با افزایش خطر حملات قلبی و سکته های مغزی همراه است. بااین حال، باید مراقب لوبیا سبز کنسروی باشید. زیرا یک فنجان لوبیا سبز کنسروی با آب حاوی ۴۶۱ میلی گرم سدیم است. بهتر است قبل از مصرف لوبیا سبز کنسروی آن را آب کش کنید یا انواع بدون نمک را انتخاب کنید.
-
لوبیا برای جلوگیری از عفونت
تعدادی از ویتامین ها مانند:نیاسین و تیامین که در لوبیا سبز موجود هستند، منبع خوبی از مواد مغذی هستند که به جلوگیری بسیاری از عفونت های بدن کمک میکند.
-
لوبیا غنی از فیبر
لوبیا سبزها منبع غنی فیبر رژیمی هستند. فیبرهای رژیمی دارای فواید سلامتی زیادی هستند. به افرادی که از بیماری گوارشی رنج می برند فیبر تجویز میشود. محتوای فیبر در لوبیا سبز به جلوگیری و درمان یبوست، هموروئید و دیورتیکولوزیس کمک میکند. محتوای فیبر بالا در لوبیاسبز به حفظ سطح کلسترول و قند در بدن نیز کمک میکند.
-
جوان سازی پوست با لوبیا
لوبیا سبز حاوی مقادیر غنی از انواع آنتی اکسیدان ها می باشد و به همین دلیل می تواند به کنترل رادیکال های آزاد مخرب که یکی از اصلی ترین دلایلی چین و چروک روی پوست هستند کمک کند. علاوه بر این مواد مغذی موجود در لوبیا سبز برای شادابی پوست ضروری هستند.
یکی دیگر از دلایلی که باید از لوبیا سبز برای جوان سازی پوست استفاده کرد این است که این گیاه حاوی مقادیر غنی از ویتامین A، ویتامین K، ویتامین C، پتاسیم، فولات و پروتئین های طبیعی می باشد، که همگی این مواد برای سلامت پوست ضروری هستند.
-
لوبیا کمک کننده به بهبود ایدز
ویروس ایدر یکی از انواع ویروس هایی است که پس از آلوده شدن فرد، به کمک آنزیم وارونویس خود را باز تولید می کند که در طولانی مدت می تواند کشنده باشد. لوبیا سبز از گیاهانی است که خاصیت ضد رتروویروسی دارد و به همین جهت می تواند از باز تولید ویروس ایدز در سلول های بدن جلوگیری کند.
-
سلامت چشم با مصرف لوبیا
مصرف لوبیا سبز برای سلامت کلی چشم ها بسیار مفید است و می تواند باعث پیشگیری از بیماری های چشمی نیز شود. لوبیا سبز حاوی مقادیر غنی از کاروتنوئیدها می باشد و به همین دلیل می تواند به تقویت بینایی و درمان شب کوری کمک کند.
-
خواص لوبیا سبز برای مو
لوبیا سبز حاوی پروتئین است که از مواد حیاتی برای رشد و تقویت موها محسوب می شود.
ماسک موی لوبیا سبز
تعدادی لوبیا سبز را در آب جوش بپزید تا باد کنند، سپس آب آن را جدا کرده و بگذارید یک شب بماند. روز بعد ریشه موها را با آب لوبیا سبز بشویید و بگذارید 30 دقیقه روی موها بماند. این ماسک موها را قوی و زیبا می کند.
-
خواص لوبیا سبز برای کودکان و نوزادان
لوبیا سبز منبع غنی مواد مغذی مورد نیاز بدن کودکان از جمله فیبر، ویتامین ها و پروتئین است، بینایی چشم کودکان را بهبود بخشیده و به دلیل محتوای روی به تقویت سیستم ایمنی و درمان سریع زخم و عفونت کودکان کمک می کند.لوبیا سبز همچنین از آنفلوآنزا پیشگیری کرده و خطر چاقی در دوران کودکی را کاهش می دهد. به همین دلیل مصرف منظم لوبیا سبز برای نوزادان و کودکان مفید است.
-
خواص لوبیا سبز برای لاغری
لوبیا سبز از مواد غذایی بسیار کم کالری و فاقد چربی اشباع است به طوری که 100 گرم لوبیا سبز تنها 31 کالری دارد، از سوی دیگر منبع غنی فیبر است که از رشد چربی های ناخواسته در بدن جلوگیری کرده و به کاهش وزن کمک می کند.
عوارض احتمالی و مضرات لوبیا سبز
افرادی که از داروهای رقیق کننده خون مانند کومادین و وارفارین استفاده می کنند نباید به طور ناگهانی مصرف غذاهای سرشار از ویتامین K را افزایش دهند، زیرا این ویتامین در انعقاد خون نقشی مهم ایفا می کند.لکتین نوعی پروتئین است که به کربوهیدرات ها متصل می شود. این پروتئین در لوبیاها مانند لوبیا سبز وجود دارد. این پروتئین می تواند موجب بروز مشکلاتی در دستگاه گوارش شود. پختن لوبیا سبز می تواند موجب کاهش سطح لکتین شود.
لوبیا سبز حاوی فیتیک اسید است. فیتیک اسید می تواند به مواد معدنی متصل شود و از جذب آنها در بدن جلوگیری کند. افرادی که دچار کمبود مواد معدنی هستند باید درباره مصرف بیشتر لوبیا سبز با پزشک مشورت کنند. داشتن رژیم غذایی متنوع و سرشار از مواد مغذی در پیشگیری از بیماری ها مهم ترین نقش را دارد. بنابراین، بهتر است برای حفظ سلامتتان، به جای تمرکز بر چند ماده غذایی خاص، رژیم غذایی متنوع و مناسب داشته باشید.مصرف لوبیا سبز خواص بسیار زیادی برای بدن دارد، البته توصیه می شود بعضی افراد با مشکلات خاصی از مصرف زیاد لوبیا سبز خودداری کنند. کسانی که با مشکل ریزش مو روبرو هستند بهتر است از مصرف زیاد لوبیا سبز خودداری کنند.