به منظور حذف موثر پلاک های بین دندانی، نخ دندان یا برس بین دندانی را با توجه به اندازه شکاف بین دندان ها انتخاب کنید. هنگامی که شکاف بین دندان زیاد است؛ برس بین دندانی برای حذف پلاک ها بسیار موثر است. استفاده از برس بین دندانی برای تمیز کردن مناطقی که پوسیدگی آنها درمان شده است، پشت عاج ها، زیر پل های دندانی یا در فضاهای باز باقی مانده پس از کشیدن دندان، بسیار موثر است. یک برس بین دندانی مناسب به شکل حرف L برای تمیز کردن بین دندان ها مناسب است. از این مسواک در هر دو طرف داخلی و بیرونی دندان استفاده کنید.
اندازه مناسب را انتخاب کنید
برای تمیز کردن مناسب دندان بسیار مهم است که برس بین دندانی با اندازه مناسب انتخاب کنید. اغلب اوقات بیشتر از یک سایز برس، مورد نیاز است. دندانپزشک حرفه ای شما می تواند به انتخاب مناسب ترین اندازه برس برای شما کمک کند.
یک بار در روز و ترجیحاً شب ها از مسواک بین دندانی استفاده کنید. در هر فضای بین دندانی چندین بار برس را به جلو و عقب حرکت دهید. برای استفاده آسان تر از آن به آینه نگاه کنید. هنگامی که رشته های برس پوسیده می شوند آن را عوض کنید.لطفاً از محصولات دارای بسته بندی و تولید استاندارد استفاده کنید. از خمیردندان استفاده نکنید زیرا خمیردندان ها حاوی لایه بردار هستند. به جای استفاده از خمیر دندان از ژل تپه بین دندانی حاوی فلوراید که مخصوصاً برای استفاده روی مسواک های بین دندانی طراحی شده اند، استفاده کنید.
ازمسواک های بین دندانی می توان در موارد زیر استفاده کرد:
۱.استفاده روزانه در شرایط عادی :
مسواک بین دندانی را با حرکت ملایم در فواصل بین دندان ها وارد کنید. هرگز این مسواک را با فشار وارد فضاهای دندانی نکنید. برای فک پایین، این مسواک را به صورت مایل از پایین به بالا و برای فک بالا، به صورت مایل از بالا به پایین حرکت دهید. با حرکت های ظریف افقی، چند بار مسواک بین دندانی را در فضاهای بین دندان حرکت دهید.
۲.در موارد ارتودنسی :
مسواک های بین دندانی به صورت تخصصی برای تمیز کردن سیم و براکت های ارتودنسی هم توصیه می شوند. حرکت این مسواک باید آرام باشد تا فشار بیش از حد به سیم ارتودنسی وارد نشود. همچنین سمت چپ و راست براکت ها به صورت تک به تک باید تمیز و مسواک از بالا و پایین سیم عبور داده شود.
۳.مراقبت های بهداشتی شخصی در خانه
.مراقبت های بهداشتی شخصی در خانه و مراقبت های پیوسته حرفه ای به وسیله متخصص، در حفظ سلامت ایمپلنت ها نقش بسزایی دارد. اهمیت این نکته به خصوص در شرایطی که ایمپلنت در مجاورت دندان های سالم قرار گرفته، بیشتر است.از مسواک بین دندانی برای تمیز کردن بین پیچ های ایمپلنت و زیر پروتز استفاده می شود. به آرامی مسواک را بین یک پین و دیگری قرار دهید و آن را با حرکت های رفت و برگشت، آرام تمیز کنید.توجه داشته باشید جنس مسواک های بین دندانی که برای مراقبت از ایمپلنت توصیه می شوند، نباید باعث خراش سطح ایمپلنت شود.همچنین در بافت لثه اطراف ایمپلنت در مقایسه با دندان طبیعی جریان خونرسانی کمتر است. این خونرسانی کمتر، ایمپلنت را به هجوم باکتری آسیب پذیرتر می کند. درنتیجه استفاده از مسواک بین دندانی مناسب برای ماساژ ایمن لثه توصیه می شود.
4. روش انتخاب مسواک بین دندانی:
مسواک های بین دندانی در اشکال و اندازه های مختلف برای نیازهای متفاوت بیماران وجود دارد. نکته اصلی که هنگام انتخاب مسواک بین دندانی باید در نظر گرفت، فاصله بین دندان هاست. فاصله بین دندان های همه به یک اندازه نیست. برای مثال مسواک بین دندانی بزرگ برای فواصل دندانی باریک و کوچک مناسب نیست و هرگز نباید با فشار دادن، آن را بین دندان ها وارد کرد زیرا باعث آسیب به لثه می شود.روش استفاده از مسواک های بین دندانی در موارد ارتودنسی، ایمپلنت، پل های دندانی و تحلیل لثه متفاوت است، به همین دلیل فقط دندان پزشک می تواند دقیقا بهترین شکل و اندازه را انتخاب و توصیه کند.با توجه به نتایج تحقیقات انجمن دندان پزشکان آمریکا، ۸۷ درصد افراد به صورت مداوم از نخ دندان استفاده نمی کنند. مسواک بین دندانی به همین جهت پیشنهاد مناسبی برای تمیز کردن فواصل بین دندانی است.
دندان ها ی افراد با هم متفاوتند
شکاف بین دندان های هر فرد با فرد دیگر متفاوت است.این به این معنی است که تمیز کردن بهینه آنها باید مطابق با آناتومی فرد ، سن و توانایی فردی او باشد.از متخصص ارتودنسی خود در مورد چگونگی تمیز کردن فاصله بین دندان هایتان اطلاعاتی کسب کنید.تمیز کردن کامل ، ملایم و موثر دندان چیزی نیست که شما تنها با خواندن مطلب درباره آن یاد بگیرید.
از حرفه ای ها کمک بگیرید
دندانپزشک شما دقیقا به شما می گوید که چه فاصله هایی از دندانتان به تمیز کردن با نخ دندان و چه شکاف هایی به تمیز کردن با برس بین دندانی نیاز دارد.روش های تمیز کردن دندان های خود را به طور منظم توسط بهداشت دهان و دندان یا دندانپزشک خود چک کنید.