به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، اگر فرزند شما فردی پرخاشگر و زورگو با سایر هم سن و سالانش باشد ، احتمالا دوستان ، معلمان و والدین سایر فرزندان این موضوع را با شما در میان قرار خواهند داد.
مهم است که در این رابطه با فرزند خود گفتگو کنید و به او بگویید که این رفتار درست نیست. سعی کنید در حالت آرام و خونسردانه با فرزند خود گفتگو کنید اما به او نشان دهید که قاطعانه خاستار تغییر این رفتار در او هستید.
در اینجا هشت راه برای تربیت وجود دارد که شما می توانید از اینکه کودک تان زورگو شود جلوگیری کنید:
جذب کودک خود شوید
این راه حل به حد کافی ساده به نظر می رسد، اما خیلی از والدین به طور فعالی درگیر زندگی کودکشان نمی شوند. در عوض آن ها زمان زیادی را به راهنمایی و درست کردن رفتار آن ها می گذارند بیشتر از اینکه به آن ها گوش بدهند و آن ها را بشناسند.
در واقع، تحقیقات نشان می دهد که عوامل موثرتری در میان والدینی که ایده هایشان را با کودکانشان به اشتراک می گذارند نسبت به والدینی که اغلب احساس می کنند توسط کودکانشان اذیت می شوند، وجود دارد. بنابراین وقت بگذارید تا بفهمید کودکان تان چه کسی هستند به غیر از اینکه شما می خواهید چه کسی باشند.
به کودک خود یاد دهید تا به دیگران احترام بگذارد
مطمئن باشید کودک شما بداند که تمام افراد خاص و منحصر به فرد هستند و باید با هر کسی با مهربانی رفتار شود. همچنین، انتظارات معینی در مورد اینکه چطور با مردم رفتار کنند تنظیم کنید، به خصوص آن افرادی که به طریقی متفاوت هستند.
مطمئن باشید که کودکان شما بدانند که اگر هم کسی را دوست نداشته باشند، این حق را به آن ها نمی دهد که آن ها را تحقیر کنند. هر شخصی سزاوار این است تا با او مودبانه رفتار شود.
پرخاشگری خواهر برادرهای بزرگتر نادیده گرفته نشود
در حالی که این قضیه نرمال است که خواهر برادر ها با هم بحث کنند و یکدیگر را دست بیندازند، رفتارهای تحقیری شدید، چه لفظی یا فیزیکی، نباید هیچ گاه نادیده گرفته شود. بیشتر وقت ها، کودکانی که درگیر زورگویی خواهر برادرهایشان در خانه می شوند در مدرسه برای دیگران زورگویی می کنند.
در زمان های دیگری، خواهر برادرهایی که پرخاشگر نیستند این رفتارها را در مدرسه روی بچه های دیگر پیاده می کنند. حتی اگر زورگویی در خانه بسیار کم است، باید شناسایی شود چون پیامدهای چشمگیری دارد.
زمان بگذارید تا دوستان کودکتان را بشناسید
دوست کودک خود را به خانه دعوت کنید یا آن ها را برای شرکت در مناسبت های خانوادگی دعوت کنید. حتی پیشنهاد دهید تا گاهی اوقات همراه با شما با ماشین جایی بروید. مطمئنا با فهمیدن چیزهایی در مورد فرزندان خود، دوستانشان و مدرسه می شنوید وقتی در صندلی جلو ماشین نشسته اید شگفت زده خواهید شد.
اگر فرزند شما رابطه ی دوستی اش را با یک شخص زورگو یا یک دختر بدجنس بیشتر کند، مطمئن شوید تا با او در مورد اینکه چه چیزی احترام و مهربانی است و چه چیزی نیست صحبت کنید. فقط مراقب باشید تا خیلی کنترل بر روی انتخاب های او نداشته باشید چون می تواند نتیجه معکوس بدهد.
