به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، گزارش ها حکایت از اعتیاد کودکان به تلفن همراه دارد؛ استفاده از تلفن همراه در بچه ها به معنای واقعی کلمه بی رویه بوده و آنها در این ابزار، غرق شده اند. اخبار هشدار دهنده است و در بسیاری از موارد، بچه های ما هشت ساعت یا بیشتر را در تلفن های خود می گذرانند، درحالیکه به عقیده کارشناسان، فقط تا دو ساعت مجاز به حساب می آید.
والدین، جوامع و تولید کنندگان این محصولات در این قبال مسئول هستند. باید سریعا کاری برای این اعتیاد کودکان به تلفن همراه انجام دهیم. بچه ها به طور فزاینده ای از موبایل خود استفاده می کنند و سلامت روان خود را در معرض خطری بزرگ و وحشتناک قرار می دهند. نظرسنجی های اکثر کشورها نشان می دهد که امروزه کودکان و نوجوانان بیشتر از هر زمان دیگری مضطرب بوده و با افزایش نرخ افسردگی و خودکشی مواجه هستند.
مضرات موبایل برای کودک از دید بسیاری کارشناسان و بررسی ها، یکی از ریشه های این مشکلات رشد تصنعی تکنولوژی و در راس آن، تلفنهای همراه و شبکه های اجتماعی است که این روزها به اسباب بازی رایج بسیاری از نوجوانان بدل شده است. البته این به این معنی نیست که همه علت همین است، اما وجود رابطه مستقیم بین این مسائل، قابل تامل است. جای تامل دارد که افزایش نرخ حقیقی اختلالات خلقی و اضطراب گزارش شده در نوجوانان، ماحصل رشد یک محصول جنبی تکنولوژی و افزایش قابلیت دسترس پذیری آن به اینترنت است.
منابع اصلی اعتیاد کودکان به تلفن همراه:
یوتیوب یکی از عوامل اصلی اعتیاد کودکان به تلفن همراه و منبع عمده نگرانی والدین است. اگرچه یوتیوب امکان کنترل والدین را فراهم کرده است، اما تحقیقات نشان می دهد که درصد کمی از والدین از این مزیت استفاده می کنند یا از آن آگاهی دارند.
جدیدترین نگرانی والدین شبکه های اجتماعی مانند فیسبوک است که اخیرا مسنجر کودکان را راه اندازی کرده است. بسیاری از متخصصان خواستار توقف فعالیت این برنامه شده اند زیرا رشد طبیعی کودکان را مختل می کند.
این متخصصان در نامه ای به مارک زاکربرگ نوشته اند: “کودکان آماده ورود به رسانه های اجتماعی نیستند. آنها مهارت کافی برای برخورد با پیچیدگی های روابط آنلاین، که اغلب حتی ممکن است به سوتفاهم و تعارض بین کاربران بالغ نیز می انجامد، را ندارند. در عین حال کودکان از بلوغ فکری کافی برای درک حریم شخصی برخوردار نیستند. بیشتر کودکان نمی توانند در مورد انتشار تصاویر شخصی و دسترسی سایر کاربران به اطلاعات شخصی خود تصمیم آگاهانه ای بگیرند.
با این حال، فیس بوک مسیری برخلاف حامیان حقوق کودک پیموده است. این شرکت در حال حاضر دسترسی به این نرم افزار را گسترش داده است. دلیل فیس بوک این است که کودکان به هر حال از رسانه های اجتماعی استفاده می کنند. بنابراین چرا نباید به این بازار بزرگ وارد شود؟
تحقیقات نشان می دهد که 93 درصد از کودکان بین 6 تا 12 سال به تلفن همراه یا تبلت دسترسی دارند و 66 درصد آنها حتی دستگاه مخصوص به خود را در اختیار دارند.
معایب ارتباطات مجازی برای رشد کودک:
اگرچه رسانه های اجتماعی امکان ارتباط یافتن کودکان و نوجوانان را با دوستان و فامیل خود فراهم کرده اند، اما پیام های متنی امکان برقراری تماس چشمی و درک احساسات پشت کلمات را فراهم نمی کنند. در نتیجه، بر خلاف هدف اولیه، این رسانه ها توانایی کودک برای برقراری یک رابطه اجتماعی سالم را کاهش می دهند.
اگرچه محققان تایید می کنند که تلفن های هوشمند نقش مثبتی در پرت کردن حواس کودک در روندهای درمان پزشکی دارند، اما مشکل از اینجا ناشی می شود که والدین از این دستگاه ها به عنوان یک اسباب بازی در بین فعالیت های روزمره مانند رانندگی یا غذا خوردن کودک استفاده می کنند. اعتیاد کودکان به تلفن همراه بر رشد زبانی، تعاملات و بازی آنها با همسالان تاثیر منفی می گذارد.
روش های مقابله با اعتیاد کودکان به تلفن همراه:
با فرزند خود تعامل کنید. ابتدا خودتان از یک نرم افزار استفاده کنید یا با آن بازی کنید، سپس آن را در اختیار کودک قرار دهید. می توانید همراه با کودک بازی کنید. در آخر از او بپرسید چه چیزی یاد گرفته است.
برای محدود کردن دسترسی به محتوای خوشنت آمیز یا پورنوگرافی، از ابزارهای کنترل والدین بر روی دستگاه های تلفن هوشمند استفاده کنید.
برای کنترل اعتیاد کودکان به تلفن همراه بهتر است بر میزان ساعت استفاده از دستگاه توسط کودک نظارت داشته باشید.
با کودک خود فعالیت های غیر دیجیتالی مانند کتاب خواندن و بازی با کارت و پازل انجام دهید.
روزهایی را به دورهمی های کودکانه اختصاص دهید تا کودک شما با همسالان خود ارتباط چهره به چهره داشته باشد و با آنها بازی کند.