سعی کنید کودک خود را در دوستی هایش راهنمایی کنید به جای اینکه از او بخواهید با چه کسی وقت بگذراند. در این مدت، مراقب رفتارهای بدجنسانه او نیز باشید. به یاد داشته باشید که دوستان فرزندان شما اغلب یک تاثیر بسیار بزرگ بر رفتار آن ها دارند و فشار همسن و سالان وقتی موقع زورگویی می رسد بسیار قوی است.
در مورد زورگویی با کودکان خود صحبت کنید
صحبت کردن های پی در پی یک روش کلیدی برای تربیت خوب است و به خصوص زمانی که مانع از زورگویی می شود اهمیت دارد. به یاد داشته باشید، شما همیشه نمی توانید پناهگاهی برای کودک خود باشید تا از هر تاثیر بدی در امان باشند، اما می توانید با صحبت کردن با آن ها در مورد زورگو بودن ، آن ها را با شرایط سخت آماده کنید.
مطمئن باشید بچه های شما می دانند که زندگی پر از ناملایمات است. فقط مطمئن شوید آن ها می دانند که چطور این شرایط را به طور موثری مدیریت کنند. اگرچه ناسزاگویی و سرزنش کردن هیچ وقت پاسخ خوبی نمی دهد.
ترویج همدلی
خیلی از افراد زورگو فاقد احساس همدلی هستند. در نتیجه، مطمئن شوید با کودک خود کار کنید تا رفتارهای موثر آن ها بر دیگران را بشناسید. مطمئن شوید تا از کودک خود بپرسید در شرایط یکسان چه احساسی خواهد داشت. و به او یادآوری کنید وقتی افراد دیگری را می بینند که آسیب دیده اند یا نیاز به کمک دارند او خود را تشویق کند تا به طریقی به آن شخص کمک کند.
روش دیگری برای افزایش همدلی این است که به کودک خود کمک کنید احساسات خود را پردازش کند. خیلی وقت ها، فهمیدن اینکه دیگران چه حسی دارند با دانستن اینکه اول بفهمیم کودک ما چه حسی داشته شروع می شود. اگر کودک شما بتواند احساسات خود را بشناسد، قادر خواهد بود تا احساسات دیگران را به راحتی تشخیص دهد.
دانستن نشانه های زورگویی
نه تنها دانستن نشانه های زورگویی برای جلوگیری از آن اهمیت دارد بلکه این موضوع برای سلامت خود کودک و امنیت او نیز مهم است . گاهی اوقات، کودکان برای دیگران زورگویی می کنند چون خودشان خیلی مورد زورگویی قرار گرفته اند.
اگر فهمیدید کودکتان در این شرایط است مطمئن باشید که بدانید چطور این چرخه ی قربانی زورگویی قرار گرفتن را قطع کنید. هیچ چیز بدتر از این نیست که سعی کنید با رفتارهای زورگویی کودک تان برای دیگران کنار بیایید در حالی که به او اجازه می دهید تا از مورد زورگویی دیگران قرار گرفتن در امان بماند.
فورا رفتارهای زورگویی را به پایان برسانید
اگر متوجه شدید کودک شما زورگو و قلدر است یا در فضای مجازی زورگویی می کند فورا قدم هایی برای به پایان رساندن این رفتارها بردارید. شما نیاز دارید تا بی معطلی کارهایی با پیامدهای مناسب انجام دهید. و اگر دوباره در مورد زورگویی های او از مدرسه گزارشی دریافت کردید با مدیران مدرسه همکاری کنید تا کودک شما اقدامات انضباطی اجباری در مدرسه دریافت کند.
هر چه قدر هم که سخت باشد، اهمیت دارد که بچه های شما به خاطر رفتارهای زورگویانه عواقب کار خود را دریافت کنند. سعی نکنید آن ها را پناه دهید وگرنه هیچ وقت از این تجربه درسی یاد نخواهند گرفت